Bali met kinderen praktische informatie

Praktische informatie Bali met kinderen

Praktische informatie Bali met kinderen

 

Bali met kinderen bezienswaardighedenHet eiland Bali, onderdeel van de republiek Indonesië, is letterlijk en figuurlijk een pareltje. Paradijs op aarde! Prachtige rijstvelden wisselen de oude dorpjes af, het eten is heerlijk en de bevolking heel open en gastvrij. En de cultuur is ongeëvenaard mooi met vele bijzondere tempels en lokale gebruiken. Het eiland laat zich makkelijk bereizen, dus blijf vooral niet op één plek, maar reis rond. En wat zijn de Balinezen lief voor de kinderen!

Kortom: ga op reis met de kinderen naar Bali. Kijk op deze site voor meer informatie, inspiratie & vooral leuke activiteiten en reisroutes voor die onvergetelijke reis met de kinderen naar Bali!

Bezoek ons regelmatig, er komt steeds meer informatie bij! Reacties? info@metdekinderenopreis.nl“. Kijk ook eens op onze facebookpagina en volg onze avonturen!

 

Geschiedenis

In de tijd, voordat de VOC Indonesië bezette en er een kolonie van maakte, bestond Indonesië uit een groot aantal kleine koninkrijken. Er werd vanaf circa 1300 veel handel gedreven met het Midden-Oosten, waardoor de Islam bekend werd. Veel Europese landen hebben om de rijke handelsmogendheid Indonesië gevochten. De Nederlanders kregen alleenrecht in 17e eeuw. Nadat de VOC eind 1700 failliet ging, nam de Nederlandse regering het bestuur over. Dit duurde tot 1942, toen de Japanners Indonesië bezetten. De bezetting werd in 1945 beëindigd. In 1949 werd Indonesië een Republiek.

Hoofdstad

Jakarta is een echte miljoenenstad waar alles “lukraak” gebouwd lijkt te worden. Het aanzicht, grote wolkenkrabbers met daartussen bouwvallen van woningen. is hierdoor rommelig. Ongeveer 90% van de bevolking van Jakarta woont in zogenaamde Kampongs en daarmee leeft circa 33% onder de armoedegrens. Daarentegen worden er zeer luxueuze winkelcentra (er zijn er meer dan 100) en hotels gebouwd.

Feitelijke informatie

Oppervlakte: 1.904.569 km2

Aantal inwoners: 234.693.997

Grenst aan:

  • Noorden: Zuid-Chinese Zee
  • Oosten: Papoea-Nieuw-Guinea
  • Westen: Indische Oceaan
  • Zuiden: Grote Oceaan

Taal: De officiële taal in Indonesië is Bahasa Indonesia. De taal kent meer dan 200 dialecten/varianten. In de meeste hotels, restaurants, winkels en toeristengebieden wordt Engels gesproken.

Sporten:

  • badminton
  • tafeltennis
  • voetballen
  • claxonneren op de weg

Veiligheid: Indonesië is een zeer veilig land om te bereizen per trein, auto of bus. Net zoals in Nederland dient u echter altijd op uw spullen te passen, met name in de grotere steden. Wij adviseren u de paspoorten en uw geld te bewaren in de kluis van het hotel (indien aanwezig).

Elektriciteit: Het voltage in Indonesië is 110/220. In de grote hotels heeft u een verloopstekker nodig.

Bali met kinderen accommodaties

Ambassade

De ambassade van Indonesië is gevestigd te:

Tobias Asserlaan 8

2517 KC DEN HAAG

Telefoon: 070-3108100

Fax: 070-3643331

Roken/niet roken

Vrijwel overal wordt gerookt. De geur van de kruidnagelsigaret zult u na een bezoek aan Indonesië altijd herkennen. Indien u een fanatiek niet-roker bent, is Indonesië niet zo’n geschikte bestemming. Houdt hier dus voor vertrek met uw kinderen rekening mee.

Inentingen

DTP

Hepatitis A

Buiktyphus

Malaria (m.u.v. Bali)

Religie

Moslims (90%)

Geld/Bankzaken

Valuta

De valuta in Indonesië is de Rupiah. De waarde van 1 Euro is ca. 12.000 Rupiah. U kunt Euro’s wisselen in de hotels en bij de bank. Verder kunt u in de steden pinnen als uw pasje is voorzien van het Cirrus teken. Creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Wij raden u af om Rupiah vanuit Nederland mee te nemen.

Fooien

In Indonesië is het niet gebruikelijk om een fooi te geven. Mocht u dit toch willen geven, dan is 10% een gangbaar percentage. De salarissen voor het personeel dat de kamers schoonmaakt, is laag. Het wordt zeer gewaardeerd als u bij vertrek of bij een langer verblijf om de dag wat geld achter te laten. Ook voor de “bel-boys”.

Feestdagen

1 januari, Nieuwjaar

februari: Ramadan, vastentijd voor Moslims

februari: Idul Fitri Festival

28 april: Idul Adha

Mei: Hemelvaartsdag

19 mei: Hijirah (nieuwjaar)

2 juni: Waisak

28 juli: Maulid

25 december, kerstmis

Beste tijd

Indonesië kunt u het gehele jaar bezoeken. De gemiddelde temperatuur is rond de 27 graden. In hoger gelegen gebieden ligt dat uiteraard lager. Door de grootte van het land zijn de weersinvloeden zeer verschillend. Op Bali valt de meeste regen in december/januari, terwijl Sumatra in oktober de meeste neerslag kent. Het regent echter nooit de hele dag. Zoals in ieder tropisch klimaat kan het vochtig zijn. Onder “klimaat” vindt u meer informatie.

Reistijd

U vliegt in circa 13 uur naar Indonesie.

Tijdsverschil

In de zomer is het 6 uur- en in de winter 7 uur later dan in Nederland voor Sumatra & Java. Bali kent een tijdsverschil van respectievelijk 7 en 8 uur.

Bagage

Indien u economy class vliegt, mag u 20 kg bagage meenemen. Dit geldt voor KLM, Malaysian Airlines, Cathay Pacific en Singapore Airlines.

Douane

Indonesië is een land waar veel namaakartikelen worden geproduceerd. Het is niet toegestaan om namaak merkartikelen mee terug naar Nederland te nemen. U loopt een grote kans dat uw aangekochte spullen in beslag worden genomen bij aankomst in Nederland. Uitvoer is wellicht gemakkelijk, maar invoer in Nederland niet. Houdt u er daarnaast rekening mee dat Indonesië vrij bureaucratisch is, en dat de Indonesiërs meer respect hebben voor een uniform dan Nederlanders. Laat bij langere wachttijden uw ongeduld niet merken, want dit kan vaak averechts werken.

Paspoort en visa

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Indonesië geldig is. U heeft voor Indonesië een visum nodig. U kunt dat bij aankomst kopen. De kosten hiervoor bedragen US$ 25,- per persoon.

Vertrekbelasting

Bij vertrek dient u een bedrag te voldoen van circa E 10,- per persoon. Bij binnenlandse vluchten bedraagt dit E 5,- per persoon.

Aanvlieghavens

Alleen de KLM vliegt rechtstreeks naar Jakarta. De overige maatschappijen vliegen via, Maleisië, Hong Kong of Singapore.

Vervoer ter plaatse

  • Autohuur: wij raden u af om zelf met een huurauto te reizen. Een auto met eigen chauffeur/gids is aan te raden.
  • Trein: U kunt op Sumatra en Java per trein reizen tussen de grote steden. Het is niet altijd even comfortabel vanwege de drukte en de niet altijd werkende airconditioning. Het is echter, zeker voor de oudere kinderen, een hele belevenis.
  • Bus: alle grote steden zijn per bus te bereiken. Wij raden af om met kinderen per bus te reizen.
  • Taxi: met name in de grote steden is de taxi een gemakkelijke en voordelige manier van vervoer. Houdt u er rekening mee dat de taxi’s geen kinderzitjes hebben. U dient voor vertrek, in de meeste gevallen, een prijs af te spreken. De taxi’s bij de hotels zijn vaak duurder dan wanneer u een taxi aanhoudt langs de weg. Uiteraard moet u een stukje rondgereden hebben met de fietsriksja!
  • Binnenlandse vluchten: Alle grote steden hebben een luchthaven; Jakarta, Den Pasar, Yogjakarta etc. Met name voor de kinderen is het erg prettig om binnenlands te vliegen, omdat de afstanden bij vervoer over land erg groot zijn.

Rijbewijs

Wij raden u af om op eigen gelegenheid per auto rond te rijden.

Klimaat

Indonesië heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 27 graden. Regenperiode:

  • Bali: december/januari
  • Jakarta (Java): januari
  • Sumatra: augustus tot december
  • Sulawesi: december tot april

Over het algemeen kan gesteld worden: hoe westelijker u zich bevindt, des te meer neerslag er valt. Neerslag valt er vrijwel het gehele jaar. Daardoor is het in Indonesië erg groen. Tussen mei en oktober waait de droge moesson. Daarom wordt een flinke bui vaak eerder verfrissend dan vervelend ervaren.

Zonnebescherming

Gebruik factor 20 als minimale beschermingsfactor tegen de schadelijke UV straling van de zon. Houd rekening met het huidtype van uw kind. Neem een zonneparaplu mee als u met een baby reist. Houdt u de kinderen (en u zelf) tijdens de middag uit de zon.

Kleding

Luchtige katoenen kleding is aan te raden omdat het erg vochtig kan zijn. Let op: de hotels en winkelcentra in Jakarta en andere grote steden, zijn vaak volledig airconditioned, waardoor het in de publieke ruimes erg fris kan zijn. Neemt u voor de avonden in de hoger gelegen gebieden een vest of trui mee. Verder is het belangrijk om te weten dat Indonesië een islamitisch land is. Travelnauts adviseert dan ook uw kleding aan te passen (niet te veel bloot) als u bezienswaardigheden bezoekt (religieus of niet).

Eten en drinken

Uiteraard is rijst het bekendste gerecht uit Indonesië. De rijsttafel is overigens een Nederlandse uitvinding. U kunt heel goed “langs de weg”eten: de Indonesiërs zijn zeer hygiënisch.

Ieder gebied kent zijn eigen keuken;

  • Sumatra: Padang restaurants (koude gerechten met rijst, vrij pittig/gekruid)
  • Java: Sundanese Keuken (iets minder pittig, meer rauwe groenten)
  • Sulawesi: Toraja, sterk gekruid en meer gebruik van kip en varkensvlees. In het noorden van Sulawesi is het niet ongebruikelijk om ook voor ons mindere geliefde gerechten te krijgen, zoals hond en vleermuis.

Ontbijt

Het Indonesische ontbijt bestaat gewoonlijk uit nasi goreng met spiegelei. Nasi goreng bestaat meestal uit: rijst, vlees (kip/ham/garnalen of gehakt), groenten, uien, knoflook, selderij, bieslook, ketjap en sambal.

 

Category: Bali met kinderenPraktische informatie Bali met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl