Bow Valley Parkway Canada met kinderen

Bow Valley Parkway reisroute Canada met kinderen

Bow Valley Parkway (highway 1a) Canada met kinderen

De Bow Valley Parkway is een panorama route (hwy 1a), parallel aan snelweg 1, door Banff nationaal park. Vanuit Banff rij je bij Castle Junction de Parkway op. Je rijdt langs de Bow rivier en hebt continue prachtige vergezichten onder andere op Castle mountain. Het is een absolute aanrader om (een deel van) deze weg te rijden, je hebt een goede kans op het zien van wildlife en de natuur is overweldigend mooi. Zelf reden wij deze route vanuit Banff naar lake Morraine (zie “onze gezinsreis”) en trokken er een dagje voor uit. Wat kan je zoal doen en zien? (Kijk ook eens op onze facebookpagina!)

Wildlife

Zeker als je vroeg vertrekt heb je een goede kans op het zien van Coyotes, herten (elks), beren of bighorn schapen. Kijk wel goed, want de dieren zitten zeker niet altijd langs de weg. Let ook goed op de vele vogels. Het is net een safari!

Johnston canyon

Werkelijk betoverend is deze kloof halverwege de route. Er is een mooie “boardwalk” aangelegd zodat je de wandeling door de kloof makkelijk met kleine kinderen kan maken. Het is een heerlijke wandeling dwars door de prachtige groene canyon. Wél een beetje toeristisch, maar daarom zeker niet minder mooi! Johnston canyon is ook een prima plek om even te picknikken. Meer informatie? http://www.johnstoncanyon.com.

Eindpunt: lake Louise

Afhankelijk van de richting die je rijdt is lake Louise het eind- of beginpunt. Dit prachtige groene meer, ingesloten door steile rotswanden, moet je gezien hebben. Zeker als het windstil is, zie je pas hoe mooi de kleur van het water is. Bij Lake Louise kan je prachtig wandelen. Meer informatie? http://www.discoverlakelouise.com.

Pas op voor beren, tips & trucs!

In de Canadese natuur loopt je een (kleine) kans een beer tegen te komen. Onthoudt de gouden regel: laat geen eten of afval achter bij tent, auto of camper, bewaar levensmiddelen in auto of gesloten tent, gebruik geen geurtjes en maak geluid als je wandelt. Mocht je een beer tegen het lijf lopen, schreeuw niet en ren niet weg, klim niet in een boom (dat kan de beer beter!), blijf rustig, praat met lage stem en probeer de beer af te leiden. Informeer vóór je aan een natuurwandeling begint bij het parkbeheer wat de regels zijn.

Category: Bow Valley Parkway Canada met kinderenCanada met kinderenReisroutes Canada met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl