Steden Nieuw Zeeland met kinderen

Steden in Nieuw Zeeland met de kinderen (mini guide)

Steden in Nieuw Zeeland met de kinderen? Zowel in Europa als in verre landen liggen geweldige steden om door jou én je kinderen te worden ontdekt. Steden die zoveel te bieden hebben dat ze voor het hele gezin een geweldig avontuur zijn. Te vaak worden grote steden overgeslagen in de veronderstelling dat er niets te doen is voor de kinderen. En dat is -in veel gevallen- onterecht: alleen de drukte op straat al is een belevenis voor de kids! Ze kijken alleen al hun ogen uit naar bijvoorbeeld de wolkenkrabbers (Amerika), oldtimers (Cuba), verkeersdrukte, kleurrijke marktjes (Azië, Afrika, Zuid Amerika) en mensen! Daarnaast is in de grote steden vaak veel cultuur te vinden over het land waar jullie doorheen reizen. Voor ons dé mogelijkheid om onze kinderen ook iets mee te geven van het leven in dat land, de gebruiken, mogelijkheden en onmogelijkheden. Er is tenslotte meer dan alleen onze manier van leven….

Kortom; sla die grote stad niet over, wij doen voor een aantal steden op deze site een aantal suggesties die mogelijk bijdragen aan een onvergetelijk verblijf. Zowel voor de ouders als voor de kinderen. Kijk regelmatig, want er komen steeds meer steden bij. Zelf ook leuke ervaringen in de stad die je wilt delen met andere reislustige ouders of reacties? info@metdekinderenopreis.nl.

De volgende steden in Nieuw Zeeland zijn een kort bezoekje méér dan waard! Wellington is de hoofdstad en herbergt de grote overheidsorganen, Auckland is een mondaine stad bekend van grote zeilevenementen zoals Sails. Maar ook Rotorua (niet echt een stad) is het bezoeken meer dan waard, hier tref je naast ongekend thermisch natuurschoon het hart van het Maori cultuurschap.

Bezoek ons regelmatig, vertel het je vrienden, er komt meer informatie bij! Reacties? info@metdekinderenopreis.nl. Kijk ook eens op onze facebookpagina en volg onze avonturen (bijna jaarlijks) ‘live’!

walvissen kaikoura nieuw zeeland reisfoto's met kinderen

 

Auckland (circa 1 miljoen inwoners), “the city of sails”

De stad heeft een Amerikaans uiterlijk (veel glas en kantoorgebouwen), is de belangrijkste commerciële stad van Nieuw Zeeland en heeft in en rond het centrum meerdere leuke bezienswaardigheden, zoals de volgende:

 1. Skytower, Hobson street, (http://www.skycityauckland.co.nz/Attractions/Skytower.html). Vanaf deze 328 meter hoge toren heb je een fantastisch uitzicht op Auckland en de omgeving. Daarnaast kan je eten in het Orbit restaurant dat langzaam ronddraait.
 2. Bezoek het New Zealand National Maritime Museum (http://www.maritimemuseum.co.nz), leuk voor de kinderen! Zie ongeveer 1000 jaar zeevaart geschiedenis van Nieuw Zeeland met tentoonstellingen van historische (zeil) schepen en kano’s, waaronder die van Polynesische ontdekkingsreizigers. Het museum bevat ook een zaal ingericht als scheepsinterieur, met scheepsgeluiden en een deinende vloer.
 3. Ook gaaf is het Auckland War Memorial Museum (http://www.aucklandmuseum.com) met de beste collecties van Maori kunstwerken en voorwerpen. Ook vindt je er een overzicht van de oorlogen waarbij Nieuw Zeelandse militairen betrokken waren. Ook leuk voor de kinderen!
 4. Bezoek de Viaduct haven van Auckland en vergaap je aan de zeilboten. Eet lekker een hapje in één van de vele restaurants.
 5. Slenter lekker een paar uurtjes in Albert Park (beelden, palmbomen, fonteinen) of het andere leuke park van de stad, Auckland Domain (daar ligt ook het Auckland War Memorial Museum).
 6. Bezoek de Auckland Zoo (http://www.aucklandzoo.co.nz), een geweldig gezinsuitje.
 7. Loop door Queen Street, voorheen “The Golden Mile”, een leuke winkelstraat.
 8. Bezoek het aquarium “Kelly Tarltons”, geweldig uitje voor de kids, zie haaien en nog veel meer (http://www.kellytarltons.co.nz).
 9. Bezoek het historische dorpje Devonport (http://www.devonport.co.nz), dat ligt op een “eiland” in de baai van Auckland. Naast leuke winkels heb je een fantastisch uitzicht op de stad Auckland.

Wellington (circa 300.000 inwoners)

Wellington is het Den Haag van Nieuw Zeeland en is gebouwd op steile heuvels. De leukste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Omdat Wellington gezien wordt als het culturele hart van Nieuw Zeeland vindt je hier veel museums en galerieën:

 1. 1. Museum of New Zealand(http://www.tepapa.govt.nz), Cable Street, met een weergave van de geschiedenis van Nieuw Zeeland. Opmerkelijk: het museum herbergt een tijdmachine en een aardbevingshuis.
 2. Old Sint Paul’s Cathedral, een kathedraal opgetrokken in gotische stijl, volledig gebouwd van hout.
 3. Botanic Gardens, een geweldige plek om te wandelen.
 4. Kelburn Cable Car (http://www.wellingtoncablecar.co.nz), de kabeltram naar de top van Kelburn dat op een heuvel ligt. Bovenop de top is het genieten van het mooie uitzicht.
 5. Wellington Zoo (http://www.wellingtonzoo.com), de oudste dierentuin van het land!
 6. Karori Wildlife Sanctuary (http://www.sanctuary.org.nz), een prachtig natuurgebied waar je lekker kan wandelen. Er leven vogelsoorten zoals de kiwi, het nationale symbool.
 7. Wellington Waterfront (http://www.wellingtonwaterfront.co.nz), een levendig uitgaansgebied aan de waterkant.
 8. Bezoek het Nieuw Zeelandse parlement. In de historische voorstad Thorndon liggen het parlementsgebouw, de Victoriaanse parlementaire bibliotheek en het Beehive gebouw. Gratis toegang!

Activiteiten Nieuw Zeeland met kinderen

 

Rotorua, Maori cultuur en de omgeving

Rotorua is hét episch centrum van Nieuw Zeeland, een geologisch wonder en kuuroord aan het gelijknamige meer. Spuitende geiser, hete waterbronnen, kokende modderpoelen; kortom, één grote hetelucht oven! Zodra je de auto uitstapt komt de rotte eieren lucht je tegemoet. Naast de bijzondere natuurverschijnselen tref je hier ook een rijke Maori cultuur. Rotorua wordt sinds de 14e eeuw bewoond door de Maori, zij hebben de naam aan Rotorua gegeven. De naam betekent letterlijk: ‘het tweede meer’, “roto” betekent, meer en “rua” betekent twee. Er is veel te zien en doen voor het hele gezin, bijvoorbeeld:

 1. Bezoek de eeuwenoude Maori cultuur in de gemeenschapshuizen en woon ceremoniële dansen bij. En geniet van de ‘hangi’, de traditionele Maori maaltijd die in een kuil in de grond gestoofd wordt. Ook is er veel Maori kunst en architectuur te bewonderen (leuke souvenirs!). Voor de kinderen ook heel gaaf!
 2. Voor ons ouders: bezoek een Polynesian Spa. Vanuit de hele wereld komen bezoekers speciaal voor de geneeskrachtige werking naar de Polynesian Spa toe. De warmwaterbronnen hebben een temperatuur tussen de 35°C en 50°C.
 3. Bezoek Whakarewarewa, een fenomenaal thermisch natuurgebied. Het park ligt in een geothermisch zeer actief gebied en de Maori leven en wonen hier al sinds 300 jaar. Je kan Whaka via twee kanten binnenkomen; Whaka “The Thermal Village” of via het New Zealand Art and Crafts Institute. Vergaap je (en je kinderen) aan de warmwaterbronnen, kokende modderpoelen, dampende rotsen en coole geisers. Vooral de Pohutu is waanzinnig; deze spuit tot wel dertig meter de lucht in, ongeveer 10 tot 25 keer per dag (tijdstip is niet te voorspellen).
  Het Whaka park ligt op ongeveer 3 kilometer ten zuidoosten van Rotorua en rijden er hiervandaan de hele dag shuttle busjes naar het park.
 4. Bezoek “the thermal village” (http://www.whakarewarewa.com). Je vindt hier naast een Maori begraafplaats en gemeenschapshuis het schitterende Wahaio Meeting House. Er worden culturele optredens gehouden waar je actief aan mee kunt doen.
 5. Je kan het niet missen, bezoek het New Zealand Art and Crafts Institute (http://www.tepuia.com).
 6. Bezoek “hell’s gate” (http://www.hellsgate.co.nz), buiten Rotoroa. Nog zo’n geweldig thermisch gebied, mag je niet missen! (ook met spa mogelijkheden).

Dunedin en Christchurch

Twee leuke steden die een kort bezoek zeker verdienen. In Dunedin (http://www.dunedin.govt.nz) vindt je het steilste straatje ter wereld en een aantal leuke bezienswaardigheden zoals het Otago museum, het oude treinstation (een prachtig gebouw) en een aantal oude kerken. De prachtige omgeving van Dunedin nodigt ook uit voor outdoor activiteiten.  Christchurch is een grote stad (ongeveer 300.000 inwoners, http://www.christchurch.org.nz) en heeft veel weg van een Engelse stad. Het heeft een mooi historisch centrum met leuke winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Je kan er ook leuk gondelen door de kanaaltjes met een gondelier. Vergeet het prachtige stadspark ook niet! Je eindigt of begint je reis in Christchurch, een ideale plek om bij te komen van of een lange vlucht naar Nieuw Zeeland of een lange indrukwekkende reis door het Noorder- en / of Zuider eiland.

 

Category: Steden Nieuw Zeeland met kinderenStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen buiten Europa

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl