vliegen met kinderen

Vliegen met kinderen

 

Om je van dienst te zijn hebben wij hierna vlucht informatie van de KLM opgenomen. Deze informatie helpt je bij het voorbereiden van je reis met de kinderen. Kinderen tot en met 14 jaar moeten altijd begeleid worden door een persoon van 18 jaar of ouder, die tijdens de hele reis de volledige zorg en verantwoordelijkheid voor het kind draagt. De begeleider en het kind moeten bovendien op dezelfde vlucht en in dezelfde reisklasse reizen.

Alleenreizende kinderen

Kinderen tot en met 4 jaar mogen uitsluitend onder begeleiding reizen, zoals hierboven beschreven.

 • Kinderen van 5 tot en met 14 jaar: met onze ‘Unaccompanied Minor-service’ kunt u uw kind gerust alleen op reis laten gaan. Deze service is verplicht voor alleenreizende kinderen. Wanneer u geen Unaccompanied Minor-service heeft geboekt, kan uw kind aan boord geweigerd worden. Tickets en de Unaccompanied Minor-service kunt u uitsluitend telefonisch bij ons boeken.
 • Kinderen van 15 tot en met 17 jaar: mogen op vluchten uitgevoerd door KLM en AIR FRANCE onbegeleid reizen. Maar op vrijwillige basis kunt u de Unaccompanied Minor-service boeken. Op KLM-vluchten uitgevoerd door andere luchtvaartmaatschappijen kunnen strengere regels gelden. Informeer bij uw reisagent of rechtstreeks bij de uitvoerende maatschappij naar de betreffende regels.
 • Meer informatie over “unaccompanied minor service”? Klik hier!

Junior Jet Service

Jonge kinderen – en hun ouders – kunnen altijd rekenen op extra aandacht en speciale voorzieningen. Op alle intercontinentale vluchten die door KLM worden uitgevoerd zijn speelpakketjes en diverse babyspullen aan boord beschikbaar. Speciale kindermaaltijden kunt u van tevoren gratis telefonisch bestellen.

Reizen met kinderen jonger dan 2 jaar

Een kind dat jonger dan 2 jaar is op de heen- en op de terugreis kan op uw schoot meereizen. Voor alle kinderen die voor of tijdens de terugreis 2 jaar of ouder zijn, moet voor zowel de heen- als de terugreis een eigen stoel gereserveerd worden.

 • Eén volwassene mag met maximaal twee baby’s reizen, maar slechts één baby kan op de schoot meereizen. Voor de andere baby moet een stoel worden gereserveerd.
 • Op intercontinentale vluchten kunt u een wiegje reserveren. De wiegjes zijn geschikt voor baby’s van maximaal 6 maanden oud, die op de dag van de reis niet groter zijn dan 65 cm en niet meer wegen dan 10 kg.

 

Bagage, kinderwagens en kinderzitjes

Voor een kind jonger dan twee jaar, waarvoor geen stoel geboekt is, mag u meenemen:

 1. Een stuk handbagage met artikelen voor babyverzorging van maximaal 10 kg en met de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm.
 2. Een volledig opvouwbare buggy/kinderwagen. Als er geen plaats is onder de stoel of in de bagagebak kunt u de kinderwagen gratis inchecken als ruimbagage, deze mag voorzien zijn van een beschermhoes. Let wel: er mag geen extra bagage in deze beschermhoes zitten, dan wordt het gezien als een (extra) stuk bagage.
 3. Een stuk ruimbagage van maximaal 10 kg. Als u de bagage voor uw kind in de bagage van een van de ouders meeneemt, mag deze bagage per stuk tot 23 kg (50,5 lbs) wegen.

Als u een stoel geboekt heeft voor uw kind, dan mag u een eigen (auto)kinderzitje meenemen. Deze moet wel tussen de armleuningen van de vliegtuigstoel passen; de maximale breedte is 42 cm (16.5 inch). Alleen zitjes die geen defecten vertonen en zichtbaar voorzien zijn van een keurmerk van de Europese Unie of een andere officiële overheidsinstantie mogen aan boord gebruikt worden.

Officiële keurmerken autozitjes

 • Luang Prabang Laos met kinderenUN Standard ECE R44-03 en 44-04
 • US FMVSS no. 213
 • Canadese CMVSS 213/123.1
 • Duitse TÜV/958-01/2001
 • Types goedgekeurd door Transport Canada
 • Types goedgekeurd door de US Federal Aviation Administration (FAA)
 • Types goedgekeurd door de Joint Civil Aviation Authority (JAA)

Een stoel voor een tweede baby of het gebruik van een (auto)kinderzitje moet vooraf gereserveerd worden. Neem daarvoor contact op met KLM Telefonische Reserveringen of uw lokale KLM-ticketkantoor.

 

Category: TipsVliegen met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl