Praktische informatie Curacao met kinderen

Praktische informatie Curacao met kinderen

Praktische informatie Curacao met kinderen

 

 

Vanaf 10-10-2010 hoort Curacao niet mee bij Nederland. Neemt niet weg dat het eiland gewoon nog lekker Nederlands is. Je ziet het aan de huizen, straatnamen en je hoort Nederlands overal om je heen. Ideale bestemming dus voor het hele gezin! Enige praktische informatie op een rijtje, meer informatie op www.metdekinderenopreis.nl. Tips of aanvullingen? info@metdekinderenopreis.nl.

Curacao

Electriciteit

Op Curaçao is de netspanning 110 – 130 voltage / 50 hertz. De meeste apparaten zullen goed functioneren, maar apparaten met een tijdfunctie zullen de tijd niet goed weergeven. Haardrogers en haarkrultangen dienen niet te lang achter elkaar gebruikt te worden om overhitting te voorkomen. Europa en Zuid Amerika hebben een netspanning van 230 volt/ 50 Hertz.. Neem voor de zekerheid een wereldstekker mee.

Geldzaken

Amerikaanse Dollars en creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Met traveller’s cheques kan je niet overal terecht. Prijzen worden weergegeven in Antilliaanse Guldens afgekort Nafl. of ANG. De Antilliaanse gulden staat in vaste verhouding tot de US Dollar, 1 $ = 1,77 Nafl. als je geld omwisselt en 1$ = 1,78 Nafl. bij inlevering van Traveller’s cheques in US Dollars. Euro’s worden (nog) niet overal als betaalmiddel erkent.

Banken

Banken zijn op maandag tot en met vrijdag geopend van 8:00 ’s ochtends tot 15:30 ’s middags. De bank op het vliegveld Hato is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8:00 ’s ochtends tot 20:00 ’s avonds. Er zijn op meerdere plaatsen PIN automaten en sommige daarvan geven ook US Dollars uit.

Ligging

Curaçao ligt in het zuiden van het Caraïbische Zeegebied en is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Het ligt slechts 50 kilometer verwijderd van Venezuela, tien uur vliegen vanaf Schiphol en twee en een half uur vanaf Miami, Verenigde Staten.

Inwoners en taal

Er wonen 150.000 mensen op Curaçao, Willemstad is de enige stad en hoofdstad. Nederlands is de officiële taal, maar veel Curacaonaren spreken Engels, Spaans en Papiamento.

Luchthavenbelasting

Wanneer je van het eiland vertrekt, dien je na het inchecken aan de vertrekbalie, luchthavenbelasting te betalen indien niet in ticketprijs inbegrepen. Reizen binnen de Nederlandse Antillen kost USD$ 8.00 (NAFLS. 14,50). Vertrek buiten de Antillen en naar Aruba kost USD$32.00 (NAFL. 57,60). Kinderen jonger dan twee jaar betalen geen luchthavenbelasting.

Taxi tips

Taxi’s zijn gemakkelijk te herkennen aan de bordjes en de letters “TX” op het nummerbord. De prijzen zijn gebaseerd op een passagiersaantal van maximaal vier personen voor ritten tussen 6 uur ’s ochtends en 11 uur ’s avonds. Na 11 uur ’s avonds geldt een toeslag van 25%. Het dient aanbeveling om van te voren een prijs af te spreken. Er zijn taxistandplaatsen op het vliegveld Hato, bij de hotels en aan de Sha Caprileskade in Punda.

Religie

Katholieken, protestanten, Joden en moslims hebben allen hun eigen gebedshuizen en kunnen hun geloof geheel vrij uitoefenen. Tachtig procent van de Curaçaose bevolking is katholiek. Curaçao heeft een verdiende reputatie als het gaat om religieuze en ethnische harmonie. Adventisten, Anglicanen, Doopsgezinde, Mormonen, Jehova’s Getuigen en Methodisten zijn allen vertegenwoordigd op Curaçao.

Tijdszone

Het is 6 uur vroeger ten opzichte van Nederland.

Kledingadvies

De temperatuur schommelt nauwelijks op Curaçao. Houdt echter goed rekening met de zon, die ongemeen fel kan zijn. De meeste openbare ruimtes zijn voorzien van air conditioning. Het verschil met de warme buitenlicht kan groot zijn, zeker midden op de dag. Somige restaurants staan niet toe dat er sandalen of korte broeken gedragen worden. In casino’s is het gebruikelijk dat de heren een jasje dragen.

Fooien

Het is gebruik om een kruier een fooi van 1 Nafl. per koffer te geven. Taxichauffeurs wordt normaliter 10% van de ritprijs getipt. Restaurants brengen meestal zelf een “Service Charge” van 10% in rekening maar je kan natuurlijk altijd een paar gulden achterlaten. De meeste hotels rekenen 12% “Service Charge” bovenop het totaalbedrag. Dit alles naast de 5% BTW.

Wat je beter van huis kan meenemen

Batterijen, zonnebrandolie, luiers, sportartikelen en boeken zijn over het algemeen duur op Curaçao. Het dient aanbeveling om anti insecten spray mee te nemen want hier is vaak een tekort aan, vooral tijdens het regenseizoen.

Gezondheid

Curaçao ligt dicht bij de evenaar. Houdt daarom rekening met de felle zon, vooral tussen 10:00 uur ’s ochtends en 15:00 ’s middags. Smeer je goed in en draag een zonnenbril en hoed. Curaçao is een Benedenwinds eiland en dat maakt het veel minder vochtig dan de meeste andere Caraïbische eilanden. Toch kunnen muggen een plaag zijn, vooral gedurende het regenseizoen, van oktober tot februari. Het is daarom raadzaam om anti-insectenspray bij de hand te hebben. Overigens kent Curaçao geen malaria of andere typisch tropische ziekten en zijn er dus geen vaccinaties nodig voor een bezoek aan het eiland. Het niveau van hygiëne is hoog en daarom komen gevallen van voedselvergiftiging maar heel zelden voor. Krijg je toch last van maag- of darmklachten, dan zijn veel van de geneesmiddelen die je van thuis kent verkrijgbaar in de Botica’s (apotheken).

Category: Curacao met kinderenPraktische informatie Curacao met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl