Nationale parken Verenigde Staten van Amerika

Meer nationale parken Amerika met kinderen

Meer nationale parken Amerika met kinderen

Ontdek de nationale parken in Amerika met je kinderen! De nationale parken van de Verenigde Staten zijn van ongekende schoonheid. De diversiteit in landschappen springt daarbij in het oog, geen park is hetzelfde. Bezoek voordat je een nationaal park inrijdt het “Visitor Center”. Daar tref je alle informatie over het gebied, wildlife en weersomstandigheden.

 

In diverse nationale parken zijn speciale activiteiten voor kinderen, zogenaamde “junior ranger” activiteiten. Al spelenderwijs leren jij en je kinderen zo veel over het gebied. Op de genoemde website kan je daar meer over lezen (“for kids”). Maar los daarvan is elk nationaal gebied prima toegankelijk voor je gezin. Het is tenslotte Amerika, elke bezienswaardigheid staat aangegeven en is van een prima toegangsweg voorzien. Enerzijds erg handig, maar wij geven je de tip om ook vooral af en toe van de gebaande paden af te gaan. Het levert onvergetelijk herinneringen op. Bij de diverse parken doen wij hiervoor enkele suggesties! We noemen niet alle parken, maar die parken waar we zelf zijn geweest. Meer nationale parken tref je aan bij de betreffende staat waarin het park ligt.

Volg onze avonturen via onze facebookpagina!

Colorado state

Mesa Verde nationaal park (http://www.visitmesaverde.com)

Mesa Verde is het enige nationale park waar het niet gaat om de natuur, maar om de geschiedenis van de vroegere bewoners. Ongeveer vijftienhonderd tot dertienhonderd jaar geleden vestigde een groep Indianen zich op een dichtbegroeide hoogvlakte in het zuidwesten van de staat Colorado. De naam van dit gebied, Mesa Verde, betekent ‘groene tafel’. In het zuiden van dit gebied liggen veel ravijnen, waar de Indianen op beschutte plekken rotswoningen hebben gebouwd. Omstreeks het einde van de 13e eeuw lieten ze hun nederzettingen om nog onopgehelderde redenen in de steek, waarbij ze veel van hun persoonlijke bezittingen achterlieten. De rotsnederzettingen en de andere vroege sporen van menselijke bewoning in dit gebied, behoren tot meest omvangrijke en best bewaarde archeologische vondsten in heel Amerika. Sommige van de oude nederzettingen mogen – onder begeleiding van een Park Ranger – worden bezocht.

Washington state

Aan de westkust van Noord-Amerika ligt de staat Washington. In het noorden grenst de staat aan Canada, in het zuiden aan Oregon en in het westen aan de Grote Oceaan. Het gebied wordt bewoond door 4,4 miljoen mensen, Seattle is de grootste stad en Olympia is de hoofdstad. Van de noordelijke grens naar de zuidelijke is een afstand van 383 kilometer. De staat wordt door de Cascade Range in tweeën verdeeld. Het hoogste punt van de staat is de Mount Rainier, onderdeel van de Cascade Range, met een hoogte van 4392 meters. De hoogte van de Cascade Range zorgt voor een natuurlijke hindernis voor de oostwaarts stromende warme oceaanlucht waardoor het westelijk gedeelte veel neerslag heeft.  En in het oostelijke deel valt nog maar net genoeg regen om tarwe te verbouwen. Het landschap is ontzettend sterk gevarieerd. Van een prachtige kustlijn tot regenwouden en ruige bergen, dalen, rivieren en meren. Ontdek het gebied nu, het is nog niet al te toeristisch. Of combineer deze staat met een verblijf in Canada.

Olympic nationaal park (http://www.nps.gov/olym/index.htm)

De Indianen waren de oorspronkelijke bewoners van het gebied. In het heden leven er nog steeds Indianen in de staat in reservaten zoals het Colville, het Spokane en het Yakima Indian Reservation. Olympic national park is van uitzonderlijke schoonheid: ruige en woeste bergen, gletsjers, meren, regenwouden en alpenweiden. Het park is zelfs in 1982 door UNESCO verklaard tot World Heritage Site. Een 80 kilometer lange kustlijn met ongerepte natuur behoort ook tot het park. Het park ligt in de Olympic Mountains. Er valt heel veel neerslag in het westelijke deel (regenwoud), terwijl het noordoosten van het park één van de droogste gebieden van de noord Amerikaanse westkust is.

Er zijn in het park zestig actieve gletsjers waarvan er zelfs enkele onder de 2000 meter grens zijn gelegen (de laagste actieve gletsjers ter wereld). De zomers in het park zijn over het algemeen mooi en warm (kan wel mistig zijn). Langs de hellingen en de toppen valt in de winter zoveel sneeuw dat het gebied één van zwaarst besneeuwde gebieden ter wereld is. De Mount Olympus kan onder een sneeuwlaag komen van wel meer dan 40 meter dikte. Je kan hier van alles doen; wandelen, paardrijden, bergklimmen, zwemmen & vissen. Met een beetje geluk zie je de zee arenden aan de kust.

North Cascades nationaal park (http://www.nps.gov/noca/planyourvisit/index.htm)

Het nationale park bestaat uit twee delen: de North en South Unit. De twee worden gescheiden door een highway en zijn ongerepte wildernissen. Ook dit park grenst aan Canada en ligt in de Cascade Range die tot de grootste bergketens van de wereld behoort. Het gebied is rijkelijk voorzien van vulkanen en gletsjers en een waar outdoorparadijs met meer dan driehonderd gletsjers en hoge toppen, ijsvelden, dalen, canyons, watervallen en meren.

Prachtige wandelroutes zijn hier meer regel dan uitzondering. Je hebt een vergunning nodig om in het park te overnachten (te verkrijgen bij de parkranger). Je kan een rondvaart maken over Diablo en/of Ross Lake, vissen of bergbeklimmen.

Mount Rainier nationaal park (http://www.nps.gov/mora/index.htm)

Het Mount Rainier nationale park ligt in het Cascades bergketen. Het belangrijkste kenmerk van dit park is de vulkaan Mount Rainie, met een hoogte van 4392 meter (de top altijd bedekt met sneeuw). Er zijn veel gletsjers, waarop gewandeld kan worden. Mount Rainier is vanuit Seattle (én Canada) altijd zichtbaar en laat, na deze eenmaal te hebben gezien, een niet te vergeten indruk achter. Voor dit park heb je een “backcountry use permit” nodig, als je van plan bent meerdaagse trips in het park te plannen. Voor de alpinisten onder ons is het van belang te weten dan aan- en afmelding bij de parkrangers een verplicht onderdeel is. Verder is het van belang om ervaren en bedreven te zijn in het alpinisme indien je enige kans van slagen wilt hebben om de top te bereiken.

Category: Amerika met kinderenMeer nationale parken Amerika met kinderenNationale parken Amerika met kinderenNoord Amerika met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl