Okanagan Canada met kinderen

Okanagan Canada met kinderen

Okanagan Valley Canada met kinderen

 

In Zuid West Canada ligt een prachtig warm gebied waar je vooral in de zomer heerlijk vakantie kan vieren. Het is ook mogelijk om het Noord Westen van Amerika te bezoeken (Washington state). In de zomer lopen de temperaturen op tot 30 graden, daar waar in de Rocky Mountains de temperturen ver achterblijven. Kortom; een prachtige streek om je gezinsvakantie af te sluiten. Hierna doen wij een aantal suggesties. Reacties? info@metdekinderenopreis.nl.

 

Okanagan

Dichtbij de grenst met Amerika ligt dit warme gebied (zomers 30 graden) waar je heerlijk kunt bijkomen van alle inspanningen in de grote nationale parken van British Columbia. Het is ook het vakantiegebied van de Canadezen. Leuke dorpjes, wijngebieden en mooie meren waar allerlei watersportactiviteiten kunnen worden beoefend. Het is hier zo warm dat er zelfs cactussen groeien! Wij overnachten een paar dagen in het Okanagan Mountain Park (camping) en een paar dagen in Osoyoos (camping). Je kan hier lekker zwemmen in één van de meren, leuke dorpjes bezoeken of gewoon relaxen. Leuke activiteiten zijn de volgende:

Osoyoos

Osoyoos is hét vakantiegebied van de Canadezen. Het gebied is een heuse woestijn met kleine cactussen en er liggen veel wijn landerijen. Daarnaast kan je heerlijk zwemmen in het Osoyoos meer of naar de “Osoyoos Desert Center” of “Nk’MIP Desert Cultural Center” gaan. Daar leer je alles over de woestijn (flora en fauna) en de oorspronkelijke bewoners. Erg leuk voor de kinderen! (je ziet er ook kolibries)

Okanagan Mountain Park

Dit prachtige natuurgebied aan Okanagan lake is een oase aan rust tussen alle drukte in de vallei. Er zijn campeer mogelijkheden (ook voor campers) in het park. Het is een prachtige plek om met de kinderen te verblijven, er zijn ook hele mooie stranden aan het meer.

Omgeving Hope

Even buiten de Okanagan Vallei, 150 kilometer ten westen van Vancouver, ligt het plaatsje Hope. De film Rambo is daar opgenomen, de omgeving is lekker ruig! Je kan gaan wandelen in Manning Provincial Park, Skagit Valley Provincial Park, Coquihalla Canyon Provincial Park of langs de Fraser river de oude Cariboo Wagon Road brug bezoeken. Het bergachtige gebied leent zich perfect voor outdoor activiteiten. Er zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden, wij kozen voor een camping. Vergeet de Hell’s Gate niet, een vernauwing in de Fraser river waar het water met hoge kracht doorheen wordt geperst. Je kan ter plekke de Hell’s Gate Airtram in voor prachtige uitzichten over de Fraser River canyon en het omliggende berglandschap. Vergeet tenslotte de Othello Tunnels niet, één van de meest indrukwekkende staaltjes spoorweg ter wereld. In de Coquihalla (provincial park) canyon is een spoorlijn per hand aangelegd dwars door de bergen. Het is niet meer in gebruik, maar bezoekers kunnen delen van het traject te voet afgelegen, langs de indrukwekkende canyon. Een gaaf uitje & een populaire filmlocatie!

Category: Canada met kinderenOkanagan Canada met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl