Yellowstone nationaal park Amerika met kinderen

Yellowstone nationaal park Amerika met kinderen

Yellowstone nationaal park Amerika met kinderen

Ontdek Yellowstone in Amerika met je kinderen! De nationale parken van de Verenigde Staten zijn van ongekende schoonheid. De diversiteit in landschappen springt daarbij in het oog, geen park is hetzelfde. Bezoek voordat je een nationaal park inrijdt het “Visitor Center”. Daar tref je alle informatie over het gebied, wildlife en weersomstandigheden.

 In diverse nationale parken zijn speciale activiteiten voor kinderen, zogenaamde “junior ranger” activiteiten. Al spelenderwijs leren jij en je kinderen zo veel over het gebied. Op de genoemde website kan je daar meer over lezen (“for kids”). Maar los daarvan is elk nationaal gebied prima toegankelijk voor je gezin. Het is tenslotte Amerika, elke bezienswaardigheid staat aangegeven en is van een prima toegangsweg voorzien. Enerzijds erg handig, maar wij geven je de tip om ook vooral af en toe van de gebaande paden af te gaan. Het levert onvergetelijk herinneringen op. Bij de diverse parken doen wij hiervoor enkele suggesties! We noemen niet alle parken in deze staat, maar die parken waar we zelf zijn geweest.

Volg onze avonturen op Facebook!

Yellowstone (http://www.nps.gov/yell/index.htm

Yellowstone nationaal park is een fenomenaal mooi gebied, niet alleen het eerste nationaal park in de VS, maar zelfs in de wereld. Het kreeg die status op 1 maart 1872. Het park ligt voornamelijk in Wyoming, maar kleine gedeeltes zijn ook te vinden in de naburige staten Montana en Idaho. Yellowstone heeft een oppervlakte van bijna 9.000 km2, waardoor het meteen ook één van de grootste nationale parken is. De gemiddelde hoogte in het park is 2.440 meter.

Yellowstone bezit ruim 10.000 warme bronnen en meer dan 200 geysers, waarvan Old Faithful de beroemdste is. Deze geyser spuit elke 33 tot 120 minuten water omhoog. Andere beroemde geysers spuiten slechts eens per 6 tot 8 maanden.

Naast deze attracties vindt je in Yellowstone NP vele meren en rivieren waarvan Yellowstone Lake, Shoshone Lake, de Snake River en de Yellowstone River de bekendste zijn. Yellowstone Lake alleen is maar liefst 352 km2 groot. Varen en vissen zijn er zeer populair.

Het grootste gedeelte van Yellowstone in Wyoming bestaat uit bos, waarvan een gedeelte in 1988 door een grote bosbrand is verwoest. Er leven vele diersoorten waaronder bizons, herten, verscheidene beersoorten, coyotes en wolven. In het zuiden sluit Yellowstone aan op Grand Teton National Park, eveneens spectaculair mooi!

Als je de kans hebt om Yellowstone in je reisroute op te nemen, dan moet je dat zeker doen. Yellowstone is een prachtig gebied met vele bezienswaardigheden. Twee dagen heb je zeker nodig om een goede indruk te krijgen van het (grote) gebied. Omdat Yellowstone wat meer van de route afligt moet je eigenlijk ook een paar dagen uittrekken om “heen en terug” te komen. Al met al heb je zo een dag of vier nodig in je reisplanning om Yellowstone mee te pikken. Ondanks de wat geïsoleerde liggen zijn alle faciliteiten (tanken, winkels, restaurants) beschikbaar. Wij adviseren in het park te overnachten, dat maakt de beleving compleet en zo haal je het maximale uit je verblijf daar. Reserveer wel vantevoren, want vol = vol! Koop of leen (wel teruggeven!) ter plaatse een detailkaart om je weg door het gebied goed te vinden. Hou rekening met de kleding; Yellowstone staat bekend om zijn barre weersomstandigheden. Ook in onze zomer is het er fris.

Yellowstone ligt ongeveer 1500 kilometer van San Fransisco en 1100 kilometer van Las Vegas. Je kan ook een binnenlandse vlucht nemen naar West Yellowstone. Wij noemen een aantal van de bekendste bezienswaardigheden.

Mammoth Hot Springs

Je hebt meerdere aanrijroutes. Vanuit Bozeman rij je naar de Noordelijke toegangspoort. Deze weg is op zichzelf al een mooie (en rustige) weg. Na binnenkomst via de North entrance bezoek dan meteen Mammoth Hot Springs. Deels kan je dit via de auto of camper doen (het upper terrace area) en deels per voet. Doen bij Mammoth Hot Springs:

  1. Zie het “upper terrace”. Dit kleurrijke terras is erg mooi en gevormd door hitte, kalksteen, water en breuken. De micro organismen en levende bacteriën zorgen mede voor de diverse kleuren.
  2. Zie het “minerva terrace”, het allermooiste terras.
  3. Loop even naar de “Canary Spring”. De bomen die daar in het terras staan leveren een geweldig beeld op.

Old Faithful

De prachtige geizer Old faithful moet je hebben gezien. Op redelijk te voorspellen tijdstippen spuit deze geiser, vooral in de namiddag erg mooi. Tips;

  •  Wees op tijd, want anders sta je in een rij of ga op een afstandje op hoogte zitten.
  •   Wandel bij de Old Faithful naar het noorden naar onder andere  “Morning Glory”.

In de buurt van Old Faithfull ligt ook “Biscuit Basin”, ook een mooie bezienswaardigheid.

Geniet van de stoomgaten (fumaroles), geizers, modderpotten, heetwaterbronnen en spectaculaire uitzichten over de vele kleurenpracht. Je weet niet wat je ziet, je kinderen ook niet.

Grand Teton nationaal park

Grand Teton sluit in het noorden direct aan op Yellowstone en is minstens zo spectaculair (wel minder bekend) als zijn buurman. Je vind er prachtige gletsjers en hoge bergen (tot 4200m, de Grand Teton). Ook vindt je er veel meren met als grootste Jackson Lake, ontstaan door een dam in de Snake River. Je hebt hier veel recreatie mogelijkheden zoals bergbeklimmen, wandelingen, vissen, varen, paardrijden, fietsen, skieën en zelfs snowmobielen. Je kinderen zullen het er geweldig vinden.

Als je naar Yellowstone gaat moet je eigenlijk ook dit nationaal  park bezoeken. Het is namelijk een kleine moeite om  naar Grand Teton te rijden. De  beide  parken grenzen aan  elkaar,  maar  zijn totaal  verschillend. In Grand Teton vind  je  geen  geysers  en modderpoelen maar een oogverblindend berglandschap.

Kaart Grand TetonWat Teton zo spectaculair  maakt is dat de rotswanden bijna loodrecht 1500 meter omhoog schieten uit het omliggende dal. Ten zuiden  van  Teton ligt Jackson  Hole, een echte westernstad  met houten stoepen en cowboy saloons. De  meeste bezoekers  gebruiken  de weg  door het park, state 191, als doorgaande route van Salt Lake city naar Yellowstone. Vanaf state 191 heb  je  een  goed  uitzicht op het gebergte, maar wij  adviseren  je toch om  de Teton  park road, die je korter  aan  het  gebergte  voert, te nemen. De weg voert je naar schitterende  bergmeren  zoals  het  Jenny Lake en  de snake  river. Het  park  is  een paradijs voor wandelaars. Je kunt diverse  tochten maken, met of zonder ranger gids. De kinderen zullen het geweldig vinden!

Wat de kinderen ook prachtig zullen vinden is de mogelijkheid om een eland te zien. De met wilgen begroeide  drassige vlakten bieden de dieren een voedselrijke en beschutte leefomgeving. Verder kom je hier  ook  herten, bizons, coyotes en soms zwarte beren tegen.

In de winter is deze streek een grote sneeuwmassa. De hoge ligging zorgt voor  een dik pak sneeuw. Ideaal voor wintersport, waarvoor je in Jackson terecht kunt. In Jackson vindt je ook voldoende motels en hotels, let  wel, het  kan er  in de zomermaanden erg druk zijn. Bezoek in Jackson vooral de Million Dollar Cowboy Bar in het centrum van de stad. In deze cowboy bar  zijn  de  barkrukken echte zadels. In de kelder ligt  een goed restaurant. In Jackson kun je twee maal per week een  echte  rodeo  bezoeken.  In het centrum ligt een klein park, de  vier ingangen worden gevormd door bogen die van duizenden hertengeweien gemaakt zijn. Kortom; ook voor de kinderen is er genoeg te beleven!

Category: Amerika met kinderenNationale parken Amerika met kinderenNoord Amerika met kinderenYellowstone Amerika met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl