Canada met kinderen lake Louise

Jasper nationaal park Canada met kinderen

Jasper nationaal park Canada met kinderen

 

Na een paar dagen Icefields Parkway kan je heerlijk chillen in en om het plaatsje Jasper. Een leuk wintersportdorpje waar je ’s avonds lekker kunt eten. Overdag is er van alles te doen, want ook hier is de omgeving prachtig mooi! Je kan bijvoorbeeld naar lake Maligne of de Maligne canyon rijden (48 kilometer), hot springs bezoeken (Miette hotsprings, 61 kilometer) of gewoon lekker wandelen op één van de vele aangegeven wandelplaatsen. Let ook hier wel op beren! Ook leuk: een eigen “safari” organiseren! Ga ’s ochtendsvroeg met de auto in het gebied rondrijden op zoek naar beren, elanden of herten. Je maakt een goede kans als je rond de schemer vertrekt! Wij overnachten op de Whistler camping (www.whistlercamping.com), alternatieve overnachtingsmogelijkheden vindt je op http://www.canadianrockies.net, http://www.discoverjasper.com/WheretoStay.

Maligne valley & ochtend safari

Een prachtig gebied en een leuk daguitje vanuit Jasper. Zelf vertrokken wij heel vroeg vanaf onze camping omdat  we zo een goede kans hadden om wildlife langs de weg te zien (herten, beren, elanden, vele vogels, bokken). Een soort safari dus! Maligne canyon ligt ongeveer 48 kilometer vanaf Jasper en kan prima gecombineerd worden met een boottochtje op Maligne lake. Op Maligne lake ligt “spirit island”, een heilig eiland voor de indianen. De schoonheid is enorm! De weg die door de Maligne vallei loopt is ook prachtig, neem de tijd want je hebt een hele goede kans om beren te zien. Ze komen vooral voor bij Medicine lake, dus opletten! Meer informatie? http://www.malignelake.com.

In de middag kan je naar het nabijgelegen Miette hotsprings. Miette hotsprings zijn echte natuurlijke warmwaterbronnen, midden in de bergen. Echt geweldig!

Highway 93a

De Icefields Parkway volgt Route 93 maar de zijweg Route 93A is ook zeer de moeite waard (dit was ook het oorspronkelijk traject van de Icefields Parkway). Vandaar kunt je ook Mount Edith Cavell bereiken, een besneeuwde rotskap die steil uit de Angel Glacier oprijst tot een hoogte van 3363 meter. Van de parkeerplaats leidt een wandelpad, The Path of the Glacier Trail, over de morenen naar mooie uitzichtpunten.

Icefields Parkway (93)

Nog niet genoeg van deze schitterende weg? Dan kan je vanuit Jasper nog een keer een stukje pakken. Meer informatie op www.metdekinderenopreis.nl (“reisroutes”). Vanuit Jasper is de Sunwapta rivier met onder meer de Sunwapta Falls en de Atahabasca Falls makkelijk bereikbaar. Donderend geweld voltrekt zich voor je ogen!

Jasper

Vergeet Jasper niet, veel minder toeristisch dan Banff en met een heel eigen karakter. Je kan leuk winkelen, lekker eten of één van de vele outdooractiviteiten ondernemen (raften, wandelen, fietsen). En vergeet de Jasper Tramway niet (http://www.jaspertramway.com), zeg maar de skilift van Jasper. Je wordt getracteerd op onvergetelijke panorama’s.

Pas op voor beren, tips & trucs!

In de Canadese natuur loopt je een (kleine) kans een beer tegen te komen. Onthoudt de gouden regel: laat geen eten of afval achter bij tent, auto of camper, bewaar levensmiddelen in auto of gesloten tent, gebruik geen geurtjes en maak geluid als je wandelt. Mocht je een beer tegen het lijf lopen, schreeuw niet en ren niet weg, klim niet in een boom (dat kan de beer beter!), blijf rustig, praat met lage stem en probeer de beer af te leiden. Informeer vóór je aan een natuurwandeling begint bij het parkbeheer wat de regels zijn.

Category: Canada met kinderenJasper Canada met kinderenNationale parken Canada met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl