Jordanië met kinderen

Kings Highway Jordanië met kinderen

Kings highway Jordanië met kinderen

Jordanië is prima te bereizen met kinderen, het is een waar paradijs voor kinderen. Zon, zee, strand, woestijn, bergen, mooie stadjes….. het is er allemaal! Of je nu in Aqaba begint (het zuiden) of in Amman (het noorden), één weg moet je zeker gevolgd hebben: de Kings highway, dé Koningsweg. Zigzaggend door geweldige natuur doet deze weg ook prachtige bezienswaardigheden aan, die jullie gezien moeten hebben. De hoogtepunten geven we hierna aan, we vangen onze “rit” aan vanuit de hoofdstad Amman. Meer informatie? “reizen Jordanië met kinderen” op deze site. Reacties? info@metdekinderenopreis.nl.

Kings highway

Madaba en mount Nebo

Vanuit Amman gaan we richting de Dode Zee en volgen daar de panoramaweg langs dit enorme “zout bassin”. Je hebt een geweldig uitzicht over de Dode zee en aanliggende heuvels. Deze eeuwenoude Koningsweg verbindt Amman over Al Kerak met Petra. De eerste stad op de route is Madaba. In de 6de eeuw was het toonaangevend voor de byzantijnse mozaïekkunst. In de Grieks-orthodoxe kerk St. George geeft de mozaïekkaart uit de 6e eeuw de oude plaatsen uit het testament goed weer. Deze kaart wees ooit pelgrims de weg naar het beloofde land. Ongeveer 10 minuten ten westen van Madaba ligt de heilige berg Nebo. De berg Nebo heeft enorme symbolische betekenis voor de christelijke en joodse religie. Dit was namelijk de berg waar Mozes het beloofde land mocht zien en stierf. Deze plek, met een geweldig uitzicht over de Jordaan vallei, is dan ook een pelgrimsoord. Ook hier vindt je prachtige vloermozaïeken die ver teruggaan naar het begin van de jaartelling. Je herkent de Jordaan rivier, Bethlehem en Jeruzalem.

Wadi Al Mujib en Kerak

The Kings highway slingert zich verder door de schilderachtige, ondiepe Wadi Wala vallei en stort vervolgens ruim 600 meter in een soort kleine Grand Canyon van Jordanië. De rivier Wadi Mujib, in de oudheid Arnon genoemd, loopt hier door een spectaculaire kloof en komt uiteindelijk uit in de Dode zee. In deze rivier is enkele jaren geleden een stuwdam aangelegd. Onze Jordaanse gids vertelde ook dat deze aanleg een ander microklimaat in de omgeving van Wadi Mujib heeft doen ontstaan met vogels en planten die hier eerder niet voorkwamen. De Kings highway gaat slingerend verder op weg naar El Kerak waar jullie een ochtend zoet zijn in het voormalige kruisvaarderskasteel. Dit kasteel is een ware speelplaats voor de kinderen met zijn donkere gangen en prachtige uitzichten op de omgeving. Ook het plaatsje zelf is leuk om even doorheen te lopen, het leven ligt hier heerlijk op straat. Een half uurtje ten oosten van Kerak ligt het grote Romeinse legionairs fort Lejjun.

Jordanië met kinderen reisverhalen

Ten zuiden van Kerak slingert de weg zich door Mu’ta en Mazar, belangrijke islamitische heiligdommen. De weg passeert de Romeinse / Nabatese tempel in Dhat Ras en gaat door de wadi Hasa langs de Nabateeërs tempels van Khirbet Tannur en Khirbet Al-Dhareeh. Naar het zuiden ligt het Crusader fort Shobak, gebouwd door Boudewijn I in 1115 als een belangrijke schakel in de Crusader buitenposten. Deze bewaakten het land tussen Jeruzalem en Aqaba.

Petra

Jordanië Petra met kinderenDe volgende grote stop op de King’s highway is de Nabateers hoofdstad bij Petra, meer dan 400 jaar een steunpunt van specerijen in de oude wereld en wierook routes. Je kan dagen doorbrengen met het verkennen van Petra’s 800 monumenten. Bezoek in ieder geval de volgende monumenten: schatkamer (“Al-Khazneh”), klooster (“El-Deir”), theater en de koningsgraven. Je bereikt al dit moois via een kloofwandeling van circa 2 kilometer. Geweldig! Meer informatie over Petra vindt je bij “reizen in Jordanië met kinderen” op deze site.

Via de Wadi Rum naar Aqaba

De King’s highway daalt vervolgens geleidelijk langs de Wadi Rum naar de warme badplaats Aqaba. Het is daar werkelijk heet! De wadi Rum is een prachtige woestijn, bekend van Laurence of Arabia, waar diverse films zijn opgenomen. Ongekend natuurschoon dat zich het beste leent om per jeep of kameel te worden ontdekt. De kinderen zullen zich prima vermaken in de zandduinen (“bommetje”) en met zijn allen genieten jullie van de zonsondergang. Wij raden jullie aan te overnachten in één van de tentenkampen, dat maakt een onvergetelijke indruk. Verbaas je over de stilte en sterrenhemel. En geniet van plaatselijk bereidt eten! Je kan namelijk bij de overnachting “regelen” dat de plaatselijke bevolking traditioneel eten (klaargemaakt onder de grond) voor jullie klaarmaakt. Ook een bijzondere belevenis!

Category: Jordanië met kinderenKings Highway Jordanië met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl