Zuid Afrika met kinderen reisverhaal

Kruger Zuid Afrika met kinderen

Krugerpark Zuid Afrika met de kinderen

Kruger Zuid Afrika met kinderenReizen met kinderen in het Krugerpark Zuid Afrika? Op safari met de kinderen? Eén van de absolute hoogtepunten van onze reis in Zuid Afrika! Wij hebben onze ogen uitgekeken, onvergetelijke herinneringen gemaakt. De kinderen hebben het er nog over, al die prachtige beesten! De onvergetelijke safaris in de vroege ochtend en in het donker ’s avonds. Prachtig!

Boeken zijn volgeschreven over dit park. Maar eigenlijk hoef je niet veel te weten: OVERAL kan je dieren tegenkomen. Laat je dus niet gek maken door reisgidsen die beweren dat sommige dieren maar in bepaalde delen van het park voorkomen. De dieren trekken door het hele natuurpark heen. De beste kansen heb je bij drinkplaatsen of weg van de gebaande paden. Ga dus van die asfaltweg af. Zoals onze gids zei: je moet METERS maken, vele vele kilometers. Dat gegeven pleit voor meerdere en langere safaris (dagsafari), zodat je een groter gebied kan bestrijken. Let ook op auto’s die langs de weg staan, er is dan vast iets te zien. Tenslotte, bij de restcamps wordt aangegeven waar die dag (en de dag ervoor) welke dieren zijn gezien. Dan weet je wat er in de buurt zit!

Wij waren in de Nederlandse zomer met onze kids in Zuid Afrika, het was toen winter daar. En het was koud! Overdags ging het prima, maar zeker in de vroege ochtend was het heel koud. Zeker voor onze jonge bengeltes, zij zaten onder de dekens in de jeep! Neem dus warme kleding mee……

Hierna geven wij enige informatie over onze reiservaringen in dit immense natuurpark, 1,5 keer groter dan Nederland en België samen. Onze beleving van de reis kan je nalezen bij het “reisverhaal” dat wij geschreven hebben. Handige website? http://www.krugerpark.co.za. Ook op www.metdekinderenopreis.nl vind je meer informatie over Kruger en andere gebieden in Zuid Afrika. En volg vooral onze facebookpagina voor veel meer informatie én bestemmingen.

 

Algemene informatie

De poorten van het Krugerpark gaan in de maanden oktober tot en met maart open om 5.30 en in de maanden april tot en met september om 6 uur. In de maanden mei tot en met juli sluit het park om 17.30, in de maanden november tot en met februari om 18.30 en in de maanden maart, april, augustus, september en oktober om 18.00. In het park vindt je meerdere restaurants, vraag daarom een plattegrond bij de ingang. De maximale snelheid is op onverharde wegen 50 kilometer per uur en op onverharde wegen 40 kilometer per uur. Het is verboden om wild te voeren en om vuilnis achter te laten. Bezoekers die overnachten in het park moeten zich melden bij de ingang van het Krugerpark.

Tips kinderen op safari

  1. Vergeet de muggenspray, zonnebrandcreme, hoed, verrekijker en plattegrond van het park niet!
  2. Koop bij de ingang (of winkel) een “Kruger Map” met daarin allerhande praktische informatie & informatie over alle voorkomende dieren in het park. Gaaf ook voor thuis.
  3. Neem een zaklamp en extra batterijen van huis mee.
  4. Doe ook een avondsafari, in het donker ziet de wereld (in beeld én geluid) er heel anders uit!
  5. Ook bijzonder is een wandeling onder begeleiding van een gewapende gids. Erg spannend voor het hele gezin!
  6. Let op de gieren. Waar zij zijn (let op de bomen en de lucht), is vaak een prooi én dus roofdieren!
  7. Let op de bomen, daarin liggen de luipaarden (luipaard-bomen).
  8. Voor de ouders: hou je fototoestel ALTIJD bij de hand, sommige kansen komen maar één keer!
  9. Let altijd op: bijzondere ontmoetingen liggen ALTIJD om de hoek!
  10. Heb je maar een paar dagen in het Krugerpark? Rij dan vanuit Skukuza naar Berg en Dal, Crocodile Bridge en Lower Sabi en dan terug naar Skukuza. Dan heb je het meeste kans op het zien van de Big 5!

Wist je dat?

  1. Een jachtluipaard 110 kilometer per uur kan halen?
  2. Het Krugerpark telt 225 jachtluipaarden, 350 wilde honden, 16.000 buffels, 2000 gevlekte hyena’s, 12.000 olifanten, 2.000 leeuwen en 3000 witte neushoorns.
  3. Bekijk de borden in de kampen waarop staat waar de Big 5 is gesignaleerd of vraag aan de rangers!
  4. Big 5? luipaard, olifant, neushoorn, buffel, leeuw.
  5. Wist je dat er ook een “ugly five” is? Namelijk de hyena, gier, gnoe, zwijn en marabou (vogel).
  6. Big 5 vogels? Witkopgier, zuidelijke hoornraaf, Pel’s visuil, zadelbekooievaar, vechtarend.

Overnachten

Bungalows

  • Skukuza camp is het drukste en grootste kamp, je kan er lekker eten en even op adem komen.
  • Pretoriuskop camp is het hoogstgelegen (en koelste) kamp, het regent er meer en het is lastiger om wildlife te zien door het hoge gras.
  • Berg en Dal camp ligt bij de gelijknamige dam en is een mooi kamp met leuke bungalows, ideaal voor gezinnen.
  • Malelane camp ligt bij de Crocodile rivier (6 kilometer van de Malelane poort) en is relatief rustig.
  • Balule camp is een rustig kamp met zes huisjes (rondavels), geen electriciteit. Je bent in de wildernis!
  • Satara camp is prachtig en biedt goede mogelijkheden tot het zien van de Big 5. Mooie winkel, restaurant en zwembad, kortom; een aanrader!
  • Lower Sabi camp is gelegen aan de gelijknamige rivier en is populair. Tijdig reserveren dus.
  • Crocodile Bridge camp ligt aan de gelijknamige rivier en is een mooie tussenstop op weg naar Maputo in Mozambique.

Kampen

  • Punda Maria ligt het meest noordelijkst, afgelegen en met veel wildlife in de omgeving.
  • Mopani camp ligt bij de Pioneer dam. De bebossing is hier vrij dicht, wat het zien van wildlife bemoeilijkt!
  • Orpen, Tamboti en Maroela camps zijn de beste plaatsen om wildlife te spotten!
  • Shingwedzi camp ligt aan de gelijknamige rivier en biedt eveneens goede wildlife kansen.
  • Letaba camp is een prachtig natuurcamp met een spectaculair uitzicht over de Letaba rivier.
  • Olifants camp is werkelijk spectaculair. Geniet van de uitzichten over de Olifants rivier. Je kan hier ook fietsen binnen de omheining.

Welke kampen hebben een zwembad? Berg en Dal, Pretoriuskop, Skukuza, Lower Sabie, Satara, Letaba, Mopani, Shingwedzi en Punda Maria.

 

Temperaturen en afstanden

In de winter (juni – augustus) is de minimum temperatuur 9 graden en de maximum temperatuur 25 graden. In de zomer (december – februari) 20 en 32 graden, in de herfst (maart – mei) 15 en 29 graden en in de lente (september – november) 16 en 30 graden. Als stelregel geldt dat het ongeveer 1 uur duurt om van kamp tot kamp te rijden als je de maximale snelheid van 50 kilometer per uur aanhoudt. Reken op 2,5 uur inclusief het kijken naar wildlife! Een afstandenkaart is verkrijgbaar in het Kruger park (erg handig).

Tenslotte: Reserveer voor de wandelingen en safaris (ochtend én avond), ze zijn heel populair!

 

Category: Kruger Zuid Afrika met kinderenReisverhalenReisverhalen met kinderen buiten EuropaReisverhalen Zuid Afrika met kinderenZuid Afrika met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl