Malediven met kinderen

Praktische informatie Malediven met kinderen

Praktische informatie Malediven met kinderen

 

Geschiedenis

MaledivenDe geschiedenis van de eerste bewoners is in nevelen gehuld, maar sommige archeologische vondsten wijzen er op dat de Maldiven al circa 5000 jaar bewoond zijn. Andere bronnen beweren echter, dat de kolonisatie van de Maldiven pas ongeveer 500 jaar vóór Christus plaatsvond.

Vanaf de eerste eeuw vóór Christus was het boeddhistisch, maar in 1154 bekeerde de toenmalige koning zich tot de Islam. Het land is het grootste gedeelte van zijn geschiedenis onafhankelijk geweest, met uitzondering van slechts enkele korte perioden, waarvan een 17-jarige Portugese overheersing in de 16e eeuw, de langste is. Er regeerden in totaal 84 sultans. In 1887 kwamen de Malediven onder Brits protectoraat. De Britten bemoeiden zich echter niet met de binnenlandse politiek.

Op 26 juli 1965 werden de Maldiven onafhankelijk, en in 1968 werd er voor een republiek gekozen. Sinds 1978 is Maumoom Abdul Gayoom de president, hij werd reeds vijf maal herkozen. De bevolking is nog altijd voor 100% moslim.

Hoofdstad
De hoofdstad van de Malediven is Male.

Oppervlakte
298 km2

Aantal inwoners
394.451

Grenst aan
Ligt in de Indische Oceaan.

Taal
Dihevi. Je kan in alle hotels met Engels terecht.

Sport
– Voetbal 

Veiligheid
De Malediven zijn volledig veilig.

Roken/niet roken
Er mag vrijwel overal gerookt worden. De restaurant, lobby’s en bars zijn vaak geheel open.

Elektriciteit
Het voltage in Malediven is 220Volt. De contactdozen zijn het zelfde als in Nederland, voor de zekerheid adviseren wij een adapter mee te nemen.

Voltage

Frequentie

Type stekker

230 V

50 Hz

D / G / J / K / L

Inentingen
Volgens onze laatste informatie heb je geen inentingen nodig, echter als je uit Azië komt, dien je aan te kunnen tonen dat je ingeënt bent tegen gele koorts. Indien je uit Sri Lanka komt (alleen na een verblijf) heb je nodig:
-DTP
-Hepatitis A
-Gele koorts
-Buiktyfus

Religie
Islam

Geld/Bankzaken

Valuta
De valuta in Malediven is de Rufiyaa (=MVR). Een Euro vertegenwoordigt de waarde van ongeveer 20 MVR. Het is mogelijk om in de grotere hotels Euro’s te wisselen. Gedurende je verblijf in het hotel zal je echter nauwelijks contant geld nodig hebben. Je kan namelijk alles op de rekening laten zetten, en bij vertrek contant of per creditcard betalen.

Prijsindicatie (in de hotels)

Prijsindicatie (in de hotels)
Ontbijt €10,-
Lunch €20,-
Diner €35,-
Koffie €2,-
Bier €3,-
Frsidrank €2,-

Er zijn een aantal feestdagen, waarop er geen alcohol geschonken wordt.

Fooien
In Malediven is het gebruikelijk om een fooi te geven. De salarissen voor het personeel dat de kamers schoonmaakt zijn laag. Het wordt zeer gewaardeerd als je bij vertrek of bij een langer verblijf om de dag een fooi achter laat. Houdt daarbij circa € 2,- per dag aan. Voor het dragen van de koffer is dat ongeveer € 1,- per koffer. En voor het bedienend personeel aan tafel circa € 1,- per dag.

Feestdagen
1 januari Nieuwjaar
December – maart Ramadan
Kuda id einde van de Ramadan
Juni / juli Maud Id, geboortedag van Mohammed
26 juli Onafhankelijkheidsdag
3 november Victory Day
11 november Dag van de stichting van de republiek


Beste tijd
De Malediven kan je het gehele jaar bezoeken. Er is echter 2 keer een regenseizoen, en wel van mei tot en met half juni en van de 2e helft van oktober tot en met de 2e helft van november. Het is vaak een flinke korte bui, waarna het weer opklaart. De temperatuur van het zeewater is altijd rond de 30 graden.

Reistijd
Je vliegt in circa 14 uur (met tussenstop) naar de Malediven.

Tijdsverschil
In de zomer is het 3 uur- en in de winter 4 uur later dan in Nederland

Bagage
Indien je economy class vliegt, mag je 30 kg bagage meenemen. Dit geldt voor Emirates. Informeer bij je vliegmaatschappij!

Douane
De douane is zeer streng. De Malediven is een Islamitisch land waar alcohol niet ingevoerd mag worden. In de hotels is dit uiteraard wel aanwezig. Indien je tax-free drank mee neemt, wordt deze bij aankomst op de luchthaven in bewaring genomen
en krijg je deze bij vertrek weer terug. Let eveneens op met het meenemen van souvenirs uit Sri Lanka. Niet alles mag ingevoerd worden, zeker niet wanneer het te maken heeft met religie.

Paspoort en visa
Je moet in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met terugkomst in Nederland. Indien er kinderen met je mee reizen dienen zij in het bezit te zijn van een eigen paspoort.  Indien je de Malediven combineert met een verblijf in Sri Lanka, dient je paspoort nog 6 maanden geldig te zijn.

Alleen bij een verblijf langer dan 30 dagen heb je een visum nodig.

Vertrekbelasting
Alle luchthavenbelastingen zijn inbegrepen.

Aanvlieghavens
Male, op het hoofdeiland.

Vervoer ter plaatse
Boot: de meeste transfers vinden plaats per boot. Na aankomst ga je naar de transferhaven (3 minuten lopen) waar de diverse boten klaar liggen voor vervoer naar je hotel. In sommige gevallen moet je even wachten op andere aankomende passagiers en of vliegtuigen.
Binnenlandse vluchten: deze vinden plaats met watervliegtuigen. Hier kan de wachttijd wat langer oplopen.

Rijbewijs
Een auto huren is niet mogelijk: de Malediven bestaan uit kleine eilanden. Alleen het hoofdeiland, Malé, kent wegen. Dit eiland is echter te voet te bekijken.

Klimaat
De Malediven hebben een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 30 graden. Er staat altijd een lekkere zeewind. Het land ligt op de evenaar, waardoor er nauwelijks klimaat- en temperatuursverschillen zijn.

Zonnebescherming
Gebruik factor 30 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van je kind. Neem een zonneparaplu mee als je met een baby reist. De zon kan flink fel schijnen. Wij adviseren je tussen 11 uur en 15 uur uit de zon te blijven.

Kleding
Luchtige katoenen kleding is aan te raden omdat het erg vochtig kan zijn. Daarnaast uiteraard zwemkleding.

Eten & drinken
Op de Malediven wordt veel vis en kokosnoten gegeten. In de gerechten treft men veel invloeden aan uit Sri Lanka en Zuid-India.

bajiya — pastei gevuld met vis, kokos en uien.
fihunu mas —met chilipeper ingewreven gebarbecuede vis
gulha — Pasteiballetjes gevuld met gerookte vis.
keemia — gefrituurde vis loempias
kulhi borkibaa — pittige vistaart
mas huni — fijngemaakt gerookte vis met geraspte cocos en uien.
theluli mas — gebakken vis met chilipeper en knoflook. 

Ontbijt
De Maledivianen eten als ontbijt roshi (een pannenkoek), samen met masuni roshi, een mengsel van tonijn, kokos, rode peper en limoen.

Category: Praktische informatie Malediven met kinderenSri Lanka met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl