Oranjestad Aruba met kinderen

Praktische informatie Aruba met kinderen

Praktische informatie Aruba met kinderen

ArubaHet Caribisch gebied is een heerlijke bestemming voor het hele gezin! Fantastische stranden, het prachtige kleurrijke Oranjestad, lekker eten en drinken & het mooie weer maken van Aruba een geweldige kinderbestemming. En dat zie je, want je bent niet alleen! Je ontmoet vele gezinnen met jonge kinderen, ook uit andere landen. Vergeet het eiland niet te ontdekken, want hoe klein Aruba ook is; het eiland heeft veel te bieden. Kortom; ga op reis met de kinderen naar Aruba! En volg onze avonturen via onze facebookpagina!

 

Ernaar toe!

Een rechtstreekse vlucht van Nederland naar Aruba duurt ruim 9 uur. Op Aruba is het tijdens onze wintertijd 5 uur vroeger dan in Nederland en tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger. Een geldig paspoort is voldoende plus een geldig retourticket (op aanvraag in te zien).

Het weer

Op Aruba heb je een “warm weer garantie”. Het is het hele jaar door overdag rond de 30 graden en in de nacht net boven de 20 graden. De meeste regen valt aan het einde jaar in november en december. Gemiddeld schijnt de zon 9 uur per dag en de gemiddelde temperatuur van het zeewater is 27 graden.

Betalen

De Arubaanse florin is de munt eenheid. In de praktijk wordt veel met met Amerikaanse Dollars betaald, veel artikelen zijn ook dubbel geprijsd. Credit cards worden op vrijwel alle plaatsen geaccepteerd en met de pinpas kan op diverse plekken geld worden opgenomen. Ook in grotere hotels (zoals het Hyatt) kan je pinnen. Tip: luxe artikelen zoals parfums, merkkleding, merkhorloges, juwelen (diamanten) en elektronische apparaten zijn belastingvrij en daardoor aanzienlijk goedkoper dan in Nederland.

Voltage

De voltage is 110-120/60 hertz en wijkt af van onze West Europese standaard. Neem een wereldstekker mee.

Reizen op Aruba

Aruba is niet groot en is eenvoudig per huurauto te bereizen. Een auto huren op Aruba is duurder dan op bijvoorbeeld Curacao. Om de noordzijde van het eiland te verkennen is een 4WD een aanrader, omdat er veelal geen verharde wegen zijn. Vervoer tussen je hotel en bijvoorbeeld Oranjestad kan per bus (goedkoop) of per taxi. Een taxirit van Palm Beach naar Oranjestad kost ongeveer $ 10-15. Spreek van te voren een tarief met de chauffeur, want de taxi’s hebben geen meter. Fietsen huren op Aruba is vrijwel niet mogelijk.

Telefoneren

Het kiesnummer voor Aruba is 00297, het kiesnummer voor Nederland vanuit Aruba is 0031. Mobiel bellen op Aruba is met de meeste Nederlandse GSM providers mogelijk. Afhankelijk van de lokale provider kan het een GSM 900, GSM 1800 of GSM 1900 netwerk zijn. Geen enkele provider heeft 100% dekking en bellen vanuit een openbare telefooncel kan alleen met een telefoonkaart ter waarde van AFL 15 of AFDL 30 die volop verkrijgbaar zijn.

Gezondheid

De gezondheidszorg op Aruba is uitstekend, de meeste artsen spreken Nederlands. Het lokale ziekenhuis (Dr. Horacio Oduber Hospitaal) ligt buiten de stad bij Eagle Beach. Op dit moment zijn er geen vaccinaties verplicht, tenzij je uit een gele koorts gebied komt. Voor de meest actuele situatie raadpleeg je de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Water uit de kraan is drinkbaar en van uitstekende kwaliteit.

Veilig?

Aruba is een veilig eiland, er komt minder criminaliteit voor dan in Nederland. Pas op met waardevolle spullen en bewaar deze indien mogelijk zoveel mogelijk in een kluis in de accommodatie. Aruba behoort tot de benedenwindse eilanden en heeft eigenlijk zelden last van orkanen. Ook aardbevingen of vulkaanuitbarstingen komen niet voor op Aruba.

Taal

De officiële taal op Aruba is Nederlands, hoewel niet iedereen op Aruba Nederlands kan spreken. De meeste mensen spreken echter ook Engels en/of Papiaments (combinatie van Nederlands, Spaans, Portugees, Engels en Frans). Doordat er steeds meer mensen uit Zuid-Amerika werkzaam zijn op Aruba, wordt er ook steeds meer Spaans gesproken.

Feestdagen

1 januari –  Nieuwjaarsdag
25 januari – Betico Croes-dag
18 maart – Dia Nacionál
30 april – Koninginnedag
1 mei – Dag van de Arbeid
24 juni – Sint-Johannesdag
5 december – Sinterklaas
25 december – Kerstmis
26 december – Tweede Kerstdag
Variabele feestdagen (nationaal):
Carnaval (februari/maart)
Witte Donderdag, Goede Vrijdag & Pasen (maart/april)
Pinksteren (mei/juni)

Overnachten?

Op Aruba bevinden zich veel luxere hotels met name bij Eagle Beach en Palm Beach (“the strip”). In Oranjestad vindt je de 2 Renaissance hotels van de Marriott keten, die een eigen privé-eiland voor Oranjestad hebben (gratis vervoer per boot). De 3 beste hotels van Aruba zijn het Hyatt, het Radisson en het in 2007 geopende RIU Palace Aruba. Met hun schitterende zwembaden in mooi aangelegde tropische tuinen zijn het kleine paradijsjes. Kamperen is op Aruba niet toegestaan, je treft hier dus geen campings aan.

Fooi?

Het geven van fooien is vanzelfsprekend op Aruba. tenzij de tip al in de rekening verwerkt is. In dat geval kunt je een extra fooi geven als blijk van waardering. De volgende bedragen kunnen als richtlijn aangehouden worden:

 

 • Horeca: 10 tot 15%
 • Taxi’s: bedrag afronden naar boven
 • Kruiers: $ 1,- per koffer of tas
 • Kamermeisjes: $ 1 tot 2 per dag
 • Gidsen: $ 2 tot 4 per persoon

Arikok nationaal park Aruba met kinderen

Tips? (zie ook “activiteiten”)

 • Het mooiste uitzicht heb je bij het California Lighthouse, een vuurtoren aan de noordwest kant van Aruba.
 • In het najaar van 2005 is de Natural Bridge, één van de grote trekpleisters van Aruba, ingestort. De kustlijn blijft echter een bezienswaardigheid!
 • Fort Zoutman is een gerestaureerd fort dat een goed beeld geeft van het historische Aruba.
 • Ga shoppen in Oranjestad
 • Golven? Tierra del Sol aan de noordzijde van Aruba.
 • Neem een helivlucht vanuit de haven van Oranjestad, vooral bij zonsondergang erg gaaf!
 • Bezoek Arikok natuurpark (rotsen & cactussen).
 • Liefhebbers van goede steak moeten naar L.G. Smith’s Steak & Chop House gaan (bij het Renaissance Resort) of de Radisson Sunset Grill (in het Radisson hotel).
 • Renaissance Mall heeft naast een aantal (toeristische) winkels ook een bioscoop en een paar uitstekende restaurants. Hier zit ook een restaurant dat gespecialiseerd is in pannenkoeken en schnitzels.
 • Paseo Herencia is een nieuwe shopping mall die bij de high rise hotels ligt. Een Belgische friettent met goede bistro maken het feest compleet.
 • Aziatisch eten? Bezoek dan Blossoms in The Westin Aruba hotel (reserveren aanbevolen).
 • Beroemd is de zondagbrunch in het Hyatt hotel (veel locals). Kosten ongeveer $ 40 per persoon inclusief tax.
 • Boodschappen halen? Diverse supermarkten net buiten Oranjestad. Bij Kong Hing en Ling & Sons (liggen bij elkaar) vindt je een hele hoop producten die je ook in Nederland gewend bent, rechtstreeks geïmporteerd uit Holland.
 • De Tunnel of Love is een onderaardse gang van zo’n 200 meter waar je doorheen kunt lopen. Deze is alleen te bezoeken als georganiseerde excursie waarbij de excursieleiders beschikken over de sleutel van de poort die de Tunnel of Love afsluit.
 • De kapel van Alto Vista is een kleine kapel, die geheel geïsoleerd in het noorden van Aruba staat.
 • Tijd en geld over? Maak dan een dagtrip naar Curaçao. Een auto huren op Curaçao is relatief goedkoop. Als je een vroege ochtendvlucht heen neemt en een avondvlucht terug, dan kun je een aardige indruk van Willemstad en omgeving krijgen.

Category: Aruba met kinderenPraktische informatie Aruba met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl