Colombo met kinderen

Colombo met kinderen

Colombo met kinderen (city guide)

 

(Kijk ook eens op onze facebook pagina (reizen met de kinderen)

De hoofdstad van Sri Lanka is een bruisende metropool waar je een dagje of twee makkelijk kunt doorbrengen. Ook in een dag kan je echter een hoop bezienswaardigheden bezoeken:

 • Ga terug in de Nederlands koloniale tijd en breng een bezoek aan de prachtige gereformeerde Nederlandse ‘Wolvendaal kerk’ uit 1749. De Wolvendaal kerk is de enige kerk die door de Nederlanders tijdens de kolonisatie in Colombo is gebouwd. Het mooiste van de kerk zijn de Nederlandse meubels gemaakt voor de gouverneur. Op dit moment worden er nog steeds kerkdiensten gehouden. De kerk bevat een in gebruik zijnd eeuwenoud orgel, houten bankjes en een houten preekstoel. In de hal hangen allerlei foto’s van belangrijke NL’er uit die tijd, die ook zijn begraven in of om de kerk. Wetenswaardig; bijna niemand werd ouder dan 40 jaar, als gevolg van malaria. Dat staat in de vorm van een doodskop aangegeven op de graven, als ware ‘niet openen!’. De kerk staat op het hoogste punt van de stad, zodat hij voor scheepvaarders zichtbaar was (landmark). Toen Sri Lanka in 1948 onafhankelijk werd is er een enorme witte stoepa (Boedhistisch) als het ware ervoor gebouwd. Niet letterlijk, maar een aantal honderden meters in de lijn ervoor. Heel bijzonder..
 • Maak een korte wandeling door de wijk Pettah, een gave volksbuurt waar het bruist van de handel en energie. Proef ook vooral de lokale etenswaren die in de kraampjes en winkeltjes worden aangeboden (lekker!!).

 

 • Maak een korte wandeling door de wijk Fort, in de Nederlandse tijd letterlijk ingesloten door een Nederlands en Brits fort (nu niet meer). Je vind er nu grote Europees aandoende panden waar ambtsdragers (en de president) in zetelen. Maar ook vele historische gebouwen zoals het oude parlementsgebouw, het huis van de president, de oude vuurtoren en het oudste gebouw in Colombo: het Nederlands ziekenhuis (‘Old Colombo Dutch Hospital’). Het hoogste en opvallendste gebouw zijn de twee torens van het World Trade Center. De haven van Colombo ligt ook in dit gebied. Langs de kust is een mooie boulevard aangelegd (Galle Face Green), die begint bij het oude parlementsgebouw in Colombo Fort. De promenade werd origineel aangelegd door de Britse gouverneur in 1859 voor paardenraces en golf. Momenteel is de promenade de grootste open ruimte in Colombo. Het wordt gebruikt als park om te ontspannen en lekker te picknicken. In de avond en in het weekend vind je er vele handelaren en dagjes mensen.
 • Ga lunchen bij Indisch restaurant Navayuga (site), onze kinderen likten hun vingers af!
 • Nationaal museum (site). Neem een kijkje in de geschiedenis en kunst van Sri Lanka. Ook het gebouw zelf en het terrein is mooi.
 • Colombo Nederlands museum (Prince street, Pettah). Mag je als Nederlander eigenlijk niet missen! Het Colombo Nederlands museum gaat over de Nederlandse kolonisatie van Sri Lanka (1658 – 1796). Je vind er wapens, munten, portretten, potten en meubels uit die periode. Het gebouw was origineel de woning van graaf August Carl van Ranzow, gouverneur van de VOC in Colombo en is geopend van zaterdag tot donderdag van 09:00 tot 17:00.

 

 • Cinnamon Gardens (Colombo-7) is vernoemd naar de kaneelplantage die hier tijdens de Nederlandse kolonisatie lag. Er zijn geen kaneelbomen meer, echter wel Srilankaanse historie zoals het onafhankelijkheidsplein, het nationaal museum en kunstgalerij. Tevens vind je hier het grootste park van Colombo, het Viharamahadevi Park. Cinnamon Gardens ligt voorbij het Slave Island (Colombo-2) district en langs het Kollupitiya (Colombo-3) district.
  • De Jami-ul-Alfar moskee is gebouwd in 1909 en is daarmee één van de oudste moskeeën in Colombo. Het ontwerp, met haar rode en witte strepen, is opvallend en lijkt op de Masjid Jamek in Kuala Lumpur. De moskee is op vrijdag en tijdens het gebed gesloten voor niet-moslims.
  • Midden op Independence Square ligt het Independence Memorial Hall. Dit monument is gebouwd ter nagedachtenis aan de onafhankelijkheid van Sri Lanka op 4 februari 1948. Op de kop van het monument staat het beeld van de eerste minister-president van Sri Lanka, Don Stephen Senanayake. Op Independence Square ligt ook het Independence Memorial Museum.
  • De Kelaniya tempel ligt op het heilige land aan de Kelani rivier. Het land heeft zijn heiligheid gekregen van Boeddha bij zijn derde bezoek aan Sri Lanka. Hiermee is het één van de belangrijkste Boeddhistische tempels in het land. De Portugezen hadden tijdens hun verovering de tempel vernietigd om te voorkomen dat Boeddha werd aanbeden. In 1767 werd met toestemming van de Nederlanders de tempel herbouwd.

 

 • Mount Lavinia is een zuidelijke voorstad van Colombo en staat bekend om haar prachtige goudgele strand. Aan het strand liggen verschillende resorts. Daarnaast vind je op het strand vele barretjes en restaurants. Vanuit Mount Lavinia worden vele duiktochten georganiseerd.
 • De Dehiwala Zoo (ook wel National Zoological Gardens genoemd) ligt in de stad Dehiwala-Mount Lavinia net ten zuiden van Colombo. Deze 10 hectare grote dierentuin is opgericht in 1936. Inmiddels heeft de dierentuin meer dan 350 verschillende soorten dieren, waaronder giraffen, zebra’s, chimpansees en leeuwen. Dagelijks worden er drie verschillende shows gegeven met olifanten, chimpansees en zeeleeuwen. De dierentuin is iedere dag geopend van 08:30u tot 16:00u. De entree bedraagt 2.000 roepies voor volwassenen en 1.000 roepies voor kinderen.

 

Category: Colombo met kinderenSri Lanka met kinderenStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen buiten EuropaStop over steden verre reizen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl