Amerika met kinderen highway 1 reisroute

Sea to Sky highway reisroute Canada met kinderen

Sea to sky highway British Columbia (hwy 99)

De Sea to Sky Highway (hwy 99) is een prachtige route vanaf Noord Vancouver door de Coast Mountains. De weg begint bij Horseshoe Bay in Noord Vancouver op zeeniveau en stijgt tot een hoogte van zevenenveertig kilometer bij Lillooet in de Coast Mountains. De tweebaansweg slingert door de bergen via Whistler en Squamish naar de eindbestemming. Spectaculaire landschappen, meren en bossen typeren de route. Klik hier voor een stapsgewijze verkenning van highway 99. De Sea to Sky Highway kruist het pad van twee historische routes, de Pemberton Trail en de Gold Rush Heritage Trail, die de kust verbonden met het binnenland in de dagen voor de auto. Langs deze oude paden voerden handelaren handel met hun relaties in de Fraser Canyon, terwijl in de jaren 1850 goudzoekers werden opgejaagd naar de Cariboo goudvelden. Hierna noemen wij de voornaamste “leuke dingen”. Kijk ook eens op onze facebookpagina!

 

Shannon falls provincial park

Eén van de hoogste watervallen van British Columbia vindt je hier, 335 meter hoog. Je kan hier heerlijk een frisse neus halen!

Squamish

Toegangspoort tot één van de beste en mooiste schilderachtige outdoorgebieden ter wereld. Wereldberoemd vanwege bergbeklimmen, windsurfen, wandelen, mountainbiken, toerskiën, vissen, golfen, kajakken, kanoën, raften en adelaars kijken. Squamish ligt op het puntje van Howe Sound. Attracties in en rond Squamish zijn: West Coast Railway Heritage Park (met één van de grootste collectie van rollend spoorwegmaterieel in Canada), British Columbia museum voor mijnbouw (National Historic Site met  activiteiten, displays en begeleide ondergrondse rondleidingen), de Squamish Spit (een lange golfbreker gelegen aan de monding van de rivier de Squamish. Kortom; genoeg te doen voor het hele gezin!

Whistler

Het mondaine Whistler is wereldberoemd, in 2010 werden er de Olympische winterspelen gehouden. Het plaatsje is een echt wintersport mekka met prachtige voorzieningen, geliefd en gelouterd! Ook in de zomermaanden is het leuk om een kijkje te nemen en een hapje te eten. Als je er bent pak dan de lift naar boven en wandel lekker in de sneeuw, of ga langlaufen. Meer informatie? http://www.whistler-bc.com.

Garibaldi provincial park

Garibaldi is een favoriete bestemming van outdoor liefhebbers, je kan er heerlijk wandelen op prachtig aangelegde paden. Het park is geologisch gevormd vanuit vulkanische activiteiten, wat je terugziet in het landschap. Mooie pieken zoals de Black Tusk, Price Mountain, The Table, Mount Garibaldi, the Cinder Cone and the Glacier Pikes zijn schitterend om te aanschouwen. Lava uit Klinker Peak vormde “the barrier”, een natuurlijke dam waarachter het 300 meter diepe lake Garibaldi ligt. Je kan prachtig wandelen in dit park en met een beetje geluk kom je de plaatselijke squirls (eekhoorns) tegen. Meer informatie? http://www.garibaldipark.com.

Pemberton (vallei)

Ten noorden van Whistler ligt Pemberton Valley, landbouwgebied en bekend om de pootaardappelen. Je ziet er runderen grazen met de majestueuze met sneeuw bedekte Coastal Mountains op de achtergrond. Het plaatsje is genoemd naar Joseph Despard Pemberton, een landmeter-generaal voor de Hudson’s Bay Company in de jaren 1850. De eerste bewoners van dit gebied waren de Salish First Nations mensen die zich vestigden aan de voet van de Mount Currie en aan Lillooet Lake, het traditionele grondgebied van de Lil’wat Nation. Het plaatsje Pemberton (2500 inwoners) ligt in een brede vallei omringd door bergen, waardoor het warmer is dan in Whistler. Naast de vele outdooractiviteiten (wandelen, vissen, klimmen, mountainbiken, raften, kanoën) kan je ook het volgende doen:

  • Bezoek het Pemberton Heritage Museum (historie van de streek).
  • Bezoek de Meager Creek Hot Springs (grootste niet-commerciële warmwaterbronnen in het zuiden van BC), 65 km ten noordwesten van Pemberton. De hot springs zijn helder, reukloos en smaakloos en bevinden zich aan de monding van Meager Creek.
  • Bezoek de provinciale parken Nairn Falls (met de Green Rivier) en Birkenhead Lake Provincial Park in de buurt van D’Arcy.
  • Doe één van de oudste wandelroutes in de Pemberton Valley, 7,5 mijl (12 km) van de trailhead uit de Hurley River Road naar Tenquille Lake.
  • Ga paardrijden, de Pemberton Valley biedt vele stallen.
  • Ga paragliding of hanggliding en zie de schoonheid van de Pemberton Valley vanuit een adelaar’s eye view.

Lillooet

Het plaatsje Lillooet ligt net als Pemberton in een grootste omgeving. Dus ook hier kan je van alles ondernemen afhankelijk van je beschikbare tijd.

Overnachten

Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheid langs de Sea to Skye highway, wij noemen er een paar (strategisch gelegen):

  1. Bij Squamish (http://www.campsquamish.com, http://www.eaglevistarv.com)
  2. Bij Whistler (http://www.paradisevalleycampground.net, http://www.whistlercamping.com, http://www.whistlerrvpark.com).

Pas op voor beren, tips & trucs!

In de Canadese natuur loopt je een (kleine) kans een beer tegen te komen. Onthoudt de gouden regel: laat geen eten of afval achter bij tent, auto of camper, bewaar levensmiddelen in auto of gesloten tent, gebruik geen geurtjes en maak geluid als je wandelt. Mocht je een beer tegen het lijf lopen, schreeuw niet en ren niet weg, klim niet in een boom (dat kan de beer beter!), blijf rustig, praat met lage stem en probeer de beer af te leiden. Informeer vóór je aan een natuurwandeling begint bij het parkbeheer wat de regels zijn.

Category: Canada met kinderenReisroutes Canada met kinderenSea to Sky highway Canada met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl