Canada met kinderen Morraine lake

Onze reis Canada met kinderen

Onze reis met kinderen door Canada British Columbia

Canada is een gave bestemming om ontdekt te worden met je kinderen. Je kan er vele avonturen beleven; gave steden, mooie stranden en indrukwekkende natuurgebieden. Met name de natuur is grandioos! Je waant je in een sprookjeslandschap waar je vele outdoor activiteiten kan ondernemen. Het land leent zich, net als Amerika (zie elders op www.metdekinderenopreis.nl), ervoor om per camper te worden ontdekt. Wij maakten in 2005 een geweldige camperreis door British Columbia (het westen van Canada). De infrastructuur en de campings zijn helemaal ingericht op camperreizigers. Canadezen reizen zelf ook veelal met de camper of zelfs nog grotere vervoermiddelen (complete bussen). Denk dus niet dat een camper je beperkt in je mogelijkheden, je komt op de mooiste plekjes. En wat is er leuker dan ’s avonds op de camping een fikkie te stoken onder het genot van een heerlijke bbq? Het kan allemaal; wij hebben ervaren dat het reizen met de camper een gave gezinsvakantie is. Je doet alles met elkaar, alles speelt zich af in de camper & je beleeft samen het avontuur. Nog een voordeel van de camper: wil je ergens langer blijven, dan is dat makkelijk te regelen. Ons advies is dan ook om alleen die campings te reserveren die in toeristische gebieden liggen (bijvoorbeeld bij de Icefields Parkway). Laat de planning verder thuis en beleef vooral de gebieden waar jullie doorheen reizen. Je hebt alle tijd……. 

Er zijn diverse reismogelijkheden door dit prachtige land. Hierna geven wij onze reisroute weer met daarbij kort de activiteiten die wij ter plekken hebben ondernomen. En daarbij tussen haakjes de accommodaties waar wij verbleven. Kijk voor meer informatie in het menu en volg voor meer reisinspiratie onze facebookpagina!

 

Amsterdam – Vancouver (Best Western hotel)

Na aankomst in Vancouver (9 uur vroeger, ongeveer 10 uur vliegen) blijven we een aantal dagen in deze prachtige stad. Om te acclimatiseren, om de stad te zien én omdat je de camper niet gelijk meekrijgt na zo’n lange vlucht). In Vancouver is veel te zien zoals:

 1. Granville eiland. Granville eiland was vroeger een industrieel gebied in het centrum van Vancouver. Tegenwoordig is het een levendig centrum met markten, winkeltjes, galeries, kunst, theater en restaurants. Ga vroeg in de ochtend, dan is het gezellig op de markten. Meer informatie? http://www.granvilleisland.com.
 2. Stanley park. Stanley park is het stadspark van Vancouver en is ruim 400 hectare groot. Daarmee is dit park groter dan Central Park in New York. Ga wandelen, huur skates of een fiets. In het Stanley park vindt je ook het Vancouver aquarium (hierna meer info) en heb je prachtige uitzichten op de skyline van Vancouver stad. In de zomer zijn er vele activiteiten (optredens, sporten). Meer informatie? http://vancouver.ca/parks/parks/stanley.
 3. China town. In Vancouver vindt je één van de grootste Chinese wijken (na New York en San Francisco) van Noord Amerika. Het is een prachtige wijk met leuke winkeltjes die allerlei snuisterijen en kruiden verkopen. Prachtig om te zien! Jaarlijks wordt het Chinatown festival en diverse straatfeesten georganiseerd, informeer daarna ter plaatse. De wijk ligt rond Pender street. Meer informatie? http://www.vancouver-chinatown.com.
 4. Gastown. Gastown is het oudste deel van Vancouver. De wijk is in 1867 ontstaan rondom de saloon van ‘Gassy’ Jack Leighton. De saloon van Gassy is er al lang niet meer, wel zijn er voldoende terrasjes en cafe’s voor in de plaats gekomen. In de belangrijkste straat van Gastown vindt je een ouderwetse stoomklok die ieder kwartier fluit. De wijk is heel levendig.
 5. Vancouver aquarium. In Stanley park vindt je één van ’s werelds mooiste aquariums met een scale aan gave dieren. Een echt gezinsuitje met als één van de hoogtepunten een ontmoeting met de Beluga walvissen (white whales). Meer informatie? http://www.vanaqua.org.
 6. Kitsilano beach park. Hagelwitte stranden tref je aan bij één van de duurste buurten van Vancouver. Je kan hier ook leuk winkelen of gewoon het straatleven bekijken. Meer informatie? http://www.kitsilano.ca.
 7. Capilano Suspension bridge. De Capilano Suspension Bridge, een hangbrug, overspant de Capilano River in North Vancouver en is een geliefde toeristenbestemming. De brug heeft een lengte van 136 meter en hangt 70 meter boven de rivier. Het uitzicht vanaf de brug is formidabel! Meer informatie? http://www.capbridge.com.
 8. Dr Sun Yat Sen classical Chinese garden, beschouwd als één van de mooiste tuinen buiten China. Meer informatie? http://www.vancouverchinesegarden.com.
 9. Musea. Je hebt meerdere leuke musea in Vancouver, wij noemen de volgende:

(optioneel: paar dagen Vancouver Island)

Vancouver Island is een betoverende “strook ongerepte natuur” voor de kust van British Columbia. Je vaart vanaf Vancouver over de strait of Georgia naar het typisch Britse plaatsje Victoria vanwaar je het eiland kan verkennen. In de strait of Georgia komen Orca’s en dolfijnen voor. Op het eiland zelf heb je een goede kans om de bruine beer tegen het lijf te lopen. Het eiland is ongeveer 450 kilometer lang en wordt in tweeën gesplitst door een bergketen. Aan de westkant is het ruig met diepe fjorden en kleine vissersplaatsjes, aan de oostkant daarentegen vindt je leuke dorpjes en landerijen. Op het eiland vindt je ook veel visserij activiteiten en boswinningsgebied. Als je de tijd hebt trek dan een dag of 3 uit voor dit mooie eiland.

Canada met kinderen Peyto lake

Sea to Sky highway (highway 99)

Vancouver – Squamish (http://www.campsquamish.com)

We rijden Vancouver uit via het Noorden naar de highway 99 (“sea to sky highway”). De Sea to Sky Highway is een prachtige route vanaf Noord Vancouver door de Coast Mountains. De weg begint bij Horseshoe Bay in Noord Vancouver op zeeniveau en stijgt tot een hoogte van zevenenveertig kilometer bij Lillooet in de Coast Mountains. De tweebaans weg slingert door de bergen via Whistler en Squamish naar de eindbestemming. Spectaculaire landschappen, meren en bossen typeren de route. Wij overnachten op een prachtige campsite bij Squamish, een kilometer of 60 boven Vancouver. Let op; je haalt de camper ’s middags op in Vancouver, je moet wennen aan de camper, boodschappen doen: zoek dus een campground in de buurt voor de 1e nacht!).

Squamish – Cache Creek (Cottonwood Campsite in Chase)

Geniet van de natuurpracht langs de Sea to Sky highway. Stap even uit bij Whistler, pak de ski lift naar de sneeuw en bezoek het dorpje waar ooit de Olympische winter spelen werden gehouden. Ga langs de route lekker wandelen of mountain biken langs één van de vele kleine meren bijvoorbeeld de Pemberton Trail, de Gold Rush Heritage Trail of wandelingen in Garibaldi Provincial Park.

Via Cache Creek naar Revelstoke NP (http://www.revelstokekoa.com)

Via Cache Creek (http://www.cachecreekvillage.com), een leuk plaatsje om te lunchen, rij je naar RevBow Valley Parkway Canada met kinderenelstoke nationaal park. Wij waren er eind juni, toen lag er nog sneeuw. Je kan overnachten op de plaatselijke KOA campground, waar alle voorzieningen aanwezig zijn (ook een zwembad). KOA is een keten van aaneengesloten campings met een hoog voorzieningen niveau, in Amerika maakten wij er ook veel gebruik van. Ga lekker wandelen in het nationaal park en breng ook een bezoekje aan het plaatsje Revelstoke, een typisch Canadees dorpje. Twee leuke wandelingen zijn de “skunk gabbage trail boardwalk” en de “giant cedars trail boardwalk”. 

Van Revelstoke naar Yoho NP (Kicking Horse campground, Yoho)

Via highway 1 rij je richting Golden, de toegangspoort tot de grote nationale parken van British Columbia. Je bent vlakbij de nationale parken Yoho, Kootenay, Glacier en Banff. Wij verbleven een paar dagen in Yoho nationaal park (zie info op www.metdekinderenopreis.nl). Yoho betekent “schitterend” volgens de Indianen en dat is helemaal waar. Je waant je in een sprookjeslandschap. De Columbia en Rocky mountains zijn hier altijd nadrukkelijk aanwezig wat tot onvergetelijke panorama’s leidt. Het zijn enorme besneeuwde rotsformaties die als het ware als grote haaietanden de lucht in schieten. Je kan fantastisch wandelen en overnachten op de Kicking Horse campground in het nationaal park. Prachtig gelegen aan de gelijknamige rivier. Let wel op de beren! Een aantal prachtige plekken die je moet zien zijn:

 1. Emerald lake. Dit groene meer laat een onvergetelijke indruk achter, zo mooi!
 2. Takakkaw watervallen. Deze watervallen liggen op hoogte, de rit ernaar toe is onvergetelijk (met een grote camper een hele toer!).
 3. Wapta watervallen. Na een prachtige wandeling bereik je deze prachtige watervallen.

Je kan ook een bezoek brengen aan Glacier nationaal park, maar informeer dan eerst naar de weersomstandigheden. Glacier is minder toegankelijk (minder wegen) en het grootste gedeelte van het jaar ligt er sneeuw.

Naar Banff NP (http://koa.com/campgrounds/sicamous)

Je rijdt via de prachtige highway 1 naar Banff (leuk plaatsje!) nationaal park waar je kan overnachIcefields parkway Canada met kinderenten op de KOA campground “Sicamous”. Het plaatsje Banff doet denken aan een Alpen wintersportdorp. In plaats van de hwy 1 kan je een alternatieve route nemen naar Banff, namelijk de Bow Valley Parkway (zie hierna). Langs de snelweg kom je grote herten (elks) en met een beetje mazzel beren tegen, onvergetelijk! Kijk dus goed om je heen, want je bent in “berenland”. In het nationaal park kan je allerlei activiteiten ondernemen (hiken, mountainbiken, raften, kanoën) en de gondola naar de toppen van de bergen nemen (“Banff gondola”). Het uitzicht zal je nooit vergeten, ook daar kan je lekker wandelen! Ook op de camping kan je wildlife tegenkomen.

Bow Valley Parkway naar lake Moraine & lake Louise

Je kan overnachten op de lake Louise campground (http://www.lakelouisellc.com). Vandaaruit kan je de ongekend mooie meren Moraine en Louise bezoeken. Sla er niet één over want ze zijn beide prachtig én verschillend. Is lake Louise groen van kleur, lake Morraine is ijsblauw door de kleine deeltjes kleileem die vanuit het smeltwater uit de omliggende bergen in het water komen. Beide meren zijn omgeven door machtige bergen wat de schoonheid nog mooier maakt. Met name het eerste aanzicht op lake Moraine is onvergetelijk; omringd door zo’n 10 loodrechte rotswanden (waaronder Mount Wenkchemma) straalt het ijsblauwe water je tegemoet. Lake Moraine wordt als het juweel van de Rockies beschouwd en heeft lang op het Canadese 20-dollarbiljet gestaan. Het gebied heet hier de “valley of the 10 peaks” en is absolutely breathtaking.

Bow Valley Parkway

De Bow Valley Parkway is een panorama route (“scenic route”) die parallel loopt aan de snelweg 1. Het is een absolute aanrader; je hebt goede kans op het zien van wild (beren, elanden, herten) en halverwege ligt de Johnston canyon, een prachtige kloof door schitterend landschap. Trek er lekker een dagje voor uit, ga wandelen en kijk goed om je heen voor wildlife.

Icefields Parkway, hwy 93 (Rampart Creek campground) 

De Icefields parkway is het volgende hoogtepunt van je reis. De weg staat op de Unesco werelderfgoedlijst, is 230 kilometer lang en ligt tussen lake Louise en het plaatsje Jasper. Onvergetelijk natuurschoon trekt aan je voorbij; lake Peyto, dramatische rotswanden (Rockies), prachtige meren, vergezichten, Mistaya canyon, watervallen, gletsjers en nog veel meer. Overnacht halverwege de Parkway en trek zo twee dagen uit voor al dat natuurschoon. Ga ook vooral de auto of camper uit om te wandelen, want alleen dan beleef je de grootsheid van het gebied het best. Wij overnachten op de campground van staatsbosbeheer (Rampart Creek, 88 kilometer vanaf lake Louise). Meer informatie over de Icefields Parkway op www.metdekinderenopreis.nl (“reisroutes”).

Jasper nationaal park (Whistler camping, http://www.whistlercamping.com)Wells Gray nationaal park Canada met kinderen

Na een paar dagen Icefields Parkway kan je heerlijk chillen in en om het plaatsje Jasper. Een leuk wintersportdorpje waar je ’s avonds lekker kunt eten. Overdag is er van alles te doen, want ook hier is de omgeving prachtig mooi! Je kan bijvoorbeeld naar lake Maligne of de Maligne canyon rijden (48 kilometer), hot springs bezoeken (Miette hotsprings, 61 kilometer) of gewoon lekker wandelen op één van de vele aangegeven wandelplaatsen. Let ook hier wel op beren! Ook leuk: een eigen “safari” organiseren! Ga ’s ochtendsvroeg met de auto in het gebied rondrijden op zoek naar beren, elanden of herten. Je maakt een goede kans als je rond de schemer vertrekt!!

Van Jasper naar Wells Gray NP (Falls Creek campground, Clearwater)

Wells Gray is een relatief onontdekt juweeltje in British Colubia, omdat de meeste aandacht uitgaat naar de hiervoor genoemde plaatsen. Wells Gray biedt een hele goede kans om beren te zien, gave wandelingen te maken en te genieten van grootse uitzichten en watervallen. Wells Gray is prachtig! Wij overnachten op een afgelegen campground aan de Clearwater river (eten inslaan!) en ondernemen vandaaruit allerlei activiteiten in het park, zoals het bezoeken van de Helmcken en Dawson falls en prachtige wandelingen maken.

Naar de warme Okanagan Valley

Dichtbij de grenst met Amerika ligtOkanagan Canada met kinderen dit warme gebied (zomers 30 graden) waar je heerlijk kunt bijkomen van alle inspanningen in de grote nationale parken van British Columbia. Het is ook het vakantiegebied van de Canadezen. Leuke dorpjes, wijngebieden en mooie meren waar allerlei watersportactiviteiten kunnen worden beoefend. Het is hier zo warm dat er zelfs cactussen groeien! Wij overnachten een paar dagen in het Okanagan Mountain Park (camping) en een paar dagen in Osoyoos (camping). Je kan hier lekker zwemmen in één van de meren, leuke dorpjes bezoeken of gewoon relaxen.

Via Hope terug naar Vancouver (http://www.wildrosecamp.com)

In het plaatsje Hope is de film Rambo opgenomen, de omgeving is lekker ruig! Je kan gaan wandelen in Manning Provincial Park, Skagit Valley Provincial Park of langs de fraser river de oude Cariboo Wagon Road brug bezoeken. Het bergachtige gebied leent zich perfect voor outdoor activiteiten. Er zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden, wij kozen voor een camping.

Via Vancouver terug naar Amsterdam

Wij verbleven nog een dagje in Vancouver na onze reis door British Columbia, een onvergetelijke trip naar een werkelijk prachtig land!

Category: Canada met kinderenOnze reis Canada met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl