Panama met kinderen reisfoto's

Praktische informatie Panama met kinderen

Panama met kinderen praktische informatie

Panama met kinderen bezoeken? Ja doen! Panama is een walhalla voor avontuurlijk ingestelde gezinnen. Jungle wandelingen, gave dieren, slingeren door boomtoppen als Tarzan, gave stranden en nog veel meer! Panama staat garant voor een geweldig avontuur voor het hele gezin. Niet genoeg aan Panama? Combineer je reis dan met buurland Costa Rica! Bijgaand enige praktische informatie ter voorbereiding van je familie avontuur. Meer informatie vind je op www.metdekinderenopreis.nl (ook veel meer landen) én kijk vooral eens op onze facebookpagina. Reacties of aanvullingen? info@metdekinderenopreis.nl .

 

Panama in één oogopslag

Panama

Geschiedenis

De Indianen zijn ook hier de oudste bewoners, net als in de omringende landen. En ook Panama werd veroverd door de Spanjaarden. Zij heersten hier tot 1821, het jaar dat Colombia de macht over nam. Nadat de plannen van Amerika om een kanaal te graven bekend werden, groeide het verzet van de Colombiaanse machthebbers. Vanaf dat moment werd Panama, semi- onafhankelijk. Er kwam een eigen bestuur, echter geleid door de Amerikanen. Pas in 2000 werd Panama volledig onafhankelijk.

Hoofdstad

De hoofdstad van Panama is Panama City. Panama grenst in het Noorden aan Costa Rica en in het zuiden aan Columbia.

Oppervlakte

75.517 km2

Inwoners

3.242.173

Taal

Spaans, in de meeste hotels, restaurants en winkels wordt Engels gesproken. Daarnaast zijn er meer dan 5 Indianen talen die nog actief gesproken worden.

Sport

Honkbal is de populairste sport in Panama. Maar voetbal en boksen zijn ook erg populair.

Veiligheid

Panama is een zeer veilig land om te bezoeken. Net zoals in Nederland dien je echter altijd op je spullen te passen, met name in Panama City. Wij adviseren de paspoorten en het geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig).

Consulaat

Eisdenstraat 10

1066 LK Amsterdam

Tel: 020-6490729

Fax: 020-6489216

Openingstijden: maandag – vrijdag 10:00-14:00

Roken/niet roken

Er is geen rookverbod in Panama. In sommige airconditioned restaurants mag je niet roken. Er zijn vele buitenrestaurants, waar wel gerookt mag worden. Alleen in Panama City is het niet-roken beleid strikter.

Elektriciteit

Het voltage in Panama is 110v, je hebt een verloopstekker nodig.

Inentingen

 • DTP
 • Hepatitis A
 • Gele koorts

Religie

Bijna 80% van de bevolking is Katholiek en ca. 15% is Protestants.

Valuta

De valuta in Panama is de Balboa (PAB). De waarde van 1 euro is ca. PAB 1,40, je kunt euro’s alleen wisselen in hotels en grotere steden. Indien je Panama combineert met Costa Rica, adviseren we de euro’s voor vertrek om te wisselen in Dollars. Daarnaast raden wij u om op straat te wisselen. Creditcards worden in alle grote hotels geaccepteerd, in kleinere hotels en restaurants meestal niet.

Prijsindicatie

 • Ontbijt: € 3
 • Lunch: € 5
 • Diner: € 10
 • Koffie: € 0,50
 • Bier: € 1,50
 • Frisdrank: € 0,50 

Fooien

In Panama is het gebruikelijk om een fooi te geven, circa 10% tot 15% van de rekening (eten/drinken). In de hotelkamers (ook bij het dragen van de koffers) ongeveer 1, 40 Balboa per nacht.

Feestdagen

 • 1 en 2 januari, Nieuwjaar
 • 9 januari, Dag van de Martelaren
 • 1 mei, Dag van de Arbeid
 • 15 augustus, Panama City-dag
 • 3 november, Dag ter viering van de afscheiding van Colombia
 • 4 november, Dag van de vlag 4
 • 5 november, Dag van Columbus
 • 10 november, Dag van de opstand van Los Santo
 • 28 november, Onafhankelijkheidsdag
 • 8 december, Moederdag
 • 24, 25 en 26 december, Kerst
 • 31 december, Oudjaar

Zonnebescherming

In Panama schijnt de zon een stuk feller dan in Nederland. Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van je kind en neem een zonneparaplu mee als je met een baby reist.

Kleding

Wij adviseren om luchtige, katoenen kleding mee te nemen. En zwemkleding mag uiteraard niet ontbreken!

Reistijd

In ongeveer 15 uur vlieg je naar Panama. Vanuit Nederland is Panama alleen met een overstap in de Verenigde Staten of Costa Rica te bereiken.

Tijdsverschil

In Panama is het 6 uur vroeger dan in Nederland. In de zomertijd is dit 7 uur.

Bagage

Op binnenlandse vluchten mag je vaak maar maximaal 12 kg meenemen per persoon.

Douane

Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen in of uit Panama.

 

Paspoort en visa

Paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Panama geldig is. Indien je langer dan 90 dagen in Panama verblijft, dien je tevens in het bezit te zijn van een visum. Kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort, ongeacht de leeftijd.

Vertrekbelasting

Houdt bij vertrek uit Panama rekening met een bedrag van US$ 20.

Aanvlieghavens

Panama City, San José (Costa Rica)

Vervoer ter plaatse

Taxi: een zeer voordelige manier van vervoer, zeker in Panama City. Je kan de taxi’s gemakkelijk herkennen aan de felle kleuren.

Bus: Panama kent een uitgebreid busnetwerk. Alle grote en minder grote steden zijn direct en indirect met elkaar verbonden.

Vliegen: De afstanden zijn groot, waardoor vliegen tijd bespaart.

RijbewijsAccommodaties Costa Rica met kinderen

Je dient in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Eten en drinken

In Panama worden veel bonen, rijst, kip en vis gegeten. Een typisch Panamese vis heet Corvina en wordt in veel gerechten gebruikt, bijvoorbeeld in “Ceviche”: fijn gesneden Corvina met limoensap en andere kruiden. Ook zult u vaak “Arroz con guandu”; rijst, bonen en kruiden tegen komen. En uiteraard de beroemde traditionele kippensoep “Sancocho”. De smaak verschilt per gebied. Er is natuurlijk ook veel vers fruit.

Ontbijt

De Panamezen eten als ontbijt “Hojaldras”; een donut met suiker en tortillas; deze is dikker dan in andere landen en wordt gefrituurd en belegd met eieren, kaas, bonen of ander beleg.

Beste tijd en klimaat

Panama kan je vrijwel het gehele jaar bezoeken. De gemiddelde temperatuur is rond de 30 graden. In onze zomer, april tot september, is de kans op een bui het grootst. Panama heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 30 graden. Van mei tot oktober is er de meeste kans op neerslag. Van december tot april kan het er erg warm en droog zijn.

Temperaturen           Jan   Feb   Mrt   Apr   Mei   Jun   Jul   Aug   Sep   Okt   Nov   Dec  

Dagtemperatuur         33    34      35      35     35      34    34     34      33     33      33     33

Zonuren per dag           7       8          8        7       6           4      5         6        6       6         7       7

Dagen regen                  3       1           1        5      15       16     14     15       17     20       16      8

 

Category: Panama met kinderenPraktische informatie Panama met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl