Route R62 Zuid Afrika met kinderen

Route R62 Zuid Afrika met kinderen

(kijk ook eens bij “leuke activiteiten” en “gave accommodaties” en volg onze facebookpagina)

Deze geweldige route voert langs prachtige natuur en mooie dorpen.

 

De R62 leidt van Kaapstad naar Port Elizabeth (Oostkaap) en is een mooi rustig alternatief voor de drukkere N2 langs de kust. Er is zóveel te zien langs deze route dat het zonde is om hem in één dag uit te rijden.

Wijn proeven!

Langs de route kan je op verschillende plekken mooie wandelingen maken. Er valt van alles te ontdekken (beestjes, plantjes). Het uitzicht is continue fantastisch. Zelf maakten wij met een wijnboer een tochtje (per jeep) door de Kleine Karoo en gaf hij ons uitleg over het gebied en de flora en fauna. Terwijl de kinderen de jeep vooral fantastisch vonden, genoten wij van de natuur! Opvallend was de afgedankte verzameling “oude landbouw apparaten”. In de loop der jaren had hij nieuwe landbouwmachines gekocht en de oude achtergelaten. Het resultaat? Een enorme hoeveelheid oud ijzer, wat in een hedendaags museum over de evolutie van de landbouw niet misstaat!

Route 62 is de langste wijnroute van de wereld en loopt helemaal van Kaapstad tot Port Elizabeth. Je komt langs wijnvelden, de Kleine Karoo (zie hierna), kronkelende bergpassen en de ruige Baviaanskloof. De route kan perfect met de auto of camper worden afgelegd, de wegen zijn goed en verhard. Neem de tijd (een dag of drie), bezoek een wijnboer en ga gezellig met zijn allen op ontdekkingsreis in de prachtige natuur.

West Kaap is bekend om haar wijnlanderijen. Met Route 62 kom je vanzelf bij een aantal van de meest bekende wijnkelders en landerijen als Paarl, Wellington, Tulbagh, Worcester, Breedekloof en Robertson. Maar je komt ook langs mooie koloniale architectuur en musea zoals het Kleinplasie Boerderij museum net buiten Worcester. Dit is een compleet nagebouwde boerderij uit de 18e eeuw waar je enkele uren zoet mee bent.

Zowel Paarl als Wellington doen niet onder voor Stellenbosch (dé Wijnstad van Zuid Afrika), maar zijn wel een stuk minder toeristisch. In Paarl liggen het Paarl museum en de Drakenstein gevangenis waar Nelson Mandela de laatste twee jaar van zijn gevangenschap doorbracht. De gevangenis is helaas nog steeds in gebruik, dus niet toegankelijk. Je kan ook een ballontocht maken om de prachtige wijnvelden van Paarl vanuit de lucht te bewonderen.

Welington ligt in een prachtige vallei aan de voet van de Groenberg, langs de oevers van de Kromme rivier. Deze stad is niet alleen bekend om haar wijn, maar ook om de olijven. Maak een tour langs wijnboerderijen, maar ook de olijvengaarden en kaasboeren. Ze zijn hier maar al te bereid om je een rondleiding te geven en je te laten proeven van al dat lekkers.

Kleine Karoo

Dit prachtige gebied, een half woestijn, is te mooi om alleen maar doorheen te rijden. Maak wandelingen met je gezin, geniet van de bloemen en planten én vergezichten. En…bezoek een wijnboer. Tip: overnacht bij Warmwaterberg Spa (zie “gave accommodaties”) waar jullie heerlijk kunnen poedelen in een aantal natuurlijke warmwaterbronnen. Echt een geweldige plek!

Oudshoorn en struisvogels! (vogel struis)

 In Oudshoorn kan je met je gezin een struisvogelboerderij bezoeken. Een hele leuke ervaring; je wordt meegenomen in de ontwikkeling van deze Zuid Afrikaanse vogel en je kinderen maken van heel dichtbij kennis met deze rakkers! Ze kunnen ze voeden en zelfs erop rijden.. Daarnaast zijn er werkelijk prachtige dierentuinen in Oudshoorn (en omgeving), zeker de moeite waard om te bezoeken.

Meer informatie over deze prachtige route op: http://www.route62.co.za.

Category: Route R62 Zuid Afrika met kinderenZuid Afrika met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl