Talinn met kinderen

Riga met kinderen mini guide

Riga met kinderen mini guide

Riga is niet de eerste stad waar je aan denkt om met het gezin naartoe te gaan. Maar waarom niet? Net als andere Europese hoofdsteden heeft ook Riga genoeg leuke dingen te bieden voor het hele gezin. Hieronder een paar suggesties en volg ons via Facebook!

Skārņu iela

De oude stad van Riga staat vol met mooie oude gebouwen. Drie kerken, afgelegen binnenplaatsjes, oude poorten – in de Oude Stad is de 800-jarige geschiedenis van Riga zichtbaar aanwezig. Aan het begin van de 13e eeuw vestigden zich Duitse kolonisten op deze plek en bouwden er een stad volgens het patroon van de Hanzesteden.

Stadhuisplein

De Letse hoofdstad werd grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Op het Stadhuisplein is te zien hoe de Letten op diverse manieren met het verleden proberen om te gaan. Het Bezettingsmuseum vecht tegen het vergeten, het nieuwe Huis van de Zwartkoppen geeft een beeld van de vroegere pracht van Riga.

De dom

Vanaf de dom heb je een prachtig uitzicht over de oude Hanzestad Riga. De dom is zelf een het grootste middeleeuwse godshuis van de Baltische landen aan het mooiste plein van Riga. De bouw van de imposante dom nam zoveel tijd in beslag dat de bouwstijlen variëren van de romaanse stijl tot aan de barokstijl.

Livu laukums

Het is niet het mooiste plein van de stad, maar wel het populairste. Dankzij de terrassen ademt het Livu laukums plein een zuidelijke sfeer. In de nabije omgeving zijn bovendien enkele interessante bezienswaardigheden te ontdekken zoals de twee gildehuizen en het Kattenhuis.

Park langs stadsgracht

Lekker wandelen in het groen doe je langs de oevers van de gracht. Als een beschermde ring ligt de stadsgracht om het historische oude stadsdeel. Met oude bomen, mooie bloembedden, een netwerk van kronkelpaadjes, beelden, fonteinen en sierlijke watercascades biedt het park voor iedereen in Riga ruimte om te ontspannen.

Jugendstil

Riga staat bekend om de Jugendstil gebouwen. In de straten ten noordoosten van Kronvalda parks staat het ene prachtige jugendstilpand na het andere. De kleine wijk ten noordoosten van Kronvalda parks is een van de mooiste buurten van Riga. Binnen een paar honderd meter zie je hier de grote verscheidenheid van dit tijdperk.

Andrejsala

Wandelaars, fotografen en liefhebbers van cultuur en oude industriegebouwen; ga naar het schiereiland Andrejsala. Het vroegere havengebied moet een moderne wijk worden, maar is zolang het leegstaat een geweldige locatie voor een mooie wandeling.

Tērbatas iela

Het creatieve hart van Riga bestaat uit buitenissige winkels, cafés, galerieën, bioscopen en theaters. Anders dan de smalle straatjes van de Oude Stad wordt de Nieuwe Stad gekenmerkt door kaarsrechte boulevards, die worden omzoomd door prachtige jugendstilpanden.

Centrale Markt

De ‘buik van Riga’ is het middelpunt van de stad. De Centrale Markt staat garant voor levendige drukte en handel in zijn oorspronkelijke vorm. In de vijf reusachtige hallen kan je niet alleen terecht voor vis, vlees, fruit en groente, maar ook v oor vrijwel alles wat je in het alledaagse leven nodig kunt hebben.

Spīķeri

In korte tijd heeft het Spīķeri zich ontwikkeld tot een van de meest besproken locaties in de Letse hoofdstad. Jarenlang heeft het oude complex van pakhuizen achter de Centrale Markt leeggestaan, maar nu vinden steeds meer scheppers van kunst en cultuur hier hun plek.

Wandeling op Ķīpsala

Weg uit het drukke oude stadsdeel, naar Kipsala, waar de met kasseinen geplaveide straatjes langs zorgvuldig gerestaureerde houten huizen leiden. De Balasta dambis lokt niet alleen met mooie woningen, maar ook met leuke restaurants en uitzicht op de Daugava.

Grote Begraafplaats

De Grote Begraafplaats was in de 19e eeuw de belangrijkste begraafplaats van Riga. Hier zie je de sporen van de vroegere Duitse elite. In 1969 werd de laatste rustplaats voor rijkaards gesloten en werd het een gedenkpark. De vervallen familiegraven en verzakte grafstenen doet nu dienst als mooie wandellocatie.

Letland in 4 uur – Volkskundig Openluchtmuseum

Net buiten de stadsgrenzen van Riga ligt een van de belangrijkste musea van Letland. Boerderijen, schuren, vissershuisjes, windmolens en smederijen ­geven een beeld van de landelijke cultuur van Letland.

Kuuroord Jūrmala

Op hooguit 25 kilometer van de hoofdstad ligt aan de Golf van Riga het grootste kuuroord van de Baltische landen. Het kuuroord biedt een mild zeeklimaat, ­geneeskrachtige ­bronnen, witte stranden en groene dennenbossen en chique zomerhuizen nodigen uit om hier een tijdje te vertoeven.

Category: LetlandRiga met kinderenStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen binnen Europa

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl