Amerika met kinderen reisroutes

Route 66 Amerika met kinderen

Route 66 Amerika met kinderen, “een stukje uitgelicht”

 

Rij een stukje route 66 in Amerika met je kinderen! Route 66 is wereldberoemd en historisch tot stand gekomen door het “aan elkaar knopen” van een aantal snelwegen van Oost naar West. De route voert langs gave kleine dorpjes & dwars door ruige prachtige landschappen. Ongekend populair onder de motorrijders, kan je als je in de buurt bent een deel van deze route volgen. Neem er dan wel de tijd voor en stop vooral in één van de Route 66 dorpjes om daar sfeer te proeven. De weg loopt van Chicago naar Los Angeles (of omgekeerd) en is ongeveer 4000 kilometer lang. Officieel bestaat de weg niet meer, hij is vervangen door grote snelle snelwegen, maar je kan hem nog wel deels of geheel rijden. Meer informatie over deze beroemde route? http://www.rte66.nlhttp://www.historic66.com of http://www.theroadwanderer.net/route66.htm. Hierna geven wij enige informatie over deze route en volgen wij de route een klein stukje in Californië en Arizona. Volg onze avonturen via onze facebookpagina!

Route 66 in Californië

Het startpunt van route 66 vanuit het westen ligt in Santa Monica en voert eerst naar Los Angeles. Daar mondt de Route 66 uit in de “sunset Boulevard”, kies daar vervolgens hwy 110 richting Pasadena. Vanuit Pasadena rij je de San Gabriel vallei in, via interstate 15 door het San Gabriel gebergte. Vlakbij ligt Fontana, het plaatsje waar de Hells Angels hun oorsprong vinden. In dit deel kan je overnachten in redelik oorspronkelijke accommodaties (bijvoorbeeld in Victorsville). Vervolgens vervolg je je tocht richting Barstow (een spookstadje), dwars door de barre Mojave woestijn. Op deze route kom je door leuke dorpjes, ga daar even uit (Ludlow, Dagget, Newberry Springs). Vanaf hier kan je naar Needles rijden op de grens met de staatsgrens van Arizona (aan de Colorado rivier).

Route 66 in Arizona

 

In Arizona voert de Route 66 door de plaatsjes Kingman (http://www.kingmantourism.org), Flagstaff, Winslow en Holbrook. Met name Kingman mag je eigenlijk niet overslaan, je treft daar ook het “Historic Route 66 Museum” volledig gericht op deze legendarische route. Er zijn nog twee leuke museums in Kingman namelijk het “Kingman Army Airfield Museum” (leuk voor de kids, vele oude vliegtuigen uit de 2e wereldoorlog) en het “Mohave Museum of History and Arts” (geschiedenis van de streek). Ook het plaatsje Seligman is een bezoekje meer dan waard, het ademt nog de rijke geschiedenis van de Route 66 uit (restaurants, hotels, het straatbeeld). Je ziet hier ook veel motorrijders die de route volgen. Je bent hier overigens ook in de buurt van de Grand Canyon, dus bezoek zeker ook één van deze plaatsjes en rij een stukje Route 66.

Tijdens ons verblijf in het westen van Amerika reden wij, als we in de buurt waren, een klein stukje van deze route in Californië en Arizona. Wil je meer informatie over andere trajecten van de Route 66 kijk dan even op de genoemde websites, die raadpleegden wij ook tijdens onze voorbereidingen.

Grand Canyon Amerika met kinderen

Category: Amerika met kinderenNoord Amerika met kinderenRoute 66 Amerika met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl