Essaouira Marokko met kinderen

Essaouira Marokko met kinderen

Marokko met kinderen “Essaouira” (mini guide)

 

Met de kinderen op reis naar Marokko? Vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan deze prachtige havenstad, uitgeroepen tot unesco werelderfgoed. Je gaat terug in de tijd en bent getuige van ambachtelijke bedrijvigheid. Essaouira is een geliefde badplaats voor de Marokkanen. De ommuurde oude binnenstad is een lust voor het oog, het leven op straat is heerlijk om te zien. Hierna noemen wij een aantal mooie plekjes die je kan bezoeken. Je kan Essaouira als dagtrip vanuit Marrakech ondernemen, een ritje duurt ongeveer 2,5 uur. Reacties of zelf tips? info@metdekinderenopreis.nl (en bekijk vooral af en toe onze facebookpagina). Tip van ons; wil je een foto van iemand maken? Vraag het netjes!

De haven en het fort

Loop als eerste naar de haven en kijk je ogen uit op de bedrijvigheid. Bootjes worden geschilderd, de vangst wordt binnengebracht én je hebt vanuit de haven een prachtig uitzicht op de stadswallen van Essaouira. Bezoek het fort en geniet van het uitzicht over de Atlantische oceaan, de kust en de oude stad. Genieten!

Oude stad en Joodse wijk

De oude kern van Essaouira is gemakkelijk per voet te verkennen. Het leukst is om eerst een stukje te wandelen op de stadswallen, is écht prachtig. Vandaaruit heb je mooie uitzichten op de oceaan en de oude stad. Ga daarna lekker slenteren door de smalle straatjes met prachtig blauw beschilderde huisjes, originele winkeltjes en leuke marktjes. Breng een bezoekje aan El Mellah, de Joodse wijk van Essaouira, in het noordelijke deel van de stad. Je vindt er veel ambachtslieden. In de maand juni wordt jaarlijks het Gnawa- en wereldmuziek-festival georganiseerd. Overigens is Essaouira erg geliefd bij artiesten, er zijn dus vaak optredens.

Vismarkt

Elke zaterdag is de grote vismarkt, maar ieder middag wordt de verse vangst verkocht aan inwoners en lokale restaurants. Leuk om te zien voor de kinderen! Ook leuk zijn de vissers die verse gevangen vis ter plekke fileren en voor consumptie klaarmaken. De vele meeuwen die daarop afkomen vormen een attractie op zich!

Medina en souks

De medina is omgeven door stadsmuren met vijf toegangspoorten. De medina is autoluw en de souks zijn overzichtelijk georganiseerd. Je vindt ze tussen Rue Mohammed Zerktouni and Rue Mohammed el-Qory. Het is niet zo’n heel groot gebied, dus je kan in alle rust genieten van de straattaferelen. Er zijn heel veel leuke winkeltjes, neem de tijd en strijk ook vooral neer bij een restaurantje om het dagelijks leven te aanschouwen.

 

Category: Essaouira Marokko met kinderenMarokko met kinderenStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen buiten Europa

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl