Canada met kinderen Peyto lake

Vancouver met kinderen mini guide

Vancouver met kinderen, Canada British Columbia (mini guide)

 

Vancouver is een prachtige stad om met de kinderen te ontdekken. Het is een levendige, veilige metropool waar de culturele smeltkroes die Canada is goed tot uiting komt. Trek 2 dagen uit om deze stad te ontdekken. Hierna geven wij tips die daaraan bijdragen, leuke activiteiten voor jong én oud! Zelf ook nog leuke Vancouver tips? info@metdekinderenopreis.nl. Kijk ook eens op onze facebookpagina en volg onze avonturen (bijna jaarlijks) ‘live’!

Bezienswaardigheden

Wat mag je niet missen in Vancouver, naast lekker winkelen?

Granville eiland

Granville eiland was vroeger een industrieel gebied in het centrum van Vancouver. Tegenwoordig is het een levendig centrum met markten, winkeltjes, galeries, kunst, theater en restaurants. Je kan met de ferry varen naar dit prachtige gebied, heb je ook nog een schitterend uitzicht op de wolkenkrabbers van Vancouver. Ga vroeg in de ochtend, dan is het gezellig op de markten. Meer informatie? Hier!

Stanley park

Stanley park is het stadspark van Vancouver en is ruim 400 hectare groot. Daarmee is dit park groter dan Central Park in New York. Het is zelfs zo groot dat je er ’s nachts wilde dieren kunt tegen komen. Het park loopt van het centrum door tot English Bay. Ga wandelen, huur skates of een fiets. In het Stanley park vindt je ook het Vancouver aquarium (hierna meer info) en heb je prachtige uitzichten op de skyline van Vancouver stad. In de zomer zijn er dagelijks vele activiteiten (optredens, sporten) en de kinderen kunnen spelen in één van de speelplaatsen. Je vindt ook prachtige tuinen en vergeet tenslotte de totempalen niet te bezichtigen! Meer informatie? Hier!

China town

In Vancouver vindt je één van de grootste Chinese wijken (na New York en San Fransisco) van Noord Amerika. Het is een prachtige wijk met leuke winkeltjes die allerlei snuisterijen en kruiden verkopen. Prachtig om te zien! Vergaap je ook aan het allerhande etenswaar dat te koop wordt aangeboden. Je waant je in het verre oosten in plaats van het verre westen. Jaarlijks wordt het Chinatown festival en diverse straatfeesten georganiseerd, informeer daarna ter plaatse. De wijk ligt rond Pender street. Meer informatie? Hier!

Gastown

Gastown is het oudste deel van Vancouver. De wijk is in 1867 ontstaan rondom de saloon van ‘Gassy’ Jack Leighton. In de vorige eeuw was Gastown een slechte buurt, maar door stedelijke vernieuwing is dit verbeterd. De saloon van Gassy is er al lang niet meer, wel zijn er voldoende terrasjes en cafe’s voor in de plaats gekomen. In de belangrijkste straat van Gastown vindt je een ouderwetse stoomklok die ieder kwartier fluit. Niet spectaculair, wel leuk! De wijk is heel levendig.

Vancouver aquarium

In Stanley park vindt je één van ’s werelds mooiste aquariums met een scale aan gave dieren. Een echt gezinsuitje met als één van de hoogtepunten een ontmoeting met de Beluga walvissen (white whales). Meer informatie? Hier!

Musea

Je hebt meerdere leuke musea in Vancouver, wij noemen de volgende:

  1. Museum of Anthropology (link). Net buiten het centrum vindt je dit prachtige museum met veel historische kunst zoals totempalen, sierraden en maskers gemaakt door de oorspronkelijke indianen volkeren van British Columbia.
  2. Maritiem museum (link), in Vanier park gericht op de Canadese zeevaart. Leuk voor de kinderen.
  3. MacMillan Space center (link) in het Vanier park met allerlei wetenswaardigheden over de ruimtevaart. Leuk voor de kinderen!

Kitsilano beach park

Hagelwitte stranden tref je aan bij één van de duurste buurten van Vancouver. Je kan hier ook leuk winkelen of gewoon het straatleven bekijken. Meer informatie? Hier!

Capilano Suspension bridge

De Capilano Suspension Bridge, een hangbrug, overspant de Capilano River in North Vancouver en is een geliefde toeristenbestemming. De brug heeft een lengte van 136 meter en hangt 70 meter boven de rivier. Het uitzicht vanaf de brug is formidabel, daarnaast kan je een geweldige wandeling maken door de dichtbegroeide bossen van het Capilano River Regional Park. De brug is privébezit, je betaalt een toegangsprijs. Meer informatie? Hier!

Dr Sun Yat Sen classical Chinese garden

Deze Chinese tuinen worden beschouwd als één van de mooiste buiten China. Meer informatie? Hier!

Buiten Vancouver, Cypress mountain

Ten noorden van Vancouver ligt Cypress Mountain. In de zomer is dit een populair wandel- en mountainbike gebied, in de winter een perfecte plek om te gaan skiën of snowboarden. De Olympische Winterspelen van 2010 werden in en rond Vancouver gehouden. Hier op Cypress Mountain behaalde de Nederlandse snowboardster Nicolien Sauerbreij goud op de parallelslalom.Canada met kinderen Peyto lake

Category: Stedentrips met kinderenStedentrips met kinderen buiten EuropaVancouver Canada met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl