Wells Gray nationaal park Canada met kinderen

Wells Gray nationaal park Canada met kinderen

Wells Gray nationaal park Canada met kinderen

 

Wells Gray provincial park is een onontdekt juweel in British Columbia. Gelegen in de luwte van de grote nationale parken en de Rocky Mountains rij je er gemakkelijk voorbij. Niet doen! Wells Gray heeft veel voor de natuurliefhebber te bieden: prachtige natuur, grootse watervallen en een hele goede kans op het zien van beren. Wells Gray ligt op ongeveer 450 kilometer van Vancouver en op 310 kilometer van Jasper. Wells Gray is groot en redelijk ontoegankelijk, wij verbleven vooral in het westelijke deel bij Clearwater.

 

Groots onontdekt juweel

Wells Gray is groots en een relatief onontdekt juweeltje in British Colubia, omdat de meeste aandacht uitgaat naar de hiervoor genoemde plaatsen. Wells Gray biedt een hele goede kans om beren te zien, gave wandelingen te maken en te genieten van grootse uitzichten en watervallen. Wells Gray is prachtig! Wij overnachten op een afgelegen campground aan de Clearwater river (eten inslaan!) en ondernemen vandaaruit allerlei activiteiten in het park, zoals het bezoeken van de Helmcken en Dawson falls en prachtige wandelingen maken. Ook in dit park geldt dat je uit moet kijken voor beren!

Wells Gray heeft voor elke outdoor freak wat  te bieden: alpenweiden, wildlife (vogels, beren), wandelen, varen, kanoën en kajakken, paardrijden, vissen en nog veel meer! Het gebied is grofweg in de volgende delen te splitsen: 

  • Murtle Lake
  • Clearwater / Azure Marine, twee aangrenzende meren (elk 22 km lang) populair bij kanoërs, kajakkers, en motor-watersporters.
  • Mahood Lake: een mooie, rustige, familie – en de visserij georiënteerde camping op het zuidwestelijke puntje van Wells Gray Park.
  • Spahats Creek: Bekend om zijn waterval en een panoramisch uitzicht van de Clearwater Valley (10 kilometer ten noorden van Clearwater).
  • Trophy Mountain: Ongeveer 6900 hectare groot, bevat meer dan 45 meren en bergmeren en biedt mogelijkheden voor wandelen.
  • Clearwater River: Een gebied van beperkte toegang langs de Clearwater River biedt mogelijkheden tot wandelen, vissen, wildernis kamperen en spectaculaire landschappen.

Bij Clearwater

Wij overnachten bij Mahood lake in het westen van Wells Gray, een afgelegen campground slechts bereikbaar via een niet geasfalteerde 60 kilometer lange weg. Geloof ons, je bent echt in de wildernes (neem voldoende eten mee!). In dit deel van Wells Gray kan je onder andere de volgende leuke dingen doen:

  • Wandelen (gezien de beren het liefst in een groep)
  • Helmcken falls, 145 meter hoog en écht geweldig mooi!
  • Dawson falls

Meer informatie over Wells Gray? http://www.wellsgray.ca.

Pas op voor beren, tips & trucs!

In de Canadese natuur loopt je een (kleine) kans een beer tegen te komen. Onthoudt de gouden regel: laat geen eten of afval achter bij tent, auto of camper, bewaar levensmiddelen in auto of gesloten tent, gebruik geen geurtjes en maak geluid als je wandelt. Mocht je een beer tegen het lijf lopen, schreeuw niet en ren niet weg, klim niet in een boom (dat kan de beer beter!), blijf rustig, praat met lage stem en probeer de beer af te leiden. Informeer vóór je aan een natuurwandeling begint bij het parkbeheer wat de regels zijn.

Category: Canada met kinderenNationale parken Canada met kinderenWells Gray Canada met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl