Guandixia China met kinderen

Chuandixia China met kinderen

China met kinderen, Chuandixia

 

Een prachtige dagtrip vanaf Beijing is het bezoeken van het antieke plaatsje Chuandixia. De tijd heeft hier stilgestaan, je treft hier nog de oude platteland levensstijl én de zo kenmerkende oude woningen van het oude China. Het dorp is uitgeroepen tot nationaal monument wat betekent dat je bijna overal bij de mensen binnen mag kijken. Heel bijzonder, want zo krijg je wel een heel intiem kijkje in het dagelijkse leven van de Chinees. Je kan zelfs bij de mensen thuis eten!

Het dorp ligt ongeveer  90 kilometer van Beijing. Je kan ernaar toe met een georganiseerde excursie of de bus pakken. Informeer bij je hotel naar de beste methode. Bus 929 of bus 326 rijdt die kant op vanaf het Pinggouyan station. Het dorpje heeft een geschiedenis van meer dan honderd jaar en leeft voort in de traditionele volkscultuur. Het is prachtig gelegen in een grote ruige canyon temidden van machtige bergen. Het dorp is omgeven door groene pijnbomen en groene cipressen. Je waant je totaal in een andere wereld.

Loop door het oude dorp en bekijk de oude traditionele huisjes, je mag bijna overal naar binnen. De huisjes (hutongs) zijn tegen elkaar aangebouwd en stapelen als het ware tegen de hellingen op. Elk huis heeft een binnenplaatsje met daarom heen de woon- en slaapvertrekken (en keuken). Het leven speelt zich op deze binnenplaatsjes af, prachtig om te zien. Je vindt er prachtige Ming en Quing bouwwerken en houtsnijwerken.

Breng na een bezoek aan de huisjes een bezoekje aan de tempel op de berg, een mooie wandeling brengt je ernaar toe. Extra’tje is het prachtige uitzicht op de daken van Chuandixia. Heb je aan één dat niet genoeg, dan kan je logeren bij één van de families. Je kan namelijk ook nog eens prachtige wandelingen maken in de bergen.

 

Ming graven China met kinderen

Category: China met kinderenChuandixia China met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl