Revelstoke nationaal park Canada met kinderen

Revelstoke nationaal park Canada met kinderen

Revelstoke nationaal park Canada met kinderen

Mount Revelstoke nationaal park is een prachtig bergachtig natuurgebied met weidse uitzichten, prachtig wildlife en schitterende bloemen en planten. Wij waren er eind juni, toen lag er nog sneeuw in de Selkirk mountains waar het park in ligt. In Revelstoke NP tref je hellingen vol wilde bloemen en weidse alpine uitzichten. Ga lekker wandelen in het nationaal park en breng ook een bezoekje aan het plaatsje Revelstoke, een typisch Canadees dorpje. Je kan ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen Glacier nationaal park, maar informeer dan eerst naar de weersomstandigheden. Glacier is minder toegankelijk (minder wegen) en het grootste gedeelte van het jaar ligt er sneeuw.

 

Wandelen en rijden

Een geasfalteerde weg leidt je naar een parkeerplaats vanwaar je mooie wandelingen kan maken naar bijvoorbeeld Balsam lake, op 1500 meter hoogte. Je kan ook nog veel verder wandelen of de  “meadows in the sky” weg volgen, een 26 kilometer lange weg bergopwaarts (deels niet geschikt voor campers). Het is een prachtige route met geweldige uitzichten over het bergachtige landschap. Verder kan je de volgende leuke wandelingen doen: “skunk gabbage trail boardwalk” (1,2 kilometer), de “giant cedars trail boardwalk” (0,5 kilometer) en de “meadows in the sky trail” (1 kilometer). Informeer bij het bezoekerscentrum naar de mogelijkheden ter plaatse.

Overnachten

In het nationaal park kan je niet overnachten. Dat kan wel in het plaatsje Revelstoke, daar zijn meerdere leuke verblijfsplaatsen. Wij overnachten op de plaatselijke KOA campground  (http://www.revelstokekoa.com) met onze camper. Alternatieve overnachtingsmogelijkheden zijn Canyon Hotsprings (http://www.canyonhotsprings.com) of Williams lake campground (http://www.williamsonlakecampground.com).

Wildlife

Je maakt een goede kans op het zien van zwarte beren en squirls (eekhoorns). Mount Revelstoke nationaal park is de thuisbasis van vele zoogdieren inclusief de zwarte beer, grizzly beer, de berg kariboes, veelvraat, berggeit, elanden, boommarter, coyote, een verscheidenheid van vleermuizen en verschillende soorten spitsmuizen, woelmuizen en muizen.

Meer reisinspiratie? Bezoek onze facebookpagina!

Category: Canada met kinderenNationale parken Canada met kinderenRevelstoke Canada met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl