Onze reis Jordanië met kinderen

Onze reis Jordanië met kinderen

Onze reis door Jordanië met de kinderen

Op reis in Jordanië met je kinderen? Wij hebben een geweldige reis van twee weken gemaakt door dit geweldige land: een waar kinderparadijs. Omdat het in de zomer erg heet kan worden, zijn wij in de meivakantie naar Jordanië gegaan. Geen verkeerde keus want niet alleen de temperaturen waren prima, ook het massa toerisme was nog niet aanwezig. Daardoor hadden wij ruim baan om met zijn allen te genieten van alle grote bezienswaardigheden van dit bijzondere land. Zelfs bij wereldwonder Petra! Op deze site vindt je nog veel meer informatie & tips over dit prachtige land. Kijk vooral even! Reacties? info@metdekinderenopreis.nl en meer info op onze facebookpagina.

 

Leuke site voor het plannen en voorbereiden van je reis en “things to do”: http://www.visitjordan.com

Onze reis door Jordanië, twee weken in mei, had de volgende opbouw. Naar gelang je interesse (meer strand bijvoorbeeld) kan je langer of korter ergens blijven. Meer informatie over de genoemde activiteiten vindt je bij “Jordanië / activiteiten” op deze site.

Amman – Dode Zee (www.moevenpick-deadsee.com)

(prima alternatief “Holiday Inn Resort Dead Sea”)

Na aankomst gaan we direct door naar ons hotel aan de Dode Zee en verblijven we daar een paar dagen. Wat hebben we daar voor activiteiten ondernomen?

1. Tja, lekker drijven in de Dode Zee. Onvergetelijk, zeker voor de kinderen! Het prikt wel..

2. Optioneel: je hebt diverse welness mogelijkheden in de diverse hotels. Informeer daar eens naar, de hotels liggen naast elkaar.

3. Bezienswaardigheden in de omgeving bekijken: Mount Nebo, Madaba (vloermozaïken van het heilige land en Palestina) en “Bethany beyond the Jordan (doopplaats van Jezus)”. Met name de laatste is zeer indrukwekkend.

4. Een ochtend naar Jerash, één van de oude Romeinse steden uit de oudheid in het Midden Oosten. Prachtig bewaard gebleven.

5. Een bezoek aan Amman (oude Citadel, winkelstraatjes, moderne malls, amfitheater)

Via Karak naar Dana nationaal park  (“Rummana campsite”)

Over de Kings highway rijden we door prachtig landschap via Karak naar Dana nationaal park, waar we een nachtje gaan kamperen. Een aantal activiteiten op een rij:

1. Geniet van het voormalige kruisvaarderskasteel in Karak, trek er een ochtend voor uit. De kinderen vinden het fantastisch!

2. Prachtig wandelen in Dana nationaal park. Meer informatie en wandelroutes vindt je op deze site, kijk daar vooral even.

3. Kamperen! Wij hebben heerlijk gekampeerd, zie ons ‘reisverhaal’ op deze site.

Dana nationaal park informatie Jordanië met kinderen

Petra ( “Taybet zaman”)

Vandaag rij je naar één van de wereldwonderen, de roze stad van de Nabateërs, Petra. Werkelijk een ongelofelijke plek, waar je de hele dag zoet bent. Neem de tijd om het hele complex te bekijken, het is teveel voor woorden. Geniet van de Schatkamer en het Klooster en laat de kinderen lekker ezeltje of paardrijden. Heb je tijd over, bezoek dan ook “klein Petra”, dat vlakbij ligt. Wij verbleven twee nachten in onze accommodatie. Onze belevenissen in Petra kun je nalezen in ons reisverhaal op deze site. De accommodatie waar wij verbleven bood ons na een lange dag de mogelijkheid om heerlijk te relaxen en alle belevenissen nog eens door te nemen.

Activiteiten Jordanië met kinderen

Naar de Wadi Rum (“slapen in de tent”)

Na alle belevenissen in Petra volgt nog een hoogtepunt voor jullie en de kinderen: Wadi Rum. Een schitterend woestijngebied waar van alles te beleven is. Eén grote zandbak! Ga met een jeep de woestijn in, laat de kinderen van de zandduinen afglijden en geniet van de zonsondergang zoals Laurence van Arabia vroeger ook vast deed. ‘S avonds overnachten jullie in grote tenten, wel toeristisch, en word er door de bedoeïenen een traditionele maaltijd bereid. Dat wordt in de grond op houtskool gegaard en jullie kunnen zien hoe het uit de grond komt. Het smaakt heerlijk! Onze tip is vooraf te kijken waar je overnacht,  zoek naar een rustigere overnachtingsmogelijkheid. Ook een mogelijkheid is om per ballon de wadi Rum te verkennen. Geniet tenslotte ’s nachts van de prachtige sterrenhemel. Onvergetelijk!

jordanië met kinderen foto album

Naar Aquaba (“hotel Marina Plaza”)

Na alle belevenissen in de woestijn kunnen jullie nu gaan relaxen aan het strand of het zwembad. De Rode zee biedt fantastische duik- en snorkelmogelijkheden, maar de kinderen zullen zich al prima vermaken bij het zwembad. Daar wordt van alles georganiseerd. Onze tip is aan de locals te vragen waar het koraal het mooist is. Wij troffen prachtig koraal net buiten Aqaba, bij het openbaar strand. Niet alleen het koraal was prachtig, dat waren ook de Jordaniërs die daar aan het flaneren waren. Hele families waren daar met elkaar op stad, lekker bbq’en en kletsen! Let wel; ook jullie zijn een bezienswaardigheid, hou daar qua kleding rekening mee!

Ga ’s avonds vooral Aqaba in en geniet van het buitenleven in deze typische Arabische havenstad. Koop nootjes op de markt & kijk je ogen uit in de smalle straatjes. Het leven ligt hier letterlijk op straat. Je kan ook prima eten, maar voor ons Westerlingen is ook de MC Donalds aanwezig….

Amman (hotel “Grand Hyatt”)

Wij sloten af in de hoofdstad, Amman. Eén volle dag genoten wij van het drukke leven in deze moderne Arabische metropool. Gebouwd op meerdere heuvels reikt de stad zover het oog ziet. Qua historische bezienswaardigheden is Amman minder interessant dan andere Arabische hoofdsteden, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het leven op straat. Doen!

– Oude citadel en amfitheater, hier ontstond Amman!

– Kleine straatjes aan de voet van de oude citadel

– Shoppen in de mega malls, hier gaat “oud en nieuw” hand in hand

– Bezoek een moskee

Amman Jordanië met kinderen

Terugvlucht naar Amsterdam

Category: Jordanië met kinderenOnze reis Jordanië met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl