Madrid met kinderen reisfoto's

Madrid met kinderen mini guide

Madrid met de kinderen (mini guide)

Madrid is een bruisende stad op ongeveer 3 uur vliegen. Een heerlijke bestemming voor een paar daagjes met het gezinnetje ertussenuit! Lekker tapas eten, flamenco kijken, Real Madrid (voor de mannen!) bezoeken, lekker shoppen (voor de dames!) en lekker sightseeing. Kortom; voor ieder wat wils in deze koninklijke stad. De Spanjaarden nemen hun kinderen overal mee naartoe; naar het museum, het koninklijk paleis, de parken….. Dus doe dat zelf ook en bezorg je gezin een onvergetelijk weekendje weg. Wij doen hieronder een aantal leuke suggesties voor een gave “kids”stedentrip. Op www.metdekinderenopreis.nl vindt je nog veel meer stedentrips. Reacties of leuke tips? info@metdekinderenopreis.nl. En like vooral onze facebookpagina!

Wellicht is het slim om een “Madrid city pass” aan te schaffen. Met deze pas heb je toegang tot meer dan 40 musea en bezienswaardigheden, inclusief de sightseeing bus. Deze bus rijdt langs alle hoogtepunten van Madrid, je kan op meerdere plekken in- en uitstappen.

Op de fiets door Madrid?

Baja Bikes is een Nederlandse organisatie die in vele steden ter wereld (begeleide) fietstochten en stadswandelingen aanbied. Op www.metdekinderenopreis.nl vind je veel stedentrips die prima met de kinderen zijn te beleven. Baja Bikes voegt een mooie dimensie toe, want net als in Nederland ontdek je al fietsend de stad of omgeving het beste! De tours van Baja Bikes zijn ontspannen, op een rustig tempo, lekker op de fiets of lopend en bijna overal met een Nederlandse gids.

Musea (ook voor kinderen!)

Het “barst” van de mooie musea in Madrid, de mooiste vindt je langs de “paseo de Prado”. Omdat wij in Nederland ook geregeld musea bezoeken, doen wij dat ook in het buitenland. Het ligt misschien niet voor de hand met kids, maar het kan heel verfrissend uitpakken! Wat ons opviel, wij gingen op zondag, was dat Spanjaarden massaal met het hele gezin de musea bezochten op hun vrije dagen. Om hun kinderen zo toch al wat cultuur mee te geven. Een paar musea op een rijtje;

  • Museo del Prado. Het Prado is wereldberoemd en staat op gelijke hoogte met het Louvre in Parijs. Schitterende collecties van beroemde schilders maken een bezoek onvergetelijk.
  • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Het Reina Sofia is gewijd aan de Spaanse kunst.
  • Museo Thyssen-Bornemisza. Dit museum bevat een geweldige privé collectie (de grootste ter wereld) van de familie Thyssen.
  • Spoorwegmuseum. Dit museum, gaaf voor het hele gezin, lijkt een beetje op ons Utrechtste spoorwegmuseum. Een aanrader!
  • Maritiem museum. Het museo Naval besteedt aandacht aan de rijke maritieme geschiedenis van Spanje. Gaaf!

Madrid foto album met kinderen

Bezienswaardigheden

Madrid heeft veel te bieden voor de cultuur en architectuur liefhebber. Wij noemen een aantal gave bezienswaardigheden:

Estación de Atocha

Estación de Atocha is één van de mooiste treinstations in de wereld. In het schitterende gebouw (mudejarstijl) bevindt zich onder andere een enorme tropische binnentuin van ruim 4000m² met gezellige terrasjes. Verder tref je hier leuke boetieks en cafés, af ten toe worden hier galerieën georganiseerd. Helaas was Estación de Atocha in april 2004 in het nieuws door de bomaanslagen. Als je jouw medeleven wilt tonen, kan je hier je handafdruk met een bericht achterlaten.

Faro de Madrid

Het “Faro de Madrid” werd in 1992 gebouwd toen Madrid de culturele hoofdstad van Europa was. Om het jaartal te kunnen onthouden is deze toren precies 92 meter hoog en vanaf de top geniet je van een prachtig uitzicht! Gedurende de zomer dagelijks geopend van 10.30 – 14.00 uur en van 17.30 – 19.45 uur. In de winter van 11.00 – 13.45 uur en 17.30 – 20.45 uur. (Faro de Madrid, Av. de los Reyes Católicos, Madrid. Metro: Lijn 3 of 6 halte Moncloa).

Palacio Real

Het Koninklijk Paleis van Madrid, het Palacio Real, dateert uit 1764 en is een bijzondere bezienswaardigheid. Het Palacio Real is op Versailles na het grootste paleis ter wereld en je kan iedere eerste woensdag van de maand de wissel van de wacht zien. Ook de tuin (Campo del Moro) en het interieur van het schitterende paleis zijn de moeite waard om te bekijken. Tip: op woensdag gratis entree voor alle  inwoners van de EU. (Palacio Real, Plaza de Oriente, Madrid. Metro: Ópera)

Plaza Mayor

Het bekende Plaza Mayor stamt uit de 12e eeuw en is een geliefde ontmoetingsplaats voor de inwoners van Madrid. Op het plein tref je veel leuke, kleine winkeltjes en zomers is dit een geliefde locatie voor feesten in de stad. Erg leuk voor de kinderen zijn de vele straatartiesten die hier hun kunsten vertonen. (Plaza Mayor, Madrid. Metro: Halte Sol)

Park Retiro

Park Retiro is het favoriete park van de inwoners Madrid. In het weekend tref je hier vele straatartiesten en een bijzonder detail: Retiro is waarschijnlijk het enige park op aarde waar je een standbeeld tegenkomt dat de duivel eert! Pak lekker een bootje en ga varen op het meertje. (Parque Retiro, Madrid. Metro: Retiro)

Catedral de Santa María La Real de La Almudena

De bouw van de neoclassicistische “Catedral de Santa María La Real de La Almudena” duurde maar liefst honderd jaar. Het exterieur staat in apart contrast met het interieur dat zelfs popart invloeden heeft! Kortom een gebouw dat je absoluut gezien moet hebben. In de winter geopend en gratis toegang. Het gebouw ligt naast het koninklijk paleis, je kunt het dus mooi combineren. (Catedral de Santa María La Real de La Almudena, Calle Bailén, Madrid. Metro: Sole of Ópera)

Plaza de Cibeles

Op het schitterende Plaza de Cibeles springt de prachtige fontein met het beeld van Cibeles, de godin van de vruchtbaarheid, direct in het oog. Rondom het plein staan schitterende paleizen. Aangrenzend aan de Plaza begint de Paseo del Prado, dus combineer een museumbezoek met het bekijken van de Plaza (“slim lopen”). (Plaza de Cibeles, Madrid. Metro: Banco de España)

Puerte del Sol

Hét centrale plein van Madrid, midden in het winkelhart. Je kan je hier prima vermaken met shoppen, lekker eten of gewoon lekker slenteren. Ook ’s avonds “the place to be”!

Real Madrid

 

 

Ga je niet voor het voetbal, bezoek dan in ieder geval het stadion Santiago Bernabeu (metro Bernabeu). En het museum van Real Madrid met tal van herinneringen aan alle gewonnen prijzen en geweldige voetballers die hier speelden. Het stadion zelf is prachtig!

Gran Via

Deze “koninklijke” weg is prachtig! Statige gebouwen aan beide kanten benadrukken de grootsheid van deze weg. Loop een stukje over deze weg of combineer hem in één van jullie looproutes, bijvoorbeeld naar het Plaza de Cibeles (zie “slim lopen”).

Pretparken

Je kan een aantal geweldige pretparken bezoeken:

  1. Park Warner. Ongeveer 30 minuten (bus, auto) buiten Madrid ligt dit pretpark in Amerikaanse stijl.
  2. Parque de Atracciones. Aan het placa de Campo in centraal Madrid ligt prachtige pretpark met meer dan 45 gave attracties.

Gave wijken

De wijken Lavapies en La Latina zijn een bezoekje meer dan waard. Het zijn de wijken aan de voet van de heuvel waarop het koninklijk paleis ligt en waar vele immigranten wonen. Dat maakt deze wijken tot levendige wijken waar veel valt te zien. Ga lekker zitten op een pleintje en geniet van het straatleven; kinderen spelen op straat onder toeziend oog van papa/mama of opa/oma. Op zondagochtend is in deze wijken de El Rastro, de traditionele (curiosa) vlooienmarkt. Een must voor de Madrilenen en dus ook voor ons toeristen. Het barst ook van de originele winkeltjes in deze wijken.

“Slim lopen” (wandelingen)

Afhankelijk van waar je hotel is, kan je het best zoveel mogelijk bezienswaardigheden combineren in één wandeling. Anders maak je vele meters, iets dat kinderen vaak niet leuk vinden. Stop ook regelmatig voor een lekkere koffie of tapas hapje! Een aantal voorbeeld wandelingen:

  1. Ochtend: loop over de Gran Via naar de Plaza de Cibeles, Paseo del Prado met een museum bezoek. Middag: park Retiro.
  2. Koninklijk paleis en Cathedraal de Santa María La Real de La Almudena, via de Calle Mayor naar het plaza Mayor, naar de puerte del Sol, daar lekker winkelen en eventueel een bezoek aan één van de oude kloosters Monasterio de las Descalzas Reales of Real Monasterio de la Encarnación (allebei op maandag gesloten).
  3. Tot slot een langere wandeling: ’s ochtends park Retiro, naar het station Atocha, tegenover het station de wijken Lavapies en La Latina in, naar het plaza Mayor.

Handige site: www.gomadrid.com.

Category: Madrid met kinderenSpanjeStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen binnen Europa

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl