Kandi Sri Lanka met kinderen

Onze reis Sri Lanka met kinderen

Onze reis door Sri Lanka met kinderen

Het mooie kleine, bijna 2 keer zo groot als Nederland, Sri Lanka is een perfecte gezinsbestemming. Sri Lanka biedt eeuwenoude cultuur, tradities, een lekkere keuken, mooie tropische natuur, prachtige hooglanden (en theeplantages), wilde beesten en vriendelijke mensen waarbij de reisafstanden niet zo groot zijn. Perfect voor een kortere of langere vakantie, al dan niet in combinatie met een verblijf op een tropisch eiland van de Malediven. Wij hadden de tijd van ons leven, vooral de safari’s in de natuurparken (luipaarden!) vergeten de kinderen nooit meer. Kortom; een heel veelzijdig eiland, voor ieder wat wils en slechts op 10 uur vliegen van Amsterdam. Wat voor activiteiten ondernamen wij in Sri Lanka? Ga! Kijk ook eens op onze facebook pagina (reizen met de kinderen).

Van Amsterdam naar Negombo (hotel Goldi Sands, site)

Wat kun je zoal in Negombo en omgeving doen?

 • Ons hotel lag aan het uitgestrekte strand (breed en lang), waar je overigens in onze zomermaanden niet kunt zwemmen (te sterke stroming). Het strand is niet zozeer een mooi hagelwit strand, eerder een wat verloederd aandoende zandstrook. Wat het echter zo leuk maakt zijn alle Sri Lankanen die hier lekker rondwandelen.
 • Maak een mooie boottocht door de kanalen van Negombo, door Nederlanders gemaakt, en de lagune. Vele mooie vogels, natuur (ligt wel veel huisvuil) en vissersbootjes; een lust voor het oog. Zoek tijdens de boottocht naar leguanen! De soms smalle kanaaltjes zijn aan beide kanten omgeven door wandelpaden, waar het een enorme kleurrijke aangelegenheid is (vissers, vrouwen die de was doen). Je kan dus ook heerlijk wandelen hier.

 

 • Wandel door de kleurrijke straatjes van Negombo en bezoek één van de vele katholieke kerken, want 80 procent van de plaatselijke inwoners is katholiek. Best vreemd in een boeddhistisch land, maar dat is historisch bepaald (Portugezen en Hollanders). Overigens is 80 procent van Sri Lanka Boeddhistisch, dus alleen deze stad is hoofdzakelijk katholiek.
 • Bezoek de markt, mooi aan het strand gelegen. Vis, vlees, groenten en huishoudelijke artikelen; het is allemaal te koop, een geweldige belevenis!
 • Dichtbij de markt kan je de vissers hun vers gevangen vis zien drogen in de zon, erg leuk voor de kinderen. Over een groot oppervlak ligt de vangst in de zon uitgestald.

Colombo

De hoofdstad van Sri Lanka is een bruisende metropool waar je een dagje of twee makkelijk kunt doorbrengen. Ook in een dag kan je echter een hoop bezienswaardigheden bezoeken:

 • Ga terug in de Nederlands koloniale tijd en breng een bezoek aan de prachtige gereformeerde Nederlandse ‘Wolvendaal kerk’ uit 1749. De Wolvendaal kerk is de enige kerk die door de Nederlanders tijdens de kolonisatie in Colombo is gebouwd. Het mooiste van de kerk zijn de Nederlandse meubels gemaakt voor de gouverneur. Op dit moment worden er nog steeds kerkdiensten gehouden. De kerk bevat een in gebruik zijnde eeuwenoud orgel, houten bankjes en een houten preekstoel. In de hal hangen allerlei foto’s van belangrijke NL’er uit die tijd, die ook zijn begraven in of om de kerk. Wetenswaardig; bijna niemand werd ouder dan 40 jaar, als gevolg van malaria. Dat staat in de vorm van een doodskop aangegeven op de graven, als ware ‘niet openen!’. De kerk staat op het hoogste punt van de stad, zodat hij voor scheepvaarders zichtbaar was (landmark). Toen Sri Lanka in 1948 onafhankelijk werd is er een enorme witte stoepa (Boedhistisch) als het ware ervoor gebouwd. Niet letterlijk, maar een aantal honderden meters in de lijn ervoor. Heel bijzonder..
 • Maak een korte wandeling door de wijk Pettah, een gave volksbuurt waar het bruist van de handel en energie. Proef ook vooral de lokale etenswaren die in de kraampjes en winkeltjes worden aangeboden (lekker!!).
 • Maak een korte wandeling door de wijk Fort, in de Nederlandse tijd letterlijk ingesloten door een Nederlands en Brits fort (nu niet meer). Je vind er nu grote Europees aandoende panden waar ambtsdragers (en de president) in zetelen. Maar ook vele historische gebouwen zoals het oude parlementsgebouw, het huis van de president, de oude vuurtoren en het oudste gebouw in Colombo: het Nederlands ziekenhuis (‘Old Colombo Dutch Hospital’). Het hoogste en opvallendste gebouw zijn de twee torens van het World Trade Center. De haven van Colombo ligt ook in dit gebied. Langs de kust is een mooie boulevard aangelegd (Galle Face Green), die begint bij het oude parlementsgebouw in Colombo Fort. De promenade werd origineel aangelegd door de Britse gouverneur in 1859 voor paardenraces en golf. Momenteel is de promenade de grootste open ruimte in Colombo. Het wordt gebruikt als park om te ontspannen en lekker te picknicken. In de avond en in het weekend vind je er vele handelaren en dagjes mensen.

 

 • Ga lunchen bij Indisch restaurant Navayuga (site), onze kinderen likten hun vingers af!
 • Nationaal museum (site). Neem een kijkje in de geschiedenis en kunst van Sri Lanka. Ook het gebouw zelf en het terrein is mooi.
 • Colombo Nederlands museum (Prince street, Pettah). Mag je als Nederlander eigenlijk niet missen! Het Colombo Nederlands museum gaat over de Nederlandse kolonisatie van Sri Lanka (1658 – 1796). Je vind er wapens, munten, portretten, potten en meubels uit die periode. Het gebouw was origineel de woning van graaf August Carl van Ranzow, gouverneur van de VOC in Colombo en is geopend van zaterdag tot donderdag van 09:00 tot 17:00.
  • De Jami-ul-Alfar moskee is gebouwd in 1909 en is daarmee één van de oudste moskeeën in Colombo. Het ontwerp, met haar rode en witte strepen, is opvallend en lijkt op de Masjid Jamek in Kuala Lumpur. De moskee is op vrijdag en tijdens het gebed gesloten voor niet-moslims.
  • Midden op Independence Square ligt het Independence Memorial Hall. Dit monument is gebouwd ter nagedachtenis aan de onafhankelijkheid van Sri Lanka op 4 februari 1948. Op de kop van het monument staat het beeld van de eerste minister-president van Sri Lanka, Don Stephen Senanayake. Op Independence Square ligt ook het Independence Memorial Museum.
  • De Kelaniya tempel ligt op het heilige land aan de Kelani rivier. Het land heeft zijn heiligheid gekregen van Boeddha bij zijn derde bezoek aan Sri Lanka. Hiermee is het één van de belangrijkste Boeddhistische tempels in het land. De Portugezen hadden tijdens hun verovering de tempel vernietigd om te voorkomen dat Boeddha werd aanbeden. In 1767 werd met toestemming van de Nederlanders de tempel herbouwd.
  • Mount Lavinia is een zuidelijke voorstad van Colombo en staat bekend om haar prachtige goudgele strand. Aan het strand liggen verschillende resorts. Daarnaast vind je op het strand vele barretjes en restaurants. Vanuit Mount Lavinia worden vele duiktochten georganiseerd.
  • De Dehiwala Zoo (ook wel National Zoological Gardens genoemd) ligt in de stad Dehiwala-Mount Lavinia net ten zuiden van Colombo. Deze 10 hectare grote dierentuin is opgericht in 1936. Inmiddels heeft de dierentuin meer dan 350 verschillende soorten dieren, waaronder giraffen, zebra’s, chimpansees en leeuwen. Dagelijks worden er drie verschillende shows gegeven met olifanten, chimpansees en zeeleeuwen. De dierentuin is iedere dag geopend van 08:30u tot 16:00u. De entree bedraagt 2.000 roepies voor volwassenen en 1.000 roepies voor kinderen.Cinnamon Gardens (Colombo-7) is vernoemd naar de kaneelplantage die hier tijdens de Nederlandse kolonisatie lag. Er zijn geen kaneelbomen meer, echter wel Srilankaanse historie zoals het onafhankelijkheidsplein, het nationaal museum en kunstgalerij. Tevens vind je hier het grootste park van Colombo, het Viharamahadevi Park. Cinnamon Gardens ligt voorbij het Slave Island (Colombo-2) district en langs het Kollupitiya (Colombo-3) district.

Paalvissers Sri Lanka met kinderen reisfoto's

 

Van Colombo naar Unawatuna (hotel Thaproban, site)

Op weg vanuit Colombo naar Unawatuna kan je bij de kleine badplaats Kosgoda, 11 kilometer vanaf Bentota, een zeeschildpaddenopvang bezoeken. Langs de kust komen hier zo’n beetje het hele jaar vele zeeschildpadden (vijf van de zeven soorten; groene, karet, warana, onechte karet en leder zeeschildpad) aan land om hun eieren te leggen. De meeste schildpadjes redden het niet door onder andere lokale vissers en roofdieren. Daarom is hier een soort ‘schildpadden broed centrum’ opgezet. De door de schildpadden gelegde eieren worden in een grote afgeschermde ruimte tot uitkomen gebracht, waarna de baby schildpadjes drie dagen in grote tanks kracht opdoen. Om daarna naar zee te worden gebracht. Het verhoogt de overlevingskansen tot 50 procent. Een hoogtepunt voor onze kids! Unawatuna zelf staat bekend om de mooie stranden, je kan hier heerlijk luieren onder de rook van de historische stad Galle (hierna).

Galle en omgeving

Deze wereld erfgoed site is wellicht de enige echte (deels) Nederlandse koloniale stad in verweggistan. Omgeven door een prachtige door Portugezen gebouwde stadswal (fort), die de verwoestende Tsunami grotendeels tegenhield, liggen hier pareltjes van Nederlandse en Britse huizen en kerken vanaf 1663. Het fort zelf werd voornamelijk door de Portugezen gebouwd. Een feest van herkenning; Nederlandse straatnamen en details op de panden. En een prachtige witte gereformeerde kerk, waar je binnen (net als zijn soortgenoot in Colombo) eeuwen terug in de tijd gaat. 

Wat te doen in Galle?

 • Wandel rond Galle over de muren van het fort met een prachtig uitzicht over de stad. Je kan bijna heel de stad op de muren rondlopen.
 • Slenter door de straatjes van Galle, met hele leuke galerieën. De afgelopen decennia hebben welgestelde, voornamelijk Britten, de oude panden in de ommuurde stad opgekocht. Bijna eenderde! De in oude luister herstelde panden dienen nu vooral dienst als restaurant, woonhuis of galerie. Je kan echt geweldig shoppen hier, echter tegen een Europese prijs.
 • De stad lijkt nog mooier te worden naarmate de zon ondergaat en het zachte licht een betoverende gloed werpt over de eeuwenoude koloniale parel.

Wat te doen in de omgeving van Galle? (onderweg van Galle naar Yala)

Vanuit Unawatuna (zuidwest kust) reizen we naar Yala nationaal park (zuidoost kust), een enorm natuurgebied waar we hopen veel wild te zien. In dat natuurpark, waar we een safari (net Afrika) zullen doen, komen veel luipaarden en mooie vogels voor. Onderweg bezoeken we in de omgeving van Galle de volgende plekjes:

 • Bezoek bij Weligama de Sri Lankaanse ‘paalvissers’. Feitelijk niet meer op deze wijze actief (door betere vistechnieken) laten deze vissers nog wel hun kunsten zien aan voorbijtrekkende toeristen. Prachtig om te zien hoe deze mannen op een paal in de bodem met een soort zitje (een tak), vis vangen voor de kust tussen de vrij hoge golven. Mika en Skye mogen het ook proberen, het levert een mooi plaatje op (filmpje FB ‘reizen met kinderen’).
 • Bezoek het Hollandse fort van Matara, gebouwd als een ster (metersdikke muren) en met een prachtige houten ophaalbrug en stenen poort.
 • Bijzonder: bezoek in Dickwella de tempel Wewurukannala Buduraja Maha Wehera, een kruising tussen een boeddhistische en hindoeïstische tempel, werkelijk adembenemend. Buiten de tempel staat het hoogste boeddha beeld van Azië, naar schatting 15 meter hoog en binnen is het een lust voor het oog. Moeilijk te beschrijven, zie filmpje FB ‘reizen met kinderen’, zijn de grote hoeveelheden verhalen die door beelden (goden en mensen) letterlijk worden uitgebeeld temidden van de met gebeurtenissen beschilderde muren. Papa en mama worden vervolgens door een priester bij het altaar ‘ingewijd’ om een verder gelukkig leven te hebben (hij hoopt voor ons op een dochter erbij :)) en krijgen een koortje om de pols en een tika op het voorhoofd. Wij vonden het heel speciaal…Omdat een groot deel van de Sri Lankanen oorspronkelijk uit India kwamen, is een deel van die cultuur meegekomen wat heeft geleid tot de huidige geloofsbeleving en uitingsvormen daarvan. De tempel zelf is 350 jaar oud en de voorgevel heeft, hoe toepasselijk, een Portugees / Hollandse uitstraling.

Yala nationaal park; safari! en Katagarama (hotel Hibiscus Garden, site)

Onze accommodatie, hotel Hibiscus Garden, ligt tegen het Yala nationaal park aan. De huisjes ogen Afrikaans, mooie bungalows met vergezichten over de natuur. Een enorme rust na de hectiek van de afgelopen dagen. Het barst er van de vogeltjes, waaronder de ijsvogel en groene bijeneter.

In de buurt van de accommodatie ligt de heiligste plaats van Sri Lanka, Katagarama. Bekend om zijn bizarre rituelen, mannen die elkaar piercen, staan hier belangrijke heiligdommen. Elke ochtend om 4.30 brengen gelovigen offers (veelal fruitmanden) naar de tempel om de goden (Katagarama, Vishnu en Ganesha) tevreden te stellen. Goede reden dus om vroeg in de ochtend een kijkje bij de tempel nemen. Het levert een paar mooie uurtjes op; temidden van de honderden gelovigen loop je op blote voeten het enorme complex op met meerdere altaren waar goden worden aanbeden. Bij het belangrijkste altaar, dat van Katagarama, brengen de inwoners hun offers. De helft van de fruitschalen wordt achtergehouden en de andere helft krijgen zij weer mee. Buiten eten zij die op, en bieden ze eten aan de armen aan. Heel vredig allemaal. Daarna volgt de gang naar een enorme boeddhistische witte stupa, waar honderden mensen aan het mediteren zijn en rondjes rond de stupa lopen. Je kijkt je ogen uit, zo kleurrijk!

En dan natuurlijk een safaritocht door Yala nationaal park. Een prachtig gebied, waar je al hobbelend tot zonsondergang op zoek bent naar een luipaard. We zien ontzettend veel mooie vogels (groene bijen eters, ijsvogels, neushoornvogel (cool!!), ijsvogels), olifanten, apen en zwijnen, maar helaas geen luipaard.

Accommodaties Sri Lanka

Van Yala naar Ella

Ella is een klein dorpje in de bergen. Onderweg van Yala naar Ella bezoeken we de schitterende in de rotsen uitgehakte boeddhabeelden van Buduruwagala, nabij Wellawaya. Wat kan je zoal in Ella en omgeving doen?

 • Maak een prachtige wandeling naar ‘little Adam’s peak’, het kleine broertje van Adam’s peak, 1 van de hoogste bergtoppen van Sri Lanka (iets noordelijker gelegen). Mooie vergezichten en lekker buiten actief.
 • Bezoek een Tamil dorpje. Prachtig geklede vrouwen doen de huishouding, wassen de kleintjes en kletsen met elkaar. Heel gaaf, dit maakt het reizen zo mooi! Mika en Skye krijgen uiteraard de meeste aandacht.
 • Bezoeken de eeuwenoude Dowa tempel, een grottempel met prachtige beschilderingen. De tempel is zo’n 2100 jaar oud en werkelijk prachtig. Ook hier een prachtige enorme boeddha, alleen nu in de rotsen uitgehakt en uitkijkend op het mooie complex van altaren, waaronder dus een grotaltaar (zie filmpje FB ‘reizen met kinderen’).
 • Bezoek het treinstation van Ella en wees getuige van de kleurrijke taferelen ter plekke. In prachtige traditionele kledij geklede Sri Lankanen maken zich op voor de treinreis en hangen uit het raam.

Met de trein van Ella naar Nuwara Eliya (hotel Hill Club, site)

Eén van de mooiste treinreizen ter wereld; van Ella naar Nuwara Eliya, langs prachtige theeplantages en landerijen op hoogte (tot 1900 meter). De rit naar Nuwara Eliya, met zijn thee plantages duurt ongeveer drie uur. Nuwara Eliya is de (Ceylon) thee hoofdstad van de wereld, ooit gestart door de Britten. Het koele vochtige klimaat, het is hier zo’n 15 graden, leent zich perfect voor het produceren van thee. Naast de mooie vergezichten zijn vooral de Sri Lankanen dé bezienswaardigheid. Ze maken er een feestje van in de trein; ze hangen uit de trein en fotograferen elkaar. Genieten! Het komt ook een keer voor dat bij aankomst op een stationnetje er een andere trein stopt. De mensen stappen gewoon uit op de rails en lopen om de trein heen.

Overigens lijkt het klimaat in Nuwara Eliya op dat in Engeland; mistig en vochtig. Ons hotel. The Hill Club, is op zich ook een bezienswaardigheid waar nog steeds een aantal etiketten uit vroegere tijden gelden. Zo moet je in een pak met das in het restaurant eten (kan je hier huren). Het pand is gebouwd in 1885 en is echt prachtig, de kamers ademen de sfeer van weleer met dito donker eiken meubilair. Je kan hier dineren, wij kiezen voor een maagvullende High Tea in het naastgelegen Grand Hotel. Ook dit koloniale enorme pand heeft een geweldige uitstraling. Zo pik je van beide geschiedenisrijke hotels iets mee!

Horton Plains (world end)

Horton Plains is een plateau op circa 2000 meter hoogte waar je geweldig kunt wandelen. Het beste is om dit voor 11 uur te doen omdat het daarna vaak mistig wordt, de vergezichten zijn hier prachtig. Sri Lankanen noemen het hier ook wel ‘Worlds End’ omdat het plateau plotseling eindigt. De entree is best prijzig, circa 50 euro, maar dan kan je hier een dag verblijven.

Een ‘Lord of the Rings’ landschap lijkt het wel met al die eeuwenoude bossen, mossen, varens en grassen. De nog aanwezige mist geeft het geheel een mystiek tintje. In een mooi mistig glooiend lieflijk ogend groen landschap, afgewisseld door lichte stijgingen. Echt heel mooi! Halverwege passeer je ‘mini Worlds End’, het broertje van het echte ravijn.

Naar Kandy (hotel The Mansion, site)

De rit van Nuwara Eliya voert je langs betoverende theeplantages, groene hellingen vol met theeplanten. Tussen de planten staan kleurrijke Tamil vrouwen de blaadjes te plukken. Bezoek een theefabriek waar je uitleg krijgt over de productie van thee. Kandy zelf is bekend om de ’tempel van de tand van Boeddha’. Boeddha werd na zijn dood gecremeerd maar volgelingen wisten uit de stoffelijke resten een tand te redden. Deze werd 8 eeuwen in India bewaard, maar nadat hij in handen dreigde te vallen van militante hindoes gesmokkeld naar Sri Lanka. Daar werd een speciale tempel gebouwd om de tand te bewaren. Een keer per jaar werd de tand door de straten van Kandy gereden op de rug van een olifant, feitelijk de voorloper van de huidige Esala Perahera.

Het gebouw waarin de tand wordt bewaard is magnifiek, vol met decoraties en een prachtig kleurrijk interieur. Om 9.30 is er een ceremonie, dan komen de gelovigen bloemenoffers brengen met name voor de ruimte waarin de tand ligt. Deze wordt afgeschermd door een soort gouden bel, in de vorm van een stoepa. De deur van het kamertje gaat maar een paar keer tijdens de ceremonie open, dus het is zaak om er op tijd te zijn. Het is gigantisch druk binnen (zie filmpje FB ‘reizen met kinderen’), maar het lukt wel om naar binnen te kijken.

Verder is het leuk om in Kandy langs de vele winkeltjes te slenteren of om (vraag je gids of taxi chauffeur) een ambachtsfabriek (houtsnijwerk of juwelen) te bezoeken. Tenslotte mag je een optreden van één van de plaatselijke dansgroepen (vuurdansers) niet missen.

Van Kandy via Dambulla naar Polonnaruwa (hotel Kassapa Lions Rock, site)

Van Kandy naar Dambulla, waar zich grote (werelderfgoed) grottempels bevinden. Onderweg stoppen we kort bij een ‘mini grottempel’, die er ook mag zijn; Aluvihara. De grottempel zelf is prachtig met mooie vredige beschilderingen die dateren uit de 1e eeuw voor Christus.

De grottempels van Dambulla zijn volgens de legende geschapen door de god Vishnu. Het is een hele klim over de rotsen naar boven, maar dan heb je ook wat. Een viertal grote ‘kamers’ in de rotsen volledig beschilderd met Boeddhistische goden (zoals Vishnu) en vol met grote boeddha beelden. Een prachtig aangezicht. In de eerste grot ligt een 14 meter lange uit de rots gehouwen slapende boeddha. In de tweede grot, de grootste, staat zelfs een kleine stoepa.

Activiteiten Sri Lanka met kinderen

Andere leuke activiteiten?

 • Neem een kijkje in het dagelijks leven op het platteland bij een ‘boer’. Aangeduid als een ‘village tour’ krijg je een inkijkje in het dagelijks leven op het platteland. Hoe de mensen landbouw bedrijven en leven tussen de olifanten, want die komen in het wild voor in Sri Lanka en komen ’s nachts af op het eten. Daarom slapen de mensen ’s nachts in boomhutten. Leuke activiteit; de kinderen kunnen meehelpen met het klaarmaken van de lunch!
 • De leeuwenrots, één van Sri Lanka’s oudste culturele schatten. Letterlijk een rots met loodrechte wanden van meer dan 200 meter hoog! In de 5e eeuw na Christus koos koning Kassapa de rots uit als locatie van zijn paleis met schitterende tuinen, baden en paviljoenen. Overigens leefden er al zes eeuwen daarvoor monniken op deze rots, ook wel beschouwd als een achtste wereldwonder. De ruïnes van zijn paleis bovenop de rots zijn nog steeds te zien, de klim naar boven voert over zo’n 1800 treden. De koning bouwde tegen de rots enorme bakstenen poten en een kop, waardoor de rots het uiterlijk kreeg van een enorme liggende leeuw; ‘leeuwenrots’. De kids vinden de klim geweldig en maken er een wedstrijdje van. Het laatste stuk moeten we met een soort ‘imker pak’ naar boven omdat er veel agressieve bijen zijn (niet gezien, filmpje FB ‘reizen met kinderen’).
 • Fietsen door de oude koningstad Polonnaruwa. De fiets is een heel handig vervoermiddel tussen de ruïnes van dit oude koninkrijk. Met een lekker windje helpt het ook een beetje tegen de hitte. Bezoeken de Citadel (lijkt een beetje op het Colosseum), de mooie restanten van het paleis van de toenmalige heerser, de ‘liggende boeddha’ (prachtig uit de rotsen gehakt) en een enorme bakstenen stoepa. Het geheel zou zo maar een wereldwonder kunnen zijn, best indrukwekkend…
 • Ga op olifantensafari in Minneraya nationaal park. Dit park staat vooral bekend om de olifanten, die we dan ook vele malen zien. Met de ondergaande zon een mooi kleurrijk schouwspel, want ook de natuur laat zich van de beste kant zien! In deze jeep kunnen de jongens staan, wat het nog leuker maakt. We zien overigens louter olifanten…. (filmpje FB, ‘reizen met kinderen’)

Sri Lanka met kinderen

Van Polonnaruwa via Mihintale naar Anuradhapura (hotel Palm Garden Village, site)

 • Sla Mihintale, de bakermat van het Boeddhisme in Sri Lanka, niet over. Vanuit deze plek verspreidde het geloof zich door het land. Gelegen op een heuvel en meer dan 1800 treden omhoog!
 • Bezoek de monumenten van Anuradhapura. Ruim 5000 jaar oud en qua ‘bouwkundige wonderen’ vergelijkbaar met de piramides van Gizeh. Het ene monument is nog mooier dan de ander; de mooie oudste en intieme stoepa Thuparama, de enorme Jetavanarama stoepa gebouwd in de derde eeuw na Christus (100 meter hoog en in die tijd samen met twee piramides van Gizeh de hoogste bouwwerken ter wereld), een prachtige 9e eeuwse maansteen die door middel van boeddhistische dieren de ‘circle of life’ uitbeeld (van geboorte tot dood/reincarnatie) en de Sri Maha Bodhi; de heilige boom waar Boeddha verlichting vond. Je bent we zijn hier dik een ochtend onderweg. Tussen de biddende massa en pelgrims al met al een indrukwekkende ervaring.
 • Ga op safari in Wilpattu nationaal park. Een park dat in 2010 weer open ging na 7 jaar sluiting als gevolg van de oorlog tussen Tamils en Singalezen. Een prachtig gebied waar veel luipaarden voorkomen.

Category: Onze reis Sri Lanka met kinderenSri Lanka met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl