Canada met kinderen Yoho nationaal park

Yoho nationaal park Canada met kinderen

Yoho nationaal park Canada met de kinderen

Yoho betekent “schitterend” in het Indiaans en dat is geen woord teveel! Je zult overdonderd worden bij de eerste aanblik op dit ruige prachtige gebied vol watervallen, groene meren, prachtige bergpanorama’s, wilde rivieren en bossen. Breng voordat je de natuur ingaat een bezoek aan het Visiter center (gelegen aan de highway 1) om te informeren naar de weersomstandigheden en eventueel aanwezige beren. Want jullie zijn in berengebied! (kijk vooral eens op onze facebookpagina)

 

Als je reist met de camper overnacht dan op de Kicking Horse campground, middenin de overweldigende natuur pal aan de gelijknamige rivier. Er zijn diverse leuke activiteiten te ondernemen, wij noemen de volgende:

Yoha nationaal park Canada met kinderen

Emerald Lake

Dit groene meer is adembenemend mooi en omgeven door bossen en de machtige Rocky Mountains. Op het meer kan je lekker kanoën en een wandeling rond het meer duurt ongeveer 1 uur. Tijdens de wandeling kan je naar naar de “Burgess shale fossil beds” wandelen, overblijfselen van fossielen. Je hebt ook uitzicht op de Michael gletsjer en met een beetje geluk zie je een moose (eland), hert (elk) of een zwarte (of grizzly) beer. Zoals gezegd; informeer bij het visiter center of je alleen mag lopen! Als de beren in de vallei zitten moet je in groepen lopen.

Takakkaw waterval

 Lopend of met de auto kan je naar deze prachtige waterval, maar liefst 254 meter hoog. Een schitterend slingerweggetje bergop brengt je ernaar toe. Met een grote camper is het voorzichtig rijden! Bij de watervallen kan je lekker een stukje wandelen en genieten van de uitzichten. Vlakbij vindt je ook de Laughing waterval, eveneens een mooie waterval (30 meter hoog).

Wapta watervallen

Wapta Falls vindt je in de buurt van de westelijke toegang van Yoho National Park bij de Kicking Horse River. De waterval is relatief gemakkelijk te bereiken via een 30 minuten durende wandeling vanaf de Trans Canada Highway. Zeer de moeite waard, deze wandeling is geschikt voor het hele gezin! De beloning is een magnifieke waterval, één van de grootste van Yoho. Een belangrijke historische gebeurtenis vond plaats bij Wapta falls waardoor de rivier de naam Kicking Horse kreeg. In 1958 kreeg één van de eerste blanke ontdekkingsreizigers hier een trap in de borst van een paard en werd voor dood aangezien. Tijdens het graven van zijn graf werd hij weer wakker, waarop de naam Kicking Horse aan de rivier werd toegekend. De ontdekkingsreiziger was James Hector in het jaar 1858.

Natural bridge

Neem ook een kijkje bij de stenen brug over de Kicking Horse rivier en geniet van het watergeweld dat onder je door giert. De “brug” is door de rivier zelf gemaakt, je kan hier lekker picknicken. 

Wandelingen

Vanuit Field starten diverse wandelingen naar het Yoho nationaal park. De bekendste is de “Burgess Highline trail”, een wandeling naar de beroemde “Burgess shale fossil beds”. Daarnaast kan je wandelen naar de Yoho vallei met prachtige uitzichten over het park. Ook zijn er diverse kleinere wandelingen die je kan opvragen bij het Visiter center in Field. Ga daar dus eerst naar toe! Daarnaast kan je hiervoor genoemde wandelingen doen met het gezin.

Pas op voor beren, tips & trucs!

In de Canadese natuur loopt je een (kleine) kans een beer tegen te komen. Onthoudt de gouden regel: laat geen eten of afval achter bij tent, auto of camper, bewaar levensmiddelen in auto of gesloten tent, gebruik geen geurtjes en maak geluid als je wandelt. Mocht je een beer tegen het lijf lopen, schreeuw niet en ren niet weg, klim niet in een boom (dat kan de beer beter!), blijf rustig, praat met lage stem en probeer de beer af te leiden. Informeer vóór je aan een natuurwandeling begint bij het parkbeheer wat de regels zijn.

Meer informatie over Yoho NP? http://www.pc.gc.ca/pn-np/bc/yoho/index.aspx.

Category: Canada met kinderenNationale parken Canada met kinderenYoho Canada met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl