Gaudi barcelona met kinderen reisfoto's

Barcelona met kinderen mini guide

Barcelona met kinderen (mini guide)

Schoorstenen casa Battlo Barcelona met kinderenOver gave kids stedentrips gesproken, Barca heeft alles! Lekker klimaat, prachtige pleinen en straten, mooie architectuur, Gaudi, de beste voetbalclub ter wereld, lekker eten & mooie mensen. En je kan ook nog eens naar het strand! Kortom; voor ieder wat wils en dus perfect geschikt voor een paar daagjes weg met het gezin (of papa en mama stiekem alleen). Hierna geven wij een aantal hoogtepunten, leuke wandelingen en nog veel meer. Kijk regelmatig op www.metdekinderenopreis.nl, want er komt steeds meer leuks bij (van ons én van andere gezinnen). Ook leuke Barca tips? info@metdekinderenopreis.nl! En volg vooral onze Facebook pagina.

 

Ramblas Barcelona met kinderen

Modernista (Gaudi & kompanen) wandeling, halve tot één dag

Antoni Gaudi was een genie, geïnspireerd door de natuur heeft hij met gelijkgestemde architecten de stad de meest geweldige bouwwerken nagelaten.  Deze variant op de Art Deco beweging is prachtig! Volg deze wandeling en je ziet de mooiste van zijn erfenis aan Barcelona, je hebt ook gelijk een heerlijk dagje weg.

Ramblas, palau Guell

Schoorstenen casa Mila Barcelona met kinderenLoop via de Ramblas naar palau Guell. In de straat Carrer Nou de la Rambla (een zijstraat van de Ramblas) verheft zich een majestueus paleis dat Gaudi voor Güell en Bacigalupi bouwde. Güell wilde geen huis, maar een paleis om mee te kunnen pronken tegenover zijn vrienden en waar concerten en tentoonstellingen gehouden konden worden. Tip: Scoor op de Ramblas een goedkoop Gaudi boekje!

Passeig de Gracia, casa Mila (la Pedrera) en casa Battlo

Loop de deftige passeig de Gracia op (bij de plaza de Catalunya) en geniet van deze brede boulevard met zijn mooie gebouwen en sjieke warenhuizen. Aan deze boulevard liggen casa Mila (la Pedrera) en casa Battlo (http://www.casabatllo.es), twee van Gaudi’s meesterwerken. Eigenlijk moet je ze beide bezichtigen. De toegangsprijs van casa Battlo is redelijk hoog (circa 20 euro), casa Mila kost ongeveer 10 euro. Je kan een audiogids erbij nemen. Geniet van het interieur van beide casa’s en vooral ook van de daken met de bijzondere schoorstenen. Als bonus heb je vanaf het dak van casa Mila een grandioos uitzicht op de stad en de iets verderop gelegen (nog niet af) basiliek van Gaudi, La Familia Sagrada.

Familia Sagrada en hospital Sant PauGaudi avenue naar hospital Santa Creu Barcelona met kinderen

De volgende stop op de wandeling is Gaudi’s wereldberoemde Familia Sagrada (http://www.sagradafamilia.cat), de verwachtig is dat de basiliek rond 2025 af is. De Paus heeft de basiliek onlangs ingezegend, zodat er nu al wel diensten worden gehouden. Met man en macht wordt er dagelijks gewerkt (zo’n 200 bouwvakkers en specialisten) aan de voortgang van de basiliek. Als het niet te druk is, pak dan het liftje naar boven.

Vanaf de Familia Sagrada loop je de Avenida de Gaudi in, een leuke straat met allerlei restaurantjes. Je kan daar lekker lunchen! Aan het eind van de straat ligt het Hospital Sant Pau, een werkelijk schitterend meesterwerk van Domenech.Parc Guell Barcelona met kinderen

Taxi naar Parc Guell

Pak de taxi naar het Parc Guell, een oase van rust (nou ja, vol met toeristen), waar je lekker kan relaxen en ook daar de Gaudi invloeden kan bewonderen. Je treft er ook een klein Gaudi museum. Veel Barcelonezen komen ook hier naar toe. Gaudi werkte tussen 1900 en 1914 aan dit park en ging er zelf in 1906 wonen. Vanaf diverse plekken in het park heb je een geweldig uitzicht op de skyline van Barcelona.

Modernista avond?Plafond palau Musica Barcelona met kinderen

Nog niet genoeg van Gaudi en zijn kompanen? Ga naar het eten naar de absolute uitsmijter, Unesco beschermd, het Palau Musica (http://www.palaumusica.org) ontworpen door Domenech. Kijk vantevoren wanneer rondleidingen worden gegeven of ga ’s avonds naar een flamengo voorstelling. Het is een onvergetelijke ervaring! Zowel de binnen- als buitenkant van het Palau zijn onwerkelijk mooi! Geloof me, je hebt tijdens de voorstelling moeite om niet naar het plafond te blijven kijken.

Op de fiets door Barcelona?

 

Baja Bikes is een Nederlandse organisatie die in vele steden ter wereld (begeleide) fietstochten en stadswandelingen aanbied. Op www.metdekinderenopreis.nl vind je veel stedentrips die prima met de kinderen zijn te beleven. Baja Bikes voegt een mooie dimensie toe, want net als in Nederland ontdek je al fietsend de stad of omgeving het beste! De tours van Baja Bikes zijn ontspannen, op een rustig tempo, lekker op de fiets of lopend en bijna overal met een Nederlandse gids.

Ramblas en de Boqueria MercatoMercato Barcelona met kinderen

De ramblas mag je niet missen! De prachtige boulevard vanaf plaza de Catalunya naar port Vell is vol vertier. Geniet van de straatartiesten, bloemenhandeltjes, mensen & mooie gebouwen. Aan beide zijden liggen mooie wijken waar je een kijkje kan nemen, maar het belangrijkste is toch om lekker even op een terrasje te gaan zitten en de wereld in je op te nemen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de prachtige markt (Boqueria Mercato) met zijn vele handelaars. Je kan daar ook lekker tapas eten! Aan het eind bij de Ramblas (bij Port Vell) kan je bij het “Monument a Colom”, gewijd aan Columbus, de lift naar boven pakken met een prachtig uitzicht over Ramblas én Barcelona.

Barceloneta en Port VellHavengebied Barcelona met kinderen

Port Vell is het levendige havengebied van Barcelona. Je vindt er het Aquarium, leuke winkels, de bioscoop én het maritiem museum. Even verderop ligt de kabelbaan naar de top van de Montjuic vanwaar je prachtige uitzichten hebt op de skyline van Barcelona. Het gebied naast Port Vell is het oude vissersdorpje Barceloneta, nu een wijk van de stad Barcelona. Het is een prachtige wijk met mooie pleinen, levendige straten (de was hangt buiten!), lekkere visrestaurants én tapas barretjes en prachtige stranden. Leuk dus om ’s avonds te gaan eten en nog even lekker langs de zee te slenteren.

Barri Gotic

De historische wijk van Barcelona betovert iedere keer weer met zijn smalle straatjes, mooie gebouwen, pleinen, winkeltjes & kathedralen. Ga vroeg op pad en zie de stad voordat de toeristen massaal op pad gaan. Kijk vooral omhoog naar de gave balkons versierd met plantjes, bloemen én was! Enkele hoogtepunten op een rijtje:

 1. Geniet vooral van de smalle straatjes met de leuke winkeltjes & barretjes!
 2. Plaza Reial, hártje Barcelona. Het rechthoekige plein is verbonden met de smalle steegjes eromheen zoals de Carrer de Ferran, waar de fraaie hangende lantaarns meteen opvallen. ‘S avonds kan je hier een hapje eten bij “Les Quinze Nits”.
 3. Kathedraal la Seu. Gotische pracht met een prachtige kloostertuin. In de grote kathedraal Seu Barcelona met kinderenIn de kathedraal kan je de lift nemen naar het dak vanwaar je prachtige uitzichten hebt op de oude stad. Ook mooi is het straatje naast de Seu, de “La calle del Obispo”, een middeleeuwse straat met een werkelijk prachtige loopbrug tussen de gebouwen (carrel del bisbe). Een veelbeschilderde straat!
 4. Plaza San Jaume, het politieke hart van Barcelona.
 5. Plaza del Rei, het door prachtige gebouwen ommuurde plein waar vroeger stierengevechten en heksenverbrandingen plaatsvonden.
 6. Kathedraal Santa Maria del Mar, één van de mooiste van de stad (let op het roosvenster!), gelegen aan een mooi pleintje.

Gave uitjes

 1. Placa Reial Barcelona met kinderenFC Barcelona (http://www.fcbarcelona.com). Boek tickets ruim vantevoren want Camp Nou is bijna altijd uitverkocht, geldt ook voor het bezichtigen van het museum.
 2. Stappen? Ga naar Port Olympique en leef je uit in één van de vele discotheken, heel hip Barcelona trekt hier aan je voorbij.
 3. Strand? Zowel bij Barceloneta als Port Olympique liggen prachtige stranden waar je heerlijk kunt relaxen. Restaurantjes zijn op loopafstand.
 4. Poble Espanol. Nu een museum maar destijds een olympisch dorp, aan de voet van Montjuic. Het idee was om in één dorp bouwwerken uit heel Spanje na te bouwen en dat is gelukt. Eigenlijk had het complex afgebroken moeten worden, maar de grote populariteit heeft het gewonnen. Nu vindt je er leuke restaurants en gave galerieën.
 5. Bezoek een museum zoals het maritiem museum, Picasso museum of het museum of modern art in het Ciutadella park.
 6. Barcelona Zoo. Bezoek de dierentuin in het Ciutadella park!
 7. Barcelona Aquarium. Zie de mooie vissen en geniet van de haven Port VelPoble Espagnol Barcelona met kinderenl.
 8. Font Màgica (gekleurde fonteinen), van mei t/m september. Aan de voet van de Montjuic gaan bij de Font Màgica van donderdag tot en met zondag (na 20.00 uur) de prachtige gekleurde lichten aan. Vanaf 21.30 uur is er elk half uur een muziek- en lichtshow die je kan bijwonen. Tijdens de wintermaanden (oktober t/m april) danst de fontein alleen op vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 21.00 uur. Prachtig!
 9. Parc de la Ciutadella. Relax met de Barcelonezen in dit groene hart van de stad.

Er is nog veel meer te doen, meer informatie over Barcelona? www.barcelona.com, www.barcelona.blog.nl.

Drukte in haven Barcelona met kinderen

Category: Barcelona met kinderenSpanjeStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen binnen Europa

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl