Rome met kinderen reisfoto's

Rome met kinderen mini guide

Rome met kinderen (mini guide)

Rome is net zo facinerend voor kinderen als voor ons volwassenen. Want zeg nou zelf; gladiatorengevechten spreken toch écht tot de verbeelding? En die drukte op straat, die grote fontijnen en die leuke straatjes waar de was wappert en de kinderen spelen. Bekijk Rome door de ogen van je kinderen en bezoek samen al dat moois. Wij geven een aantal tips! Reacties? info@metdekinderenopreis.nl of bezoek onze facebookpagina!

 

Op de fiets door Rome?

 

Baja Bikes is een Nederlandse organisatie die in vele steden ter wereld (begeleide) fietstochten en stadswandelingen aanbied. Op www.metdekinderenopreis.nl vind je veel stedentrips die prima met de kinderen zijn te beleven. Baja Bikes voegt een mooie dimensie toe, want net als in Nederland ontdek je al fietsend de stad of omgeving het beste! De tours van Baja Bikes zijn ontspannen, op een rustig tempo, lekker op de fiets of lopend en bijna overal met een Nederlandse gids.

Beroemd sleutelgat

Het meest bijzondere uitzicht op de Sint-Pieter! Je kijkt namelijk door het sleutelgat van de poort van de priorij van de Orde der Maltezer Ridders. Boven op de heuvel Aventijn ligt het Piazza dei Cavalieri di Malta, het Plein van de Cavalerie van Malta. Je moet even klimmen, maar dan heb je ook wat!

Colosseum

Oude stenen? Inderdaad, maar met een beetje fantasie waan je je terug in de oude tijden. Tijden waarin vele mensen en dieren het einde vonden in deze immense arene. Romeinse gladiatoren wachten je bij de ingang al op, onze kinderen schrokken ervan. Tip: ga aan het einde van de dag, dan omzeil je de lange rijen. En combineer je bezoek met het Forum Romanum, dan ben je goedkoper uit.

Villa Borghese

Het park van Villa Borghese was ooit de achtertuin van kardinaal Scipio Borghese. Nu vormt het al meer dan 100 jaar het groene hart van Rome, waar je de drukte van de stad even achter je kunt laten. Je vindt er uitgestrekte grasvelden waar je heerlijk kunt picknicken, talrijke paden om te wandelen of te fietsen en een klein meertje waar je kunt pootjebaden. Hoewel het park van de Villa Borghese uitermate geschikt is om uit te rusten en bij te komen van alle indrukken die je in Rome hebt opgedaan, hoef je je hier zeker niet te vervelen. Je kunt er heerlijk fietsen (er zij zelfs fietskarretjes voor 4 personen te huur!), skaten, wandelen, picknicken, roeien en spelen. In het park vind je ook de kleinste bioscoop ter wereld en een dierentuin.

Mooie uitzichten

Vanaf verschillende plekken heb je een mooi uitzicht op de koepels van Rome. Wij noemen: Piazza dei Cavalieri di Malta, monument Vittorio Emmanuele (lift naar boven), bij het restaurant bij het Capitool, Sint Pieter kerk en de Gianicolo heuvel in de wijk Trastevere. Pak er één, want het is prachtig!

Explora

In dit kindermuseum (het enige in Italië) ontdekken kinderen alles over het dagelijkse leven, de maatschappij, natuur en communicatie. Alles is op kinderhoogte, zodat de bambini overal bij kunnen. Er is zelf een echt dorp waarin kinderen de baas zijn!

Via Appia Antica

Ga, liefst op zondag, fietsen over deze eeuwenoude weg langs monumenten, ruïnes en graven. Het is fantastisch, pak de bus of taxi ernaar toe. Je bent net buiten de grote stad, maar waant je op het platteland. Zeker op zondag’s de moeite waard, omdat er dan minder auto’s rijden.

Leuke pleinen, fonteinen en kerken

Uiteraard mag je de Sint Pieter niet missen, maar bezoek ook de kerken San Giovanni Laterano en de kerk Maria Maggiore (beide door de Paus gezegend). Leuk voor de kids: op zoek naar de mooie lichtinvallen door de glas in loodramen. Daarnaast beschikt Rome over prachtige pleinen: eet een ijsje op het plein voor het Pantheon en ga ’s avonds naar het piazza Navona. Kunstenaars bieden daar hun waar aan en je kids kunnen worden vereeuwigd door de vele schilders. Geweldig!

Tja, en dan die geweldig mooie fonteinen. De mooiste is de Trevi fontein, eet daar een ijsje of haal een sandwich in één van de supermarkten en verbaas je over de fontein en de vele mensen die ‘m bezoeken.

Gave wijken

Blijf niet hangen in het “centro Storico”, maar ga vooral de Tiber over naar bijvoorbeeld Trastevere. Een echte Romeinse wijk, waar de was in de straten wappert. Je kan er heerlijk lokaal eten en shoppen in één van de vele winkeltjes. Ook mooi is de kerk Piazza S. Maria In Trastevereen het gelijknamige  plein. Mocht je willen uitgaan? neem dan een kijkje in de wijk Testaccio. Overigens is het langs de Tiber in de zomermaanden ook goed toeven. Dan worden er allerlei activiteiten georganiseerd en verplaatsen restaurantjes en barretjes hun “hebben en houwen” naar deze rivier. Je vindt er zelfs een heus stadsstrand.

 

Rome met kinderen foto album

Category: ItaliëRome met kinderenStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen binnen Europa

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl