Calatrava Valencia met kinderen

Valencia met kinderen mini guide

Valencia met kinderen mini guide

Spaanse steden en kinderen? Ja, bezoek Valencia met je kinderen! Valencia is een perfecte stad om met je kids te ontdekken. Loop je ’s ochtends nog langs de prachtige barokke paleizen, eet je tapas met een wijntje tussen de middag, sluit je in de avond af aan het strand! Waar maak je dat nu mee? Hierna geven wij een paar tips om deze prachtige compacte (belangrijkste bezienswaardigheden op loopafstand) stad te ontdekken. Het mooist is wel als je twee dagen tot je beschikking hebt. Volg ons via Facebook!

Valencia met kinderen

Op de fiets door Valencia?

 

Baja Bikes is een Nederlandse organisatie die in vele steden ter wereld (begeleide) fietstochten en stadswandelingen aanbied. Op www.metdekinderenopreis.nl vind je veel stedentrips die prima met de kinderen zijn te beleven. Baja Bikes voegt een mooie dimensie toe, want net als in Nederland ontdek je al fietsend de stad of omgeving het beste! De tours van Baja Bikes zijn ontspannen, op een rustig tempo, lekker op de fiets of lopend en bijna overal met een Nederlandse gids.

Bezienswaardigheden

De volgende bezienswaardigheden mag je niet missen (duidelijk aangegeven op elke toeristische stadskaart, overal verkrijgbaar). Op zondags is de toegang tot musea in Valencia gratis:

 • Lonja de la Seda, de voormalig zijde beurs, een Unesco pareltje. Openingstijden: di-za, 10-14u, 16.30-20.30u en op zondag van 10-15 uur (link).
 • Mercado central, dé markt van Valencia. Een prachtig staaltje Jugendstil, een enorme hal vol met verkopers van dagelijkse goederen (groente, vis, vlees). Een geweldig kleurrijk tafereel.
 • Als je de tijd hebt; maak een wandelingetje door de multiculturele wijk Rufaza, ook hier vindt je een leuke markthal (en markt op maandag).
 • Het treinstation Estacion del Norte, ook een architectonisch pareltje.

Valencia met kinderen

 • Placa de Toros, de voormalig stierengevecht arena. Ligt naast het Estacion del Norte.
 • De kathedraal van Valencia en de klokketoren El Micalet. Beide moet je zien! Vanaf de klokketoren heb je een prachtig uitzicht over de stad Valencia. Gelegen aan de placa de la Reina.
 • Torres de Serranos; prachtige gotische stadspoorten, vroeger in gebruik als gevangenis. Ook van de deze toren heb je een mooi uitzicht over de oude stad van Valencia.
 • Bioparc (dierentuin); moderne dierentuin waar je op een verloren momentje erg leuk kan rondwandelen.
 • En prachtige bezienswaardigheid uit de tijd van de Moorse overheersing van Spanje zijn de Banos del Almirante (link). Gebouwd in 1313 en mooi bewaard gebleven bieden deze in Islamitische stijl gebouwde baden een prachtig kijkje in vroegere tijden. Gelegen nabij de plaza de Almoina.
 • Gelegen (link) aan de plaza del Arzobispo vind je een bijzondere bezienswaardigheid; de cripta de la Carcel de Sante Vicente. De overblijfselen van de beschermheilige van de stad Valencia.
 • Een prachtig gebouw met dito interieur is het keramiek museum, het palacio del Marques dos Aguas (link). In vroegere tijden in handen van Valenciaanse adel is dit rijkelijk barokke pand (vooral het portaal met enorme beelden) een lust voor het oog. Wat ook geldt voor het interieur dat koninklijk aandoet.

Valencia met kinderen

Pleinen

Valencia heeft een aantal prachtige pleinen die je niet mag missen:

 • Placa de la Virgin, hét stadshart van Valencia. De hele dag vol locals én toeristen maken van dit plein de levendigste van de stad. Een prachtige fontein, de basilica de la Virgin en de kathedraal liggen aan dit plein. Kortom; omgeven door historie waan je je in de middeleeuwen, vooral ’s avonds in de sfeerverlichting.
 • Placa Retonda, met elke zondag een levendige markt.
 • Place de Toros, de voormalig stierengevecht arena. Doet nu dienst als museum en er worden evenementen georganiseerd.

Valencia met kinderen

Parken

Valencia heeft een aantal prachtige stadsparken, waar gezinnen met kinderen graag komen!

 • Jardin del Turia. De Turia is de rivier die Valencia in twee delen ‘knipt’. De rivier is omgeleid en de oude bedding is drooggelegd en als park aangelegd. Maar liefst 5 km lang! Je kan er heerlijk wandelen, fietsen of picknicken. Er zijn vele terassen, fonteinen en sportvoorzieningen.Bekijk de evenementen kalender als je er bent, er wordt vaak iets georganiseerd!
 • Jardin Botanico, een prachtige botanische tuin.

Strand

Eén langgerekt strand met vele restaurants en barretjes, het is werkelijk geweldig. Net ten noorden vindt je de haven waar je heerlijk kunt rondslenteren en een hapje eten. Wellicht heb je mazzel en wordt de America’s cup (regatta, zeilwedstrijden) georganiseerd.

Ciudad de las Artes y Ciencias (stad van de kunst en wetenschap)

De wereldberoemde architect Calatrava heeft met deze attractie (link) van werkelijk bizarre gebouwen Valencia in één klap op de wereldkaart gezet. Vergelijkbaar met architectuurstad Bilbao is een aantal bijzondere architectonische creaties neergezet, met leuke voorstellingen of wetenswaardigheden. Daarnaast is in één van de gebouwen een groot aquarium gebouwd, het grootste van West Europa (met vers zeewater van de Middellandse zee via een 4 km lange pijplijn). Je kan je hier zo één dag vermaken.

Valencia met kinderen

Wandelen, slapen en etenValencia met kinderen

Doordat het oude centrum compact is, kan je vrij gemakkeijk alle belangrijke bezienswaardigheden in één wandeling ‘pakken’. Wij deden de volgende wandeling: start bij het Estacion del Norte (kijk binnen!) en het naastgelegen placa de Toros en steek vervolgens de weg over de ‘avinguda del Marques de Sotelo in. Aan beide kanten van deze weg zie je prachtige barokke en jugendstil gebouwen (waaronder het oude postkantoor en stadhuis) met jugendstil kenmerken. Aan het eind van deze weg ga je linksaf, de placa del Mercat in. Aan deze weg vindt je de Mercado (prachtige jugendstil) en de Lonja de Seda (zijde beurs). Wandel vervolgens langs de Lonja de oude wijk El Carmen in met zijn smalle straatjes en mooie pleinen. Vergeet daarbij het prachtige placa de Vergin niet en de daaraan gelegen Kathedraal van Valencia. Niet onbelangrijk: er zijn veel tapas zaakjes, sla deze niet over! En eet ’s avonds vooral de plaatselijke paella Valenciane met een heerlijke witte wijn. Kortom; doe als de Valencianen. Tenslotte geven wij graag aan vooral in het oude centrum te overnachten. Niets is leukers dan ’s avonds nog een ommetje te maken in de mooie oude wijk El Carmen, het is er levendig met gezinnen tot heel laat in de avond (nacht).

Category: SpanjeStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen binnen EuropaValencia met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl