reisfoto's curacao met kinderen

Willemstad Curacao met kinderen

Willemstad Curacao met de kinderen (mini guide)

Willemstad, Curacao, met de kinderen? Ja! De stad leent zich er prima voor om met de kinderen te ontdekken. Blijf dus niet op het strand liggen, maar neem een kijkje in ons meest beroemde stukje UNESCO werelderfgoed in de tropen. Volgens de Unesco (1997) vind je hier de mooiste architectuur in het Caribisch gebied. Het is een bruisende stad, vol leven op straat, mooie huizen, lekkere restaurantjes, winkeltjes & enorme cruiseschepen! Hierna enige hoogtepunten voor een onvergetelijke dag met de kinderen in Willemstad.

Bezoek ons regelmatig, vertel het je vrienden, er komt meer informatie bij! Reacties? info@metdekinderenopreis.nl. Kijk ook eens op onze facebookpagina en volg onze avonturen (bijna jaarlijks) ‘live’!

 

Monumenten

Fort Oranje Nassau

Het Fort is genoemd naar de koninklijke familie en heette tijdens de bezetting van Curacao door de Britten (van 1807-1816) Fort George. Het fort ligt op het hoogste punt in Willemstad en is daardoor een unieke plek om te genieten van het uitzicht over Willemstad en de Sint Annabaai. Het gebouw fungeert nu als restaurant.

Fort Amsterdam

Gebouwd ter bescherming van de natuurlijk haven, Schottegat, staat het Fort Amsterdam aan de haven van de Sint Annabaai. Voorzien van eetgelegenheden, winkels en ook het Paleis van de Gouverneur, dient het vandaag de dag als populaire bezienswaardigheid. Het is één van de oudste gebouwen van Curacao (gebouwd in 1635) en de hoftuin alsmede het Fort Kerk museum zijn er te bezoeken.

Mikvé Israel Emanuel Synagoge

De oudste synagoge van het westelijk halfrond is de Mikvé Israel Emanuel Synagoge op Curacao. In het even verderop gelegen Joods Cultureel Museum kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur van de Joodse gemeenschap op het eiland.

De pontonbrug

De koningin Emma brug is een ouderwetse (één van de laatste ter wereld) drijvende brug die meermalen per dag opendraait om boten in en uit de haven te laten. De brug is prachtig, je kan hem niet missen. De brug wordt ook wel de  “swingende dame” genoemd en verbindt de historische wijken Punda en Otrabanda. Als de brug open is kan je met het pontje overvaren. Overigens heb je vanuit heel Willemstad uitzicht op de Julianabrug, 56 meter hoog, welke boven de Sint Annabaai loopt. Deze brug is één van de hoogste ter wereld.

Historische wijken

Punda

De wijk Punda is één groot openluchtmuseum en de oudste wijk. In de smalle straatjes van Punda vindt je talrijke leuke winkels. Dit deel van de stad ontstond in de tweede helft van de 17e eeuw en ligt aan de voet van Fort Amsterdam. De gevels danken hun vrolijke kleuren aan een gouverneur die zich stoorde aan de felle witte gevels. Hij liet de panden in de 19e eeuw schilderen zodat het weerkaatste zonlicht minder pijn aan de ogen zou doen. De boulevard aan het water is wereldberoemd met zijn Hollandse geveltjes in alle kleuren met op de hoek het Penha gebouw.

Otrabanda

Otrabanda betekent in het Papiaments “aan de overkant”. Deze wijk ontstond toen Willemstad groeide en er geen ruimte meer was in Punda. Slenter rond en vergeet Kura Hulanda (http://www.kurahulanda.com) niet te bezoeken. Dit was de plek waar vroeger de slaven werden verhandeld. Dit complex, feitelijk een dorpje, is in oude luister hersteld en is prachtig! Bezoek het museum en leer meer over onder andere de slavernij.

Pietermaa en Scharloo

Rondom het waaigat ontstonden eind 1800 de buitenwijken Pietermaai en Scharloo. Vooral de rijke zakenlieden uit de stad lieten hier mooi vrijstaande huizen aan het water bouwen. In de vorige eeuw raakte vele panden in verval, maar inmiddels worden de veelal classicistische gebouwen weer volop gerestaureerd en als kantoorpand gebruikt. In schril contrast met de dure huizen staan de kleine arbeiderswoningen in de volkswijken Fleur de Marie, Sint Jago en Berg Altena ten noorden van Scharloo.

Markt en eten

Ontmoet de lokale mensen bij de grote drijvende fruitmarkt aan het water. En kies uit het grote assortiment van tropische vruchten. Venezolaanse kooplieden komen hier naar toe in kleine vissersbootjes met verse producten bestemd voor de Curaçaose huishoudens; de kooplieden zijn vaak wekenlang van huis en slapen in hun bootjes. Tegenover de Sha Caprileskade in Scharloo bevindt zich de drijvende markt. Naast het postkantoor en het busstation bevindt zich de Nieuwe Markt, waar je vele speciale Curaçaose producten kan kopen (geopend van 06.00 uur). Bezoek ook de markthal (in Punda) waar je ’s middags heerlijk kunt lunchen. Verse gerechten worden hier bereidt en in tussen de middag komen vele inwoners hier lekker eten!

Museums

Er zijn meerdere leuke musea in Willemstad, wij noemen:

  • Fort kerk museum, leer over de Nederlands protestantse geschiedenis. Gevestigd in fort Amsterdam.
  • Maritiem museum, leer van alles over de 500 jaar lange geschiedenis van Curacao. Daarnaast is er van alles te leren over de invloed die de olie industrie in Venezuela op het land heeft gehad. Zo is er een schaalmodel van een olie raffinaderij.
  • Curacao museum in de wijk Otrabanda. Leer over de geschiedenis van Curacao.

Curacao met kinderen

Sea aquarium

Een heel leuk uitstapje met de kinderen, geniet van de vele vissen in het sea aquarium! In 1984 is deze prachtige attractie geopend, direct aan het water en met een koraalrif op een steenworp afstand van de ingang. Dit schitterende aquarium complex is een van de uniekste aquaria in de wereld.

Snorkelen op klein Curacao

Het eilandje Klein Curacao ligt een paar kilometers ten zuidoosten van Curacao. Het is ongeveer 22 km lang en slechts 750 meter breed. Het eilandje zelf heeft weinig te bieden (enkele hutjes en een vuurtoren). Het rif voor de kust is wel interessant en wordt regelmatig bezocht om te duiken en te snorkelen. Leuk weetje is dat de ster in de vlag van Curacao symbool staat voor Klein Curacao.

Meer informatie over Curacao en Willemstad? http://www.curacaomonuments.org en http://www.curacao.com/nl.

 

 

Category: Stedentrips met kinderenStedentrips met kinderen buiten EuropaWillemstad Curacao met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl