Singapore met kinderen

Als er één ding zeker is in het leven dan is het wel dat je Singapore niet mag missen op reis naar Australië of Nieuw Zeeland. Trek lekker 2 dagen uit om deze prachtige wereldstad te bekijken en bij te komen van je eerste deel van een lange reis. Op slechts een kwartiertje rijden van het vliegveld ligt het centrum, waar het bruist van de activiteiten voor jong én oud! Sterker: al ben je maar een paar uurtjes in Singapore, je zal het nooit vergeten. Wij geven graag een aantal suggesties voor een onvergetelijk verblijf. Op  www.metdekinderenopreis.nl vind je nog veel meer stedentrips. Reacties? info@metdekinderenopreis.nl of volg ons via Facebook!

Schoon, heel en veilig
Je ziet het vaak terug in brochures van Nederlandse gemeenten; schoon, heel, veilig! Nou, Singapore is meer dan dat. Hoge wolkenkrabbers met hun voetjes in prachtige groene tuinen (met vaak één tuinman per strook groen), brede rijbanen waar het verkeer soepel doorstroomt, alles lijkt niet nieuw, geen vuiltje op straat. En; boetes als je:
1. Schuin oversteekt (105 dollar)
2. Vergeet om het toilet door te trekken (500 dollar)
3. Gevangenis straf als je mobieltjes of iets anders steelt
Kortom; rust, reinheid en regelmaat!

Wat ga je doen?
Sands sky park van Marina Bay Sands
Pas een paar jaartjes oud dit prachtige havengebied aan de monding van de Singapore river (www.marinabaysands.com). Ongekend mooie hoogbouw dat in een stad als Rotterdam niet zou misstaan. Er is namelijk op drie prachtige torens een soort zwevend schip gebouwd mét restaurant én zwembad. Ongelofelijk! Je komt voor ongeveer 10 dollar per persoon boven, maar dan heb je ook wat. Een prachtig uitzicht en een onvergetelijke ervaring. Op de begane grond vindt je vele winkels en een heerlijk food court waar je van alles kunt eten. Het complex maakt onderdeel uit van het Marina Bay Sands complex; hotel, winkels én theater! Voor het hotel staat een enorme betonnen lotusbloem, waar het Art Science museum in huist. En even verderop vindt je een enorm reuzenrad (Singapore flyer), vanwaaraf je een prachtig uitzicht hebt op de stad (www.singaporeflyer.com). Bijzonder: je kan ontbijten in één van de cabines, vanaf half negen ’s ochtends.

Singapore river
Slenter langs deze rivier en geniet van de drukte en de lekkere restaurantjes. Deze rivier slingert door het Colonial District, het voormalige werkterrein van Thomas Raffles die in 1819 de “vrijhandelspost” Singapore stichtte. Ontspan ’s avonds op Boat Quay! En bezoek even verderop het Raffles hotel.

Prachtige kleurrijke wijken
Little India is een waar genoegen, ga naar Tekka Market (voedselmarkt). Jullie kijken je ogen uit op al het voedsel dat hier wordt aangeboden. Drink hier ook een Maleisische teh tarik, een thee met melk die enkele keren vanaf grote hoogte heen en weer wordt geschonken. Verder is little China niet te missen en ook het buurtje Kampong Glam is het bezoeken meer dan waard. Kampong Glam is van oorsprong een moslim wijk, je vindt er de gouden koepel van de Sultan Moskee en vele hippe winkeltjes.

En verder
– Singapore zoo, ook een “night” safari mogelijk (http://www.nightsafari.com.sg)
– Botanische tuinen (www.halia.com.sg), Cluny park road
– Museums bezoeken. Het nationaal museum, Singapore art museum en de National Archives liggen heel dicht bij elkaar.
– Southern ridges, een negen kilometer lange strook groen, in het zuiden van Singapore. De Henderson Waves, een voetbrug van golvend hout op zo’n 40 meter hoogte, is een must.

Kortom: genoeg te doen en heel makkelijk lopend bereikbaar. Hebben we het nog niet eens over de vele shopping malls gehad. Meer informatie over Singapore? Singapore tourisme board!

Category: Singapore met kinderenStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen buiten EuropaStop over steden verre reizen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl