Amerika met kinderen

Los Angeles met kinderen mini guide

Los Angeles met kinderen (mini guide)

 

Ontdek Los Angeles met je kinderen! Los Angeles, “the city of Angels”, is een MEGA stad; de stad waar dromen werkelijkheid worden. Hoewel de stad zelf niet al te bijzonder is, tref je er wel gave activiteiten voor (met name de oudere) kinderen. Denk bij een bezoek aan Los Angeles aan filmstudio’s in Hollywood, pretparken, de luxe villa’s van de filmsterren en winkels in Beverly Hills, Disneyland, het gezellige strand (Venice beach) en uitgaansleven in Santa Monica, het J.P. Getty Museum met z’n Picasso collectie in Malibu en het museumschip Queen Mary in Long Beach. Er is dus voldoende te doen in deze immense stad. Zelf bleven wij één dag in LA, maar mocht je langer willen blijven dan raden wij Santa Monica als verblijfsplaats aan. Santa Monica is een veilige en gezellige buurt aan het strand. Een ideale uitvalsbasis om LA te ontdekken.

De stad zelf is op zich niet al te bijzonder. Het zijn juist de steden die eigenlijk niet bij Los Angeles horen waar de interessante plekjes te vinden zijn. Hollywood en Beverly Hills behoren namelijk niet aan Los Angeles, maar zijn voorsteden van LA. Downtown Los Angeles is vergelijkbaar met de meeste grote Amerikaanse steden: hoge wolkenkrabbers met winkels, restaurants en andere gelegenheden.

Ten westen van Downtown Los Angeles ligt Korea Town. Net als vele andere Amerikaanse steden kent Los Angeles stedelijke gebieden waar voornamelijk mensen uit een bepaalde regio wonen. Zo heeft Los Angeles doordat er vele honderdduizenden emigranten uit Aziatische landen zich in de stad vestigden de beschikking over een China Town, een Little Tokyo en dus ook een Korea Town. Als je van Downtown in de richting van Beverly Hills en Hollywood rijdt kom je er vlak in de buurt. Op sommige plekken waan je je in Azië en herinneren alleen de verkeersborden en de nummerborden op de auto’s je eraan dat je eigenlijk in Californië bent. Trek niet teveel tijd uit voor downtown LA, focus je op de volgende activiteiten:

Op de fiets door Los Angeles?

Baja Bikes is een Nederlandse organisatie die in vele steden ter wereld (begeleide) fietstochten en stadswandelingen aanbied. Op www.metdekinderenopreis.nl vind je veel stedentrips die prima met de kinderen zijn te beleven. Baja Bikes voegt een mooie dimensie toe, want net als in Nederland ontdek je al fietsend de stad of omgeving het beste! De tours van Baja Bikes zijn ontspannen, op een rustig tempo, lekker op de fiets of lopend en bijna overal met een Nederlandse gids.

Bezoek ons regelmatig, vertel het je vrienden, er komt meer informatie bij! Reacties? info@metdekinderenopreis.nl. Kijk ook eens op onze facebookpagina en volg onze avonturen (bijna jaarlijks) ‘live’!

Hollywood

Rij via Sunset Boulevard richting Hollywood. Hollywood is vanouds het centrum van de filmindustrie. Je vindt hier nog vele studio’s, waar je aan allerlei activiteiten kan deelnemen. Je kan zelfs in een film meespelen, geweldig voor de kinderen! Rondom Hollywood Boulevard en Vine Street heb je de beroemde “Walk of Fame” waar je je favoriete filmsterren (maar ook andere beroemdheden) kunt terugvinden in de vorm van een stenen ster in het trottoir. Je hebt een reële kans om een beroemdheid tegen te komen! Op Hollywood Boulevard is Grauman’s Chinese Theatre zeker een bezoekje waard! De hal van dit historische filmtheater heeft een stenen vloer waarin o.a. de voet en handafdrukken van menig beroemdheid te vinden is. Voor een mooi uitzicht over Hollywood en Los Angeles rij je naar Griffith Observatory. Vanaf het balkon heb je een prachtig overzicht over Hollywood, de skyline van Los Angeles en Beverly Hills. Het is trouwens niet mogelijk om naar de beroemde “Hollywood Signs”, de grote witte letters HOLLYWOOD, te wandelen.

Beverly Hills

Via Sunset Boulevard kun je door Beverly Hills rijden. Ook Santa Monica Boulevard is hier uitermate voor geschikt. Bezoek ook even Rodeo Drive, dé exclusieve winkelstraat waar alle grote Europese en Amerikaanse kledingontwerpers zijn vertegenwoordigd. De drie “blocks” tussen Wilshire Boulevard en Santa Monica Boulevard zijn het meest exclusief. Hier kan men een paar sokken kopen voor $80, of een mooi nieuw pak voor $10.000. Onze PC Hooftstraat verbleekt erbij….. Als je geluk hebt kun je zelfs af en toe een beroemdheid tegenkomen. Verder kun je in Beverly Hills door een aantal ontzettend mooie wijken rijden.

Santa Monica & Venice Beach & Malibu

Via Santa Monica Boulevard kun je vervolgens naar de kust rijden. Binnen een half uur ben je van Beverly Hills bij de kustweg die langs de Pacific loopt. Hier tref je een grote verscheidenheid aan van (veelal dure) restaurant en cafés. Iets ten zuiden van Santa Monica ligt Venice, wereldberoemd door Venice Beach en de daarbij behorende boulevard. Venice Beach is het strand van de beroemdheden, er zijn op dit strand veel filmscènes opgenomen. Ook is er een gedeelte wat toepasselijk “Muscle Beach” wordt genoemd vanwege de vele gespierde mannen. Op de boulevard vindt je vele verkopers die hun (veelal zelfgemaakte) kunst proberen te slijten.

Universal Film Studio’s

De grote attractie rond Los Angeles is het “Universal Studios theme park”. Op het Universal Studio’s terrein worden nog steeds grote bioscoop films gemaakt en je krijgt hier met een tour een blik achter de schermen. Uiteraard kom je hier ook een grote verscheidenheid aan objecten tegen die in beroemde films gebruikt zijn. Zo kun je er bijvoorbeeld de De Lorean uit “Back to the Future” vinden, kom je de haai uit “Jaws” tegen en krijg je in diverse shows het idee dat je midden in een film zit! Je hebt ook kans om een beroemdheid aan het werk te zien. Naast het park heb je ook het vrij toegankelijke Universal City Walk, waar je restaurants, winkels, bioscopen, en veel meer aantreft. Een bezoek aan Universal Studio’s kost een hele dag, en is echt de moeite waard voor de hele familie!

Disneyland / Anaheim Resort

Tegenwoordig heet Disneyland LA het “Anaheim Resort”. Zie de prachtige fantasiewereld van Walt Disney in Main Street U.S.A. en de daar omheen gelegen thema gebieden. Naast een bezoek aan Mickey Mouse kun je tegenwoordig ook nog naar een compleet nieuw park, dat recht tegenover de ingang van Disneyland is gebouwd. Dit in 2001 geopende park draagt de naam “California Adventure” en is bedoeld voor degenen die meer houden van zogenaamde “Thrill Rides” (achtbanen). Het nieuwe park is opgebouwd in segmenten welke allen gedeelten van California vertegenwoordigen (bijvoorbeeld de Golden Gate Bridge). Naast de 2 parken is er Downtown Disney. Dit gebied is voor iedereen gratis toegankelijk en heeft een gezellige sfeer met straatartiesten, terrasjes, restaurants, winkels, boetiekjes en een flinke bioscoop. Als je met de camper reist kan je overnachten op Anaheim rv-resort park.

Knott’s Berry Farm

Dit pretpark is ooit begonnen als een boerderij van de familie Knott. Begonnen als een kleine spookstad is Knotts Berry Farm uitgegroeid tot een mega-pretpark dat zich kan meten met Disneyland.

Laguna Beach (Orange County)

Wat af van de stad is een bezoek aan de plaats Laguna Beach (in Orange County) een leuke activiteit in je reisroute. Orange County is voornamelijk bekend om de vele kunstenaars die zich er gevestigd hebben. Je vindt er dan ook veel galerieën en kunsthandels. In de maanden juli en augustus vindt er het “Sawdust Festival” plaats, met vele tentoonstellingen, demonstraties en optredens van muziekgroepen. Laguna Beach is omringt door heuvels en is nog een van de weinige plaatsen in Orange County die nog niet geheel is omringt is door bebouwing. Laguna beach is omringt door het Crystal Cove State Park en het Laguna Coast Wilderness park aan 1 kant, en het Aliso/Woods Canyons Regional Park aan de andere kant. De plaats kent vele gezellige restaurantjes, mooie kleine stranden, en cultuur & kunst. Een leuke bestemming dus!

Mission San Juan Capistrano

Ook geïnteresseerd in de geschiedenis van California? Bezoek dan de Mission San Juan Capistrano. De missie werd in 1776 gesticht door een Spaanse missionaris en had tot doel de lokale Indianen te bekeren tot het Christendom. Er zijn diverse Spaanse Missies te vinden in Californië (onder andere in Santa Barbara, San Diego, Riverside) en het zijn één van de oudste nog overeind staande bewijzen van de kolonisatie van Californië.

Category: Los Angeles met kinderenStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen buiten Europa

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl