Onze reis Nieuw Zeeland met kinderen

Wandelen Nieuw Zeeland met kinderen

Wandelen met de kinderen in Nieuw Zeeland

 

Nieuw Zeeland is een outdoor land bij uitstek. De fenomenale natuur nodigt dagelijks uit om erop uit te trekken. En dat doen de Nieuw Zeelanders dan ook! Door de diversiteit van de natuur (gletsjers, subtropische regenwouden, bergketens, warme gebieden, vulkanische en geothermische gebieden) is er ontzettend veel te ondernemen. Je treft ook veel extreme sporten aan zoals het bungy jumpen, raften, canyoning, jetboot skiën, in een glazen bal van de berg afrollen. Soms denk je wel eens dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze willen doen! Met name rond Queenstown zie je coolste activiteiten.

Hierna geven wij een aantal bekende en minder bekende wandelingen weer die wij tegenkwamen op onze reis door Nieuw Zeeland. Je moet zelf maar even afwegen welke wandeling het beste bij je gezin past. Je hebt ze in alle soorten en maten; van korte tot lange wandelingen, huttentochten door de bergen tot “extreme hikes”. Voor ieder wat wils! Wij wandelen graag, het is een prachtige manier om de natuur in je op te nemen. En volg vooral onze facebookpagina voor meer reisinspiratie!

Grote wandeltochten (great walks)

Nieuw Zeeland heeft een aantal “great tracks”, bijzondere wandelingen door bijzondere gebieden op zowel  het Noorder- als Zuidereiland. Je hoeft niet de hele wandeling te doen, een klein stukje geeft ook een prima “sfeerimpressie” van het betreffende gebied. Wat je ook doet, het is onvergetlijk! Hierna geven we ze weer en lichten we ze kort toe. Meer informatie? http://www.newzealandnz.co.nz/great-walks.

 

Noordereiland

Lake Waikaremoana

Dit meer is een nationale natuurschat, de hele wandeling duurt ongeveer 3 tot 4 dagen. Prachtige uitzichten op het meer, het regenwoud en de bergen maken dit tot een overgetelijke wandeling. Je kan starten vanaf Onepoto en van hut tot hut gaan,  je echter ook gewoon sfeer proeven door een middagwandeling te doen.

Tongariro Crossing

Eén van de mooiste wandelingen op Nieuw Zeeland, deze wandeling door het vulkanen landschap van Tongariro nationaal park. Een woeste wildernis met continue uitzicht op de drie vulkanen Ruapehu, Tongariro en Ngauruhoe. De totale wandeling is 41 kilometer, maar je kan ook de dagwandeling “Tongariro Crossing” doen. Dit is misschien wel de mooiste dagwandeling van heel Nieuw Zeeland. De wandeling voert je naar de Kratermeren met geweldige uitzichten op het landschap. Doen jullie de 5 daagse wandeling dan start je bij Whakapapa Village.

Whanganui  River Journey

Is eigenlijk geen wandeling, maar een geweldige kano tocht (of kajak of raft) dwars door spectaculaire kloven en stroomversnellingen van de Whanganui rivier. De rivier loopt tussen Taumaranui en Pipiriki en biedt voor ieder wat wils en is voor alle leeftijden toegankelijk. Kanoërs en rafters kunnen aan de bak! De totale tocht is 145 kilometer en duurt ongeveer 5 dagen. Je overnacht in dat geval middenin de natuur van het Whanganui nationaal park. Onderweg kom je bijzondere restanten tegen van vroegere Maori nederzettingen.

Zuidereiland

Abel Tasman kust wandeling (51 kilometer)

Verbaas je over de prachtige natuur (boomvarens) en gouden stranden. Misschien zie je schildpadden of dolfijnen in de baaien. Je kunt de wandeling aanvangen bij Marahau, 18 kilometer ten noorden van Motueka of bij Totaranui, 32 kilometer vanaf Takaka. Belangrijk; je kan overnachten in het park (is echt geweldig) en er zijn watertaxi’s voor als je een deel wilt lopen. De totale wandeling verbindt vier hutten en 21 campings langs de kustlijn. Voor de écht actieve gezinnen met oudere kinderen is het een geweldige ervaring om de hele route te wandelen, een stukje kan natuurlijk ook. Nog een optie (hebben wij gedaan): je kan een deel van de route zeekajakken.

Heapy Track

In Kahurangi national park, naast het Abel Tasman NP, loopt deze 82 kilometer lange sprookjes wandeling, welke in het geheel ongeveer 4 tot 6 dagen duurt. De wandeling vangt aan in de voormalige goudwinningsvallei van de Aorere River en loopt vervolgens door prachtige subtropische bossen en velden. Ongekend mooi! Startpunt is de Brown Hut bij Aorere, 28 kilometer van Collingwood in de Golden Bay (135 kilometer van Nelson). Onderweg heb je prachtige uitzichten op de Tasman zee. Meer informatie? http://www.kahurangiwalks.co.nz/heaphy.html.

Routeburn Track

Dwars door het  prachtig berglandschap van de Humboldt bergketen in het Fjordland nationaal park. De totale route is 33 kilometer en duurt ongeveer 3 tot 4 dagen. Er staan hutten op een aantal plekken: Lake Howden, Lake Mackenzie, Routeburn Falls en Routeburn Flats. De wandeling begint bij “the Divide” op de Te Anau / Milford highway of vanaf de Routeburn Shelter bij Lake Wakatipu. Het landschap is geweldig mooi en divers. 

Milford Track

Ook wel beschouwd als de “worlds finest walk” is deze fenomenale track een wandeling door Fjordland sprookjesland. Fjordland behoort tot het Unesco werelderfgoed en is één van de natste en meest afgelegen gebieden op aarde. De Maori legenden zeggen dat de Milford sound door een mytisch figuur met een bijl is gevormd. Het landschap is van dramatische schoonheid. Ga je niet wandelen, pak dan wel een boottocht door óf de Milford óf de Doubtful sound (de Dusky sound is te afgelegen). De Milford track duurt 4 dagen en begint bij Glade Wharf bij  Lake Te Anau. De wandeling is 54 kilometer lang.

Kepler Track

Deze wandeling begint in Te Anau (‘The Walking Capital of New Zealand’) en is 67 kilometer lang. De wandeling kan deels worden gecombineerd met de Milford of Routeburn track. Je vergaapt je aan de rotsmassieven, watervallen, alpine velden en grote kloven. Ook deze wandeling duurt 3 tot 4 dagen en begint aan de zuidkant van Lake Te Anau.

Rakiura Track op Stewart Island

Ben je op Stewart Island ga dan eens kijken bij deze route, die langs prachtige bossen en kusten voert en aanschouw de vergezichten en zonsondergangen. De Rakiura Track is 36 kilometer lang, duurt 3 dagen en begint bij Half Moon Bay. Onderweg kom je veel vogels tegen.

Meer wandelingen in Nieuw Zeeland

Naast de “great tracks” zijn er honderden kleinere wandelingen te vinden, wij noemen er een aantal:

Noordereiland korte wandelingen

  1. Coromandel, Pinnacles hike (circa 25 kilometer vanaf Thames).
  2. Lake Taupo wandelingen aan het meer.
  3. Huka falls (vlakbij lake Taupo), je kan daar ook met de jetboat het water op!
  4. Tongariro nationaal park: silica rapids wandeling en de Taranaki waterval wandeling.
  5. Diverse wandelingen in Rotorua, informeer ter plaatse!

Zuidereiland korte wandelingen

  1. Queen Charlotte track, Marlborough sounds (http://www.qctrack.co.nz)
  2. Paparoa nationaal park, river track (informeer ter plaatse) of de wandeling naar de grotten!
  3. Fox Glacier en Frans Jozef gletsjer wandelingen.
  4. Banks Peninsula track (http://bankstrack.co.nz) bij Akaroam 85 kilometer ten zuiden van Christchurch.

Meer informatie? http://www.truenz.co.nz/walking.

Category: Nieuw Zeeland met kinderenWandelen Nieuw Zeeland met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl