Kuala Lumpur met kinderen

Kuala Lumpur met kinderen mini guide

Kuala Lumpur met kinderen mini guide

 

Als er één ding zeker is in het leven dan is het wel dat je Kuala Lumpur (KL voor de inwoners) niet mag missen op reis naar Australië of Nieuw Zeeland of tijdens een reis door Zuid Oost Azië. Trek lekker 2 dagen uit om deze prachtige wereldstad te bekijken en bij te komen van je eerste deel van een lange reis. Downtown ligt ongeveer 70 minuten rijden van het vliegveld. KL is een multi culti stad van Maleisiërs (80%), Chinezen (13%) en Indiërs (7%) met oliegigant Petronas als rijke suikeroom. Op www.metdekinderenopreis.nl vind je nog veel meer stedentrips. 

Bezoek ons regelmatig, vertel het je vrienden, er komt meer informatie bij! Reacties? info@metdekinderenopreis.nl. Kijk ook eens op onze facebookpagina en volg onze avonturen (bijna jaarlijks) ‘live’!

Batu Caves

Ongeveer 13 kilometer ten noorden van KL ligt deze heilige grot, bewaakt door een 42 meter hoge gouden beeld van lord Murugan. Een prachtig uitstapje! De rit ernaar toe duurt ongeveer een half uurtje en kan je prima met een taxi doen.

Wat ga je doen?

Petronas Twin Towers en downtown KL

Ga lekker wandelen door KL en vergaap je aan alle moderne hoogbouw en chique shopping malls. Oud en nieuw gaat hand in hand. Begin je bezoek bij de prachtige Petronas Twin Towers, twee identieke torens van glas en staal en maar liefst 452 meter hoog. Aan de voet van deze torens ligt een prachtige shopping mall. Je kan naar boven voor een prachtig uitzicht en ’s avonds zijn deze torens prachtig verlicht. Per dag mogen 1200 bezoekers omhoog naar de sky bridge op 170 meter hoogte. Tip: bezoek de Menara KL Tower, minder druk en je kan daar tot 421 meter hoogte!

Bukit Bintang is dé shopping én uitgaangswijk van KL. Het centrum van KL wordt ook wel de Golden Triangle (gouden driehoek) genoemd. Bukit Bintang valt daarbinnen en is één lange straat met winkelcentra, restaurantjes en winkeltjes. Het leven gaat er 24/7 door en in de avond trekt de locale bevolking massaal naar dit deel van de stad. De meeste winkels sluiten om 22.00, maar daarna gaat het leven verder in de restaurants en café’s. Bintang Walk ligt tussen Plaza Low Yat en Pavillion KL in en op het kruispunt van de straten Jalan Bukit Bintang en Jalan Sultan Ismail liggen de grote winkelcentra Lot10 en BB Plaza. Vlakbij Lot 10 kan je ook op de Hop-on Hop-off city tour stappen.

 

Thean Hou tempel

Op een heuvel in zuidwest KL staat deze prachtige tempel gewijd aan Thean Hou, de ‘hemelse moeder’. Laat je kinderen een wierook stokje aansteken en kijk naar alle knielende vrouwen. Een hemelse ervaring voor het hele gezin!

Prachtige kleurrijke wijken

Little China is het oudste stadsdeel en ligt aan de Klangrivier, wandel er lekker doorheen en vergeet vooral niet te winkelen. Het belangrijkste gebouw in Chinatown is bijvoorbeeld de Indiase tempel, de Sri Maha Mariamman. Wandel ook lekker door little India, waar je meerdere prachtige tempels tegenkomt. Loop ook de Jalan Alor af, dé eetstraat van KL. Je vindt er heerlijk Thais, Maleis, Chinees en Indiaas eten. En kijk ’s avonds je ogen uit in Jalan P. Ramblee naar de alom vertegenwoordigde cocktailbars en disco vol met Aziatische glitter en glamour. Onvergetelijk! Leuk adresje om te eten? Restorant Berputer Seri Angakasa, op 276 meter hoogte in de Menara KL Tower. Niet duur, onbeperkt eten én een geweldig uitzicht over de stad.

En verder

  • National Mosque, een prachtige moskee met zuilengangen (informeer ter plaatse naar openingstijden)
  • Merdaka onafhankelijkheidsplein, een prachtig historisch plein met dito gebouwen. Je vindt er ook de Royal Selangor Club en Saint Mary’s Cathedral.
  • Treintjes? Bezoek het oude treinstation (niet meer in gebruik), het gebouw is prachtig! Je vindt er nu winkeltjes en een klein museum. Het station ligt aan de Jalan Sultan Hishamuddin.
  • Bezoek de Sultan Adbul Samad. Dit prachtige Moorse gebouw (1897) ligt langs Merdeka Square aan de weg Jalan Raja.
  • Op iets meer dan een half uur rijden vanaf het centrum van Kuala Lumpur vind je een leuke attractie die zeker een bezoek waard is wanneer je in de grote stad verblijft. Het gaat om het Kuala Selangor Firefly Park bij Bukit Belimbing. Hier vind je een grote kolonie met vuurvliegjes die je in de avond – wanneer het er aardedonker is – kunt bezoeken en bekijken. Een gave ervaring voor hele gezin.
  • De National Zoo ligt ongeveer 13 kilometer ten noordoosten van Kuala Lumpur, langs Jalan Hulu Kelang. In het weekend en bij speciale dagen is de dierentuin ook in de avond geopend. De ‘Zoo by Night’ is goed gekopieerd van de Singapore Night Safari. Het is prachtig om de dieren in de nacht te zien, vooral omdat ze dan hun natuurlijke gedrag beter vertonen.

Kortom: genoeg te doen en heel makkelijk lopend bereikbaar. Meer informatie over Kuala Lumpur? www.tourismmalaysia.gov.my ! (Maleisie  tourisme board).

 

Category: Kuala Lumpur met kinderenStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen buiten EuropaStop over steden verre reizen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl