Amerika met kinderen highway 1 reisroute

Highway 1 reisroute Amerika met kinderen

Highway 1 reisroute Amerika met kinderen, fantastische kustroute

Berijdt de highway 1 met je kinderen in Amerika! De totale kustlijn van Californië heeft een lengte van 1350 km en bestaat voor het overgrote deel uit ruig en rotsachtig gebied. Het zuiden van deze kustlijn is gezegend met mooie zandstranden. Eigenlijk begint de kustweg op de Canadese grens en volgt hij helemaal de kust van de Stille Oceaan naar Mexico, een prachtige route. Je zou kunnen overwegen om een vakantie volledig aan de kustroute te wijden, omdat je zo door verschillende staten van de VS komt. Je verveelt je geen moment, er is ontzettend veel te zien. Maar hier beperken we ons tot het gedeelte ten zuiden van San Francisco en wel het gedeelte tussen SF en Los Angeles, een lengte van ongeveer 400 kilometer. Dit deel van de kustroute is beroemd om zijn ongerepte schoonheid en leuke dorpjes. De route past prima in een reis door het “wilde westen” van Amerika.

De weg slingert zo’n 400 kilometer langs de prachtige westkust tussen San Francisco en Los Angeles en voert je langs prachtige stranden, dorpjes en steden. Wij trokken 3 dagen voor deze route uit, je kan hem uiteraard ook sneller of langzamer overbruggen. De highway 1 tussen SF en Santa Cruz kenmerkt zich door eindeloze duinen. In het plaatsje Santa Cruz kan je je prima vermaken op de boulevard (wharf).

Monterey

Monterey is een prachtig plaatsje waar je je prima een dagje met het gezin kan vermaken. Je treft er een geweldig aquarium (http://www.montereybayaquarium.org) en de Cannery Row (http://www.canneryrow.com), een prachtig havengebied waar je heerlijk kan eten, winkelen en  wandelen. Het stadje zelf, vroeger de hoofdstad van Californië heeft veel historische gebouwen. Daarnaast heeft Monterey een eigen Fisherman’s Wharf (www.montereywharf.com) waar je kunt genieten van de zeehonden en leuke winkeltjes. Kortom; je kan je hier prima vermaken!

Vlakbij Monterey begint de beroemde “17 mile drive”. Je betaalt zo’n $10,- entree en krijgt daarvoor een plattegrond van het gebied waarbij een prachtig mooie route je langs schitterende uitzichten en natuurschoon voert. Je kijk je ogen uit op de dure huizen die in dit gebied staan.

Carmel

Het plaatsje Carmel verdient een “koffie stop”. Carmel werd gesticht door de Spaanse missionarissen die als eerste Europeanen hier nederzettingen bouwden. Daarvan resteert nog de Carmel Mission, een van de mooiste van de keten van missieposten die langs de Californische kust liggen.

Big Sur (kustroute van Carmel to San Simeon)

Bixby Creek Bridge is de toegangspoort tot het wildere gedeelte van highway 1. De brug werd in 1932 gebouwd en was toen de langste betonnen brug ter wereld. Iets verder ligt Big Sur, de beboste vallei van de Big Sur River. Het dorpje Big Sur (951 inwoners) is heel klein. De naam Big Sur wordt gebruikt voor het stuk kust tussen Point Sur Lighthouse en San Simeon (Hearst Castle). Het is prachtig met bergen die meer dan vijftienhonderd meter uit zee rijzen. Ga hier wandelen!! Het is een perfect outdoorgebied (wandelen of picknicken in Julia Pfeiffer Burns State Park of ga naar Pfeiffer Beach).Amerika met kinderen

San Simeon, Hearst Castle (http://www.hearstcastle.org)

Hearst Castle is één van de mooiste woonhuizen in Amerika en is gebouwd door krantenmagnaat William Randal Hearst (1863-1951) in 1919. Het huis heeft een klassieke uitstraling, met name het zwembad is geweldig mooi! Het huis bestaat uit 165 kamers, 51 hectare tuin en twee zwembaden en het is eigenlijk nooit helemaal af gebouwd. Je kan Hearst Castle alleen bezoeken tijdens een rondleiding, informeer dus (ruim) vantevoren. Er zijn vier rondleidingen, alle gaan langs de Neptune Pool buiten, gemaakt van marmer en de overkapte Roman Pool, afgezet met blauw Venetiaans glas en bladgoud.

Morro Bay (http://www.morro-bay.net)

Morro Bay heeft als herkenningspunt de grote monoliet die voor het stadje in de zee staat – Morro Rock. Morro Bay is een vissersplaatsje met veel restaurants, je kan er ook kayaken.

Santa Barbara

Het centrum van Santa Barbara is een bezoek waard. Het heeft een Spaanse uitstraling met zijn rode daken, gestucte muren en galerijen. Het heeft veel weg van een Middellands Zee stadje. Bezoek ook de missiepost (kerk), één van de belangrijkste en best bewaarde in de missieketen.

Category: Amerika met kinderenHighway 1 Amerika met kinderenNoord Amerika met kinderenReisroutes Amerika met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl