Nieuw Zeeland met kinderen praktische informatie

Praktische informatie Nieuw Zeeland met kinderen

Praktische informatie Nieuw Zeeland met kinderen, “land van de lange witte wolk”

Bijgaand enige praktische informatie over Nieuw Zeeland, leuk om te weten & nuttig voor de reisvoorbereiding. Op deze site tref je nog veel meer informatie aan over deze geweldige reisbestemming. Check vooral af en toe onze facebookpagina, voor meer inspiratie!

Nieuw Zeeland in een oogopslag

Nieuw Zeeland kaart

Oppervlakte: 269,000 vierkante kilometer
Inwoners: +/- 3,8 miljoen
Hoofdstad: Wellington ongeveer 345,000 inwoners
Bevolking: 88% Europees Pakeha, 12% Maori en Polynesisch
Talen: Engels en Maori
Overheid: Onafhankelijk lid van het Britse Gemenebest
Industrie en Producten: Voedingsmiddelen, hout en papier producten, wol, textiel, staal, ijzer
Belangrijkste handelspartners: Australie, Japan, VS

Geografie
Nieuw-Zeeland bestaat uit een Noordereiland en een iets groter Zuidereiland. Nieuw-Zeeland is acht keer zo groot als Nederland en tussen de meest noordelijke punt op het Noordereiland en de meest zuidelijke punt op het Stewart eiland zit een afstand van 1600 kilometer. De maximumbreedte op het noordereiland bedraagt 450 kilometer. Wellington is de zuidelijkste hoofdstad ter wereld.

Driekwart van de oppervlakte van Nieuw-Zeeland ligt boven de 200 meter hoogte. Nieuw Zeeland heeft ruim 200 bergtoppen met hoogtes tot meer dan 2300 meter. Veel toppen dragen eeuwige sneeuw. De meeste bergen op Noordeiland zijn van vulkanische oorsprong. De belangrijkste kraterkegels zijn de Mount Egmont (2518 meter), de Ruapehu (2797 meter), de Ngauruhoe (2291 meter) en de Tongariro (1986 meter). Sommige vulkanen zijn actief. De hoogste bergtop is Mount Cook (3766 meter) in de Nieuw Zeelandse Alpen op het Zuidereiland. Andere hoge bergen zijn Mount Dampier (3440 meter) en de Mount Tasman (3499 meter).
In de Nieuw Zeelandse Alpen ligt een aantal spectaculaire gletsjers. De grootste gletsjer is de Tasmangletsjer met een lengte van 28 kilometer.

Klimaat en beste reistijd
De seizoenen zijn in Nieuw-Zeeland tegenovergesteld aan die in Nederland. Het is zomer van december tot en met februari en winter van juni tot en met augustus. Van het noorden naar het zuiden wordt het steeds kouder. Nieuw Zeeland heeft een zeeklimaat met in de bergen een hooggebergteklimaat. In het noorden is het subtropisch. De verschillen zijn over korte afstand duidelijk waarneembaar. In sommige binnenlandgebieden heerst klimaat dat veel wegheeft van een landklimaat. Hier varieert de temperatuur per seizoen en per dag enorm. Ook slaat het weer snel om. Nieuw-Zeeland staat bekend om het wisselvallige weer. “Four seasons in one day” is spreekwoordelijk voor Nieuw-Zeeland. Doordat Nieuw Zeeland vier seizoenen heeft is het land in feite het gehele jaar door te bezoeken. 

Weer

Het weer in Nieuw Zeeland: www.metservice.com.  Nieuw Zeeland heeft, net als Nederland, een gematigd zeeklimaat. Beste reistijd is december – maart (zomer), het is dan wel het drukst.

 

Lange vlucht?

Een rechtstreekse vlucht naar NZ duurt circa 32 uur. Niet aan te raden! Pak een stopover op bijvoorbeeld Hong Kong, Kuala Lumpur, Tokio of Singapore om de reis te breken (circa 12 uur). Tip: blijf daar een dag of twee, er is ook in deze steden/landen veel te zien voor jou en je kinderen. Je komt dan ook uitgeruster aan, dan wanneer je de dag erna direct doorvlieg naar Auckland of Wellington. De vlucht gaat via Sydney (ongeveer 13 uur) naar Auckland (ongeveer 4 uur).

Luchthavens: Auckland of Wellington (hoofdstad)

Voltage: 220 volt

Visum? Nee, paspoort drie maanden geldig na aankomst

Inentingen: Nee

Tijdsverschil: 11 uur later

Munteenheid: Nieuw Zeelandse dollar (1 euro is circa 2 NZD): www.reischeckers.nl

Veilig

Nieuw Zeeland is een veilig land met goede voorzieningen. Het eten is lekker en de kiwi’s zijn helemaal ingesteld op kinderen. De campings zijn schoon, veilig en kindvriendelijk. Het eten is op onze maagjes ingesteld.

Reisvorm

De auto in combinatie met hotels, de camper (aanrader!!) of backpakkend.

Category: Nieuw Zeeland met kinderenPraktische informatie Nieuw Zeeland met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl