Al Ain verkopers Verenigde Arabische Emiraten

Praktische informatie Abu Dhabi met kinderen

Praktische informatie Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

Zajed moskee Abu Dhabi met kinderen

Vervoer

De wegen in de VAE zijn over het algemeen goed begaanbaar. Er rijden veel taxi’s en bussen. Dubai heeft sinds kort ook een metro systeem. Meer informatie vind je op de website van de Road & Transport Authority. Er zijn diverse internationale autoverhuurbedrijven. Veel van deze bedrijven hebben ook een filiaal bij de vliegvelden. Voor Nederlandse ingezetenen is een internationaal rijbewijs niet nodig, je eigen rijbewijs volstaat (bron; 2014). Let op: ga je ook naar Oman, dan is een internationaal rijbewijs wel nodig.

Geld

De munt is de Dirham (dhs), 1 dirham is 100 fils. Er zijn munten van 5, 10, 25 en 50 fils en 1 dirham. Er zijn bankbiljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 dhs. De dirham heeft een vaste wisselkoers ten aanzien van de Dollar. (1 US$ = dhs 3.67). Betaling per credit card is normaal gebruik. ATM automaten zijn in het hele land geplaatst, fraude met credit cards komt over het algemeen niet voor.

Tijdsverschil

  • In de zomertijd is het verschil met Nederland +2 uur
  • In de wintertijd is het verschil met Nederland +3 uur

Abu Dhabi stad met kinderen

Handelstalen

Het Arabisch is de officiële taal in de Emiraten met Engels als tweede taal. In de zakenwereld is het Engels de meest gangbare taal. Daarnaast wordt, vanwege de diverse expatriate gemeenschappen, ook Urdu, Tagalog, Farsi en Hindi gesproken.

Godsdienst

Alle Emirati en het merendeel van de expatriates is Moslim; bij benadering is 85% Soenniet en 15% Shjiiet. Hoewel officiële cijfers ontbreken zijn de schattingen dat van de buitenlanders 55 % de Islam aanhangt, 25% is Hindu 10 % Christen, 5% Boedist en 5% practiseert een andere godsdienst. De stad Abu Dhabi beschikt over een aantal kerken (Rooms Katholiek, Anglicaans, Presbyteriaans).

Klimaat

Het klimaat is van november tot april plezierig met koele avonden. De temperatuur varieert in deze periode van 15-25 graden Celsius. In de zomermaanden, mei tot oktober, met als hoogtepunten juli en augustus, kan de temperatuur oplopen tot 45 – 50 graden Celsius en is er sprake van een hoge vochtigheidsgraad tot soms 95%. In de koele periode neemt de kans op regenval toe.

Eten en drinken

De keuken van Dubai bestaat voornamelijk uit traditionele gerechten uit het Midden Oosten. Alcoholische dranken worden alleen verkocht in drie sterren (of hoger) hotels en restaurants. De prijzen hiervan zijn meestal erg hoog.

Fotograferen

Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft de mogelijkheid om, waar je ook reist, honderden foto’s te maken. In de meeste hotels kan je je accu’s en batterijen voor de camera eenvoudig opladen, maar daar is vaak een “wereldstekker” voor nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB, bij diverse buitensportwinkels en in de taxfree winkels op Schiphol. Let bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en informeer daarover ter plaatse. Bepaalde gebouwen mogen wellicht niet gefotografeerd worden (militaire gebouwen). Dat kan ook gelden voor dieren of personen. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor je de foto maakt. Houdt er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

Islamitisch Nieuwjaar

Houdt er rekening mee dat gedurende het Islamitische nieuwjaar er in Dubai geen alcohol geserveerd wordt en er geen entertainment is. De data van het Islamitische nieuwjaar verschillen elk jaar en zijn afhankelijk van de maanstand.

Kleding

Vanwege de hoge luchtvochtigheid in de zomer is het belangrijk om luchtige kleding mee te nemen. Vergeet echter je lange broek niet en een shirt met lange mouwen (voor een bezoek aan de moskee). Ook adviseren wij een vest/sweater mee te nemen, ’s avonds kan het afkoelen en ook in airconditioned ruimtes kan het behoorlijk koel zijn.

Nuttige adressen

Ambassade Verenigde Arabische Emiraten:
Eisenhowerlaan 130
2517 KN ’s-Gravenhage
www.uae-embassy.nl

Nederlandse Ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten:

Abu Dhabi
Suite 602 Al Masaood Tower Building,
Sheikh Hamdan Street, Abu Dhabi
Tel: 00971 2 695 8000
Fax: 00971 2 631 3158

Dubai
Al Habtoor Business Tower, 30e en 31e verdieping
(tegenover Al Habtoor Grand Hotel Resort & Spa)
Dubai Marina, Dubai
Tel: 00971 4 440 7600
Fax: 00971 4 440 7640

Je paspoort moet bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Neem indien aan de orde contact op met de betreffende ambassade/consulaat. Je kan problemen krijgen wanneer je een stempel van Israël in je paspoort hebt staan. Een visum is verkrijgbaar bij binnenkomst op de luchthaven. Tip: stop altijd een kopie van alle paspoorten en betaalpassen in je koffer.

Telefoon, internet en post

Om de VAE vanuit het buitenland te bellen, gebruik je de landencode 971. Om naar Dubai of de VAE te bellen moet dit nummer gevolgd worden door een 4. Informeer bij je provider!
Het geven van fooien is vergelijkbaar met de rest van de wereld. Sommige restaurants hebben de service inbegrepen in de rekening, anders is een fooi van 10% gepast.

Vaccinaties/Gezondheid

DTP en Hepatitis A en B en voor een verblijf van langer dan twee weken wordt vaccinatie tegen buiktyfus aanbevolen. Informeer vantevoren altijd bij de GGD of het Havenziekenhuis in Rotterdam (of vergelijkbare instantie). De GGD heeft een speciale vaccinatie informatielijn onder nummer 0900-9584 (niet gratis.) Neem je gele boekje (welke inentingen je hebt) mee op reis. Dat geldt ook voor kopieën van eventuele medicatie die je gebruikt (dat kan in Islamitische landen als drugs worden beschouwd). Vraag voor de zekerheid een briefje van je huisarts mee! Verder: om maag- en darmklachten te voorkomen is het verstandig om geen water uit de kraan te drinken, maar gebottelde flessen te gebruiken. Eet goed doorbakken vlees en vis, zelf geschild vers fruit (afgespoeld met ‘fles water’) en eet geen onverpakt ijs. Neem om uitdroging te voorkomen O.R.S. (Orisel) mee.
De VAE zijn een veilige bestemming, maar net als in andere grote steden is het verstandig waakzaam te zijn. Draag geen aanstootgevende kleding!
De meeste hotels hebben hun eigen busverbindingen naar het vliegveld, het centrum en de stranden. De meest gebruikelijke manier van verplaatsing is de taxi. Een interessante vorm van transport tussen Dubai en Deira is de watertaxi. Er is een dagelijkse verbinding per vliegtuig tussen Dubai en Abu Dhabi.
Wij wijzen erop dat in Dubai badkleding alleen gedragen mag worden in de zwembaden en op de daartoe aangewezen stranden. In Abu Dhabi is een speciaal strand voor dames (ladies beach).

Category: Abu Dhabi met kinderenPraktische informatie Abu Dhabi

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl