reisfoto's new york met kinderen

New York met kinderen mini guide

New York met kinderen (mini guide)

 

Ontdek New York met je kinderen! New York is een geweldige bestemming voor het gezin, er is van alles te doen. Alleen het aanzien van de stad is al geweldig; één grote wolkenkrabber. Je kids weten niet wat ze zien. Alles is groot, groter, grootst (van de gebouwen tot de hamburgers) en je valt van de ene verbazing in de andere. Alleen het schiereiland Manhattan is al kilometers lang (niet zo breed), dus wij adviseren wel van een taxi gebruik te maken.

New York kan je “inbakken” als tussenstop op weg naar bijvoorbeeld San Fransisco, je kan er echter ook een stedentrip van maken. Wat je ook doet, trek er 3 volle dagen voor uit. Anders is het haastje repje en dat is zonde, er is teveel leuks om te doen!

Bezoek ons regelmatig, vertel het je vrienden, er komt meer informatie bij! Reacties? info@metdekinderenopreis.nl. Kijk ook eens op onze facebookpagina en volg onze avonturen (bijna jaarlijks) ‘live’!

Op de fiets door New York?

 

Baja Bikes is een Nederlandse organisatie die in vele steden ter wereld (begeleide) fietstochten en stadswandelingen aanbied. Op www.metdekinderenopreis.nl vind je veel stedentrips die prima met de kinderen zijn te beleven. Baja Bikes voegt een mooie dimensie toe, want net als in Nederland ontdek je al fietsend de stad of omgeving het beste! De tours van Baja Bikes zijn ontspannen, op een rustig tempo, lekker op de fiets of lopend en bijna overal met een Nederlandse gids.

foto album new york met kinderen

Activiteiten

Welke activiteiten ondernamen wij daar? Hieronder een aantal suggesties, met een aantal handige websites (zie ook: www.newyork.nl):

 1. Schaf een New York city pass aan (http://www.citypass.com/new-york), je hebt zo korting op de vele bezienswaardigheden. Kijk voor meer informatie op de aangegeven link.
 2. Bezoek één van de theaters op Broadway (http://www.broadway.com).
 3. Slenter over 5fth avenue, dé winkelstraat van New York. Je treft hier enorme winkelhuizen (malls) maar ook mooie wolkenkrabbers, leuke pleintjes, kerken en restaurants.
 4. Voor een geweldig uitzicht over de skyline van Manhattan ga je naar de “empire state building”. Ga vooral ’s avonds want New York by night is onvergetelijk.
 5. Een ander mooi uitzicht over met name Central park heb je vanaf de top van het Rockefeller gebouw. In het gebouw zelf heb je ook een aantal leuke winkeltjes.
 6. Bezoek een leuk museum, zoals het “Metropoletan museum of art” (http://www.metmuseum.org). Je treft daar meer dan 2 miljoen kunststukken uit de hele geschiedenis van de mens. Kijk voor meer musea op http://www.newyorkpass.com.
 7. Andere leuke musea zijn het “Museum of modern art” (http://www.moma.org) met werken van Picasso en Monet en het “New York children’s museum of arts” (http://cmany.org) waar kinderen én ouders aan allerlei activiteiten kunnen deelnemen.
 8. Bezoek een basketbal of hockey wedstrijd in het Madison Square garden (http://www.thegarden.com), een onvergetelijke ervaring in deze tempel. Je kan er ook concerten of andere evenementen bezoeken. Informeer vantevoren wat er te doen is.
 9. Ga naar Central park en geniet van de activiteiten van de straatartiesten. Je kan ook lekker lunchen bij het restaurant in Central park, “the central boat house”(http://www.thecentralparkboathouse.com).
 10. Bezoek een gospel koor in Harlem, kijk of je een excursie kunt regelen (http://www.harlemspirituals.com/gospel.php).
 11. Loop door de wijken Soho (prachtige gebouwen), Little Italy, China town en bezoek het financial district met Wall Street.
 12. Ga naar Ellis eiland en voel je als immigrant (http://www.ellisisland.org).
 13. Zie het Vrijheidsbeeld & de skyline vanaf het water.
 14. Zie de stad vanaf Brooklyn bridge.
 15. Vergeet Times Square niet! Met name ’s avonds een feest voor het oog, al dat neon licht. Je kinderen zullen het geweldig vinden.
 16. Eén van meest indrukwekkende plaatsen die je nu in New York kan bezoeken is Ground Zero, de plaats waar het WTC heeft gestaan. Er wordt nu gewerkt aan de Freedom Tower op deze plaats.
 17. Een leuk uitje is het “radio city music hall” (http://www.radiocity.com) gelegen in Rockefeller center. Het interieur is prachtig Art Deco met prachtige metalen meubels, schitterende wandschilderingen en kleurrijke behang en vloerbedekking. Rond kerstmis kan je hier een fantastische show met de Rockettes meemaken.

Je kan heerlijk wandelen door de stad. Daarnaast kan je de “hop on, hop off” bus pakken, wat wel toeristisch is. Wij hebben lekker gelopen en de grote afstanden per taxi overbrugd. Ging prima! Koffie dronken we bij Starbucks!

 

Category: New York met kinderenStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen buiten Europa

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl