Doha Qatar met kinderen

Doha Qatar met kinderen mini guide

Doha en Qatar met kinderen mini guide

Doha met kinderenQatar is een een prachtige veelzijdige bestemming voor het hele gezin. De veelzijdigheid blijkt uit de vele mooie natuur (woestijn gebieden, palm oases), oude dorpjes met bijzondere tradities, de mooie oude stad Doha en mooie stranden.  Het contrast tussen de oude wereld en de nieuwe wereld is groot en interessant om te aanschouwen. Het land wordt toerist proof gemaakt door de vele olie dollars om te zetten in grootste projecten en attracties. Je kan het land zelf gemakkelijk met de auto bereizen, waardoor je gemakkelijk overal kunt komen. De rijafstanden zijn beperkt, de accommodaties veelzijdig en in alle prijsklassen, het is er veilig en je vind er voorzieningen voor de kinderen. Dus; ga op reis naar Qatar! Kijk ook eens op onze facebook pagina (reizen met de kinderen).

Wij maakten een tussenstop van drie dagen op Doha, Qatar, onderweg naar Abu Dhabi (zie de informatie op deze site). In Doha ondernamen we de volgende activiteiten en kwamen tot de ontdekking dat ook Qatar een prima gezinsbestemming is! 

Doha, Qatar (Doha, Best Western hotel)

Wat te doen in Doha met het gezin?

 1. Doha met kinderenCorniche (boulevard). De wandelpromenade langs het water met uitzicht op het ‘nieuwe Doha’ met zijn futuristische wolkenkrabbers (mooi!). Start je wandeling bij het museum voor Islamitische kunst. Je ziet hier de Dhows, vissersbootjes, die ‘s nachts nog uitvaren voor de visvangst. Naast de Corniche ligt één van de doorlopende wegen waarop het barst van de dure (scheurende) auto’s. Maak ook vooral een avondwandelingetje, want dan is de skyline prachtig verlicht.
 2. Museum voor Islamitische kunst (gratis toegang). Een overweldigend gebouw, bijzonder vormgegeven met vele mooie architectonische details, bevat een prachtige collectie Islamitische kunst uit het Midden Oosten. Geen beeltenissen en verheerlijking van goden hier (dat is niet de uitingsvorm van de Islam), wel prachtige decoraties op vele voorwerpen. Want dat is Islamitische kunst; alledaagse voorwerpen bijzonder maken, om zo ook een onderscheidende uitingsvorm naar buiten te hebben. Sommige vormen horen daar bij, zoals de hoefijzerbogen en waterpartijen met bijzonder precies lijnenspel. Zelfs onze kinderen keken hun ogen hier uit.
 3. Grote moskee van Doha (State Grand Mosque, gratis toegang). Let op: benen en armen bedekt en dames met een hoofddoek! (je kan een burka ter plekken lenen). De enorme moskee is een lust voor het oog met prachtige Arabische kroonluchters en enorme tapijten als hoogtepunten.Doha met kinderen 
 4. Katara Cultural Village. Leuk voor het hele gezin, een duik in de geschiedenis van Qatar!
 5. Aqua Park Qatar. Mocht je tijd over hebben, ga dan lekker met je gezin naar dit waterpretpark. Een soort Duinrel!
 6. Souk Wakif! Steeds meer traditionele huizen worden opgeknapt wat leidt tot een mooi gebied met souks (marktjes), smalle sfeervolle straatjes en veel restaurantjes. Prachtig, net een sprookje!
 7. De ‘handelsmarkt voor dieren’ (livestock market’) waar kamelen, geiten en veel meer beesten worden verhandeld.
 8. De nieuwe stad. Loop door de bijzondere skyline van Doha en geniet van de hoogstandjes van staal en glas. Er zijn grote shopping malls gehuisvest, waar het ook even lekker ontsnappen is aan de drukte en warmte van de stad.Doha met kinderen

En wat vind je verder zoal in Qatar?

Vanuit Doha kan je mooie dagtripjes maken het binnenland in. Wat mag je dan niet missen?

 1. De ‘inland sea‘, op ongeveer 2 uur rijden van Doha. Eén van de grootste natuurlijke wonderen van de Arabische golf is deze langgerekte strook water die vanuit de Golf het land instroomt, omgeven aan beide kanten door de woestijn. De ‘strook water’ is maar liefst 55 kilometer lang.
 2. Erg gaaf is om een bezoek aan de ‘inland sea’ te combineren met een 4 wheel drive tocht door de woestijn. Vooral je kids zullen dit zogenaamde ‘dune bashing’ geweldig vinden! Sommige duinen zijn meer dan 40 meter hoog, een prachtig gezicht. De kids kunnen hier ook ‘zand surfen’ of gewoon lekker spelen in het zand.Doha met kinderen
 3. Overnacht in de woestijn in één van de bedoeinen tentenkampen of luxe resorts (Sealine beach resort) en maak een zonsondergang en zonsopkomst mee, onvergetelijk!
 4. Bezoek één van Qatars historische forten. Bijvoorbeeld:
  • Het fort Al Zubara (aanrader!), 105 kilometer van Doha.
  • Verder ten noorden van Al Zubara, ligt de forten Al Thughb en Al Rakiyat.
 5. Het oude dorpje ‘Al Wakra’ (circa 30.000 inwoners) met zijn traditionele huizen en moskeën. Dit dorpje, voorheen een parelvissersdorpje, geeft een mooi inkijkje in het vroegere Qatar. Je vind er een historische haven, een mooi strand, en mooie Islamitische huizen en moskeën.
 6. Het voormalige parelvissersdorpje Al Khor. Je ziet hier de oude vissersbootjes (dhows) en een leuk museum met de historie van deze plaats. Overigens verdween de parelvisserij in deze streken als gevolg van het ‘kweken van parels’ door Japan.
 7. Een echte traditie in dit deel van de wereld is het kameel racen. In het kleine dorpje Al Shahaniya vind je zo’n kameel racebaan. Verder vind je in dit plaatsje een kweek centrum voor de beroemde Arabische Oryx (Antilope), Al Maha genoemd in het Arabisch. Dit kweek centrum, Al Maha Sanctuary genoemd, is een bezoekje meer dan waard. Overigens kan een racende kameel circa 40 kilometer per uur halen!!

 

Category: Doha Qatar met kinderenStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen buiten EuropaStop over steden verre reizen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl