Nieuw Zeeland met kinderen camper reizen

Camper reizen Amerika met kinderen

Reizen door Amerika met kinderen per camper

Reis door Amerika met je kinderen per camper! Een aantal landen leent zich perfect om met de camper te ontdekken. Zelf maakten wij reizen door de Verenigde Staten en Canada maar ook Australië, Nieuw Zeeland en Argentinië lenen zich er perfect voor. Wij zijn zelf erg enthousiast over de camper; het is een huis op wielen. Je komt op de mooiste plekken, hebt alles bij de hand, de kinderen vinden het geweldig en je bent lekker knus bij elkaar. De beleving van een vakantie wordt door de camper vergroot! Bij aankomst op je vakantiebestemming mag je niet direct in een camper stappen. Om uitgerust op stap te gaan wordt een hotelovernachting voorgeschreven. De dag erna volgt een uitgebreide instructie van het gebruik van de camper (video, technische uitleg). Pas dan krijg je de camper mee.

 

Reizen met de camper is dé manier om als gezin een geweldige reis te beleven in Amerika, zowel in de Verenigde Staten als in Canada. Amerikanen hebben bijna allemaal een camper (vaak zelfs een complete bus) en de campings zijn helemaal ingesteld op deze bakbeesten. Op deze plek geven wij informatie en tips over gezinsreizen met de camper. Wij reisden al meerdere keren met de camper, iedere keer weer een heerlijke ervaring. En volg onze avonturen via onze facebookpagina!

Waarom met de camper en geen “fly drive” (vlucht / hotel)

Beleving & flexibiliteit!

Het is natuurlijk allebei leuk, maar wij pleitten toch voor de camper. Je zit lekker knus met elkaar in je eigen huis, komt op de prachtigste plekken & je beleeft je vakantie als een waar avontuur. Daarnaast ben je hartstikke flexibel, wil je ergens langer blijven, dan kan dat. Niet alleen omdat je zo’n bakbeest zelf rijdt, maar ook omdat je het land van heel dichtbij meemaakt. De prachtigste campings op de prachtigste plekken, dat mis je allemaal als je in een hotel overnacht. Ook leuk; lekker bbq’én en fikkie stoken met de kids op de camping!

Ga dus met de camper!! (het is ook nog eens goedkoper dan hotelovernachtingen)

Tips voor reizen met de camper

 1. Regel je eerste overnachting met de camper niet al te ver van de camperophaal plek. Ervaring leert dat je pas later op de dag wegrijdt (na gebruiksinstructies) en dan ook nog boodschappen moet doen. Daarnaast moet je wennen aan het rijden met de camper.
 2. Neem geen koffers maar tassen mee. Koffers zijn bijna niet op te bergen, tassen kunnen onder het bed worden geschoven. 
 3. In principe hoef je niet vantevoren kampeerplekken te reserveren, behoudens populaire plekken. Grote voordeel van rijden met de camper is flexibiliteit; door alle nachten al thuis vast te leggen doe je daar grote afbreuk aan! Wellicht is één plek zo mooi, dat je daar langer wil blijven.
 4. Regel indien aanwezig zogenaamde “full hook up” plaatsen op de camping. Dat zijn plaatsen waar je electriciteit, water en rioolaansluiting hebt. Deze voorzieningen zijn namelijk niet op alle campings aanwezig.
 5. Neem handschoenen mee voor schoonmaak werkzaamheden, bijvoorbeeld het legen van de WC-tank.
 6. Regel al thuis eventuele kinderstoeltjes.
 7. Boek snel, want het principe “hoe eerder, hoe goedkoper” geldt bij het boeken van campers.

 

Anekdote:

“Wij moesten de camper aan de zuidkant van Vancouver ophalen om 13.00 uur. Na gebruiksinstructies en inladen van de tassen reden we om 15.00 uur weg. We moesten nog boodschappen doen en onze eerste bestemming (thuis bepaald) lag boven Vancouver. Het viel niet mee een supermarkt te vinden waar wij onze camper kwijt konden. Toen die hindernis was overwonnen bleken wij dwars (van zuid naar noord) door Vancouver naar onze bestemming te moeten rijden. In de avondspits want het was ondertussen 17.00 uur. Help!! Uiteindelijk kwamen wij, met krijsend kind, om circa 23.00 uur aan bij onze camping…….”.

Hoe regel je een camper?

Voor een campervakantie heb je alleen vliegtickets en een camper nodig. Je kan de camper prima zelf in Nederland regelen. Er zijn verschillende grote aanbieders:

 1. Cruise America (of Cruise Canada):
 2. Road Bear: http://www.roadbearrv.com
 3. Moturis: http://www.moturis.com
 4. El Monte: http://www.elmonterv.com

Voor elke aanbieder geldt dat zij “stunten” met diverse aanbiedingen. Over het algemeen geldt: “de eerder je boekt, de goekoper de camper”. Wij geven een voorbeeld van aanbiedingen door Cruise America (wij hebben daar twee keer mee gereisd):

Voorbeeld Cruise America

Door het flexibele prijzensysteem van Cruise America is het voordelig om vroeg te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe lager de prijzen!

Vroegboekspecial 2011
Wanneer je je camper uiterlijk 31 januari 2011 boekt ontvang je 10% korting over de huurprijs.

Maandspecials
Je ontvangt elke maand iets extra’s van Cruise America.
Haal je bijvoorbeeld de camper in augustus of september op, dan heb je de keuze uit de volgende extra’s:
-50% korting op de achterlatingskosten (“drop off” kosten)
-50% korting op de meerprijs voor ongelimiteerde mijlen, indien u een C-30 boekt
-Gratis camper- en persoonlijke uitrustingen

Definities:

 • Drop off kosten: Je start bijvoorbeeld in San Fransisco, maar eindigt in Los Angeles. De kosten van het terugbrengen van de camper naar het depot in San Fransisco zijn de “drop off” kosten.
 • Early birds: Aanbieding van de camper organisatie, je kan de camper eerder ophalen dan gebruikelijk is.
 • Full hook ups: De camping heeft aansluitingen voor water, electriciteit en riool. Elke paar dagen moet je op een camping komen waar je even kan “bijtanken”. Hou daar rekening mee. Er zijn overigens ook op bepaalde plekken “depots” waar je camper weer op krachten kan komen.
 • Camper- en persoonlijke uitrusting. Kijk op de site van de aanbieder het betreft onder andere messen, borden, zaklamp etcetera. Vergelijk het met een stacaravan in Italië, die is ook ingericht voor gebruik.

Tenslotte; let op het formaat van de camper, ze zijn er van klein tot groot. Het is leuk om de grootste te pakken, maar dat is niet altijd even handig op de campings en bepaalde wegen / gebieden. Wij adviseren om de keuze van de camper af te stemmen op het aantal personen (lees; bedden) waarmee wordt gereisd. Dus reis je met 4 personen, huur dan een camper voor vier personen.

 

Hoe regel je een camping?

Noord Amerika heeft een uitgebreid “stelsel” van campings. Reserveren is vaak pas nodig een dag of twee vantevoren, behoudens in populaire vakantiegebieden. Wij boekten over het algemeen KOA campings (www.koa.com). Deze campings hebben een bepaald niveau aan voorzieningen, wat voor gezinsreizen perfect is. Zo is er een restaurant, winkel & zwembad. Daarnaast zijn over het algemeen alle camper-faciliteiten aanwezig, zoals water / electriciteit / riool.

Gouden tip: Regel je accommodaties / campings niet al in Nederland, maar laat je reis de keuze bepalen! Wellicht vinden jullie een bepaald gebied zó mooi, dat je er langer wilt blijven. Het kan allemaal met de camper!

Category: Amerika met kinderenCamper reizen Amerika met kinderenNoord Amerika met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl