Plettenberg Baai Zuid Afrika met kinderen

Bezienswaardigheden Zuid Afrika met kinderen

Zuid Afrika met de kinderen bezienswaardigheden

Zuid Afrika heeft vele vele prachtige bezienswaardigheden. De volgende mag je eigenlijk niet missen, ons gezin heeft op die plekken veel plezier gehad. Meer informatie over deze prachtige plekken vindt je elders op deze site, onder andere bij “leuke activiteiten” en “reizen in Zuid Afrika met de kinderen”. En kijk ook eens vooral op onze facebookpagina!

Kaapstad

Deze grandioos gelegen stad is een feest voor het oog. Gelegen aan de oceaan en aan de voet van de machtige Tafelberg biedt de stad voor ieder wat wils. Voor papa en mama een bezoek aan Robben eiland (Mandela gevangenis), voor het hele gezin wandelen op de Tafelberg (kabelbaan omhoog) en voor de kinderen het machtige aquarium. Daarnaast prachtige stranden om lekker te ravotten en leuke winkelstraten in het centrum. Ook erg leuk: Bo Kaap, de maleise wijk van Kaapstad. Deze moslimwijk is met zijn pasteltinten gekleurde huizen een waar lust voor het oog. Kortom; genoeg te doen voor een paar dagen plezier voor allemaal. Trek er twee hele dagen voor uit. Vanuit Kaapstad is een mooie dagtocht over het “Kaapse schiereiland” te organiseren.

Stellenbosch

Deze prachtige stad mag in geen bezoek ontbreken. Geniet van de oude koloniale architectuur (oud Hollandse stijlen), bezoek het dorpsmuseum, breng een bezoekje aan een wijnhuis, slenter door de winkelstraatjes of bezoek één van de kunstenaarskraampjes. 

Plettenberg Bay (Tuinroute)

Het plaatsje Plettenberg is prachtig gelegen aan de Tuinroute (garden route). De Tuinroute begint bij Mossel Bay aan de N2 in het zuiden van de Westkaap en eindigt bij Plettenberg Bay in het oosten. De Tuinroute is een aaneenschakeling van mooie kustbaaien, prachtige bloemen en leuke dorpen. Voor de kinderen is er enorm veel te beleven variërend van walvisexcursies, lekker spelen op het strand of leuke outdoor activiteiten. Het plaatsje Plettenberg is mooi gelegen aan een prachtige baai. Je kan er heerlijk een paar dagen verblijven om de omgeving te verkennen. Tsitsikamma ligt vlakbij, ook Robberg eiland is zeer de moeite waard. Wijzelf deden hier een onvergetelijke walvisexcursie (“reisverhaal”). Meer informatie over de tuinroute lees je bij “reizen in Zuid Afrika met de kinderen”.

walvissen plettenberg baai zuid afrika reisfoto's

Cangoo caves

Zo’n 30 kilometer boven Oudtshoorn ligt onder de uitlopers van de Swartbergen een netwerk van ruimtes en gangen, waar opgeloste mineralen zich hebben uitgekristalliseerd tot stalactieten, stalagmieten en druipsteenformaties. Dit fantastische geheel is voor het eerst verkend door Jacobus van Zijl nadat zijn veehoeders in 1780 op de ingang waren gestuit, maar de rotsschilderingen en stenen werktuigen geven aan dat de plek 15.000 jaar geleden al werd bewoond.

Tsitsikamma nationaal park

Dit prachtige natuurgebied ligt aan de Tuinroute ten zuiden van Plettenberg direct aan de kust. Het biedt prachtige wandelingen voor je gezin & en een geweldige “klim en klouter” brug over de rivier die vandaaruit het land instroomt. Je kan ook met een bootje de rivier op en door de kloof heenvaren, maar wij raden toch vooral de wandeling aan naar bovenop de berg. Vandaaruit heb je prachtige vergezichten over de oceaan (wij zagen walvissen zwemmen) en de bergkammen. De kinderen vonden het geweldig, spannend zo de berg op! Voor de durfals; je kan vlakbij bungee jumpen!

Addo Elephant nationaal park

In dit nationaal park kom je oog in oog te staan met de Afrikaanse olifant. Deze kolos komt hier veel voor, wat een “close encounter” mogelijk maakt. Als de dag van vandaag herinneren wij het moment waarop zo’n gigant op centimeters langs de jeep kwam lopen. Het enige wat de gids zei was: “nu even je mond houden?!”. Tja, met name dat laatste maakte indruk. Naast de vele prachtige olifanten kom je ook giraffen, zebra’s, (misschien) leeuwen, buffels en koedoos tegen. Daarnaast is het een prachtig natuurgebied, dus de uitzichten maken het plaatje compleet.

Kruger nationaal park

Wereldberoemd en terecht! Eén van de absolute hoogtepunten van onze reis. Kruger is ongeveer zo groot als Nederland, dus trek er een paar dagen voor uit. Je kan zowel in het park als net daarbuiten overnachten. Voor het echte Afrikaanse gevoel raden wij aan om vooral in het park te overnachten. Vandaaruit kan je allerlei activiteiten ondernemen zoals jeepsafaris en wandelsafaris, zowel overdags als ’s avonds. Het is allemaal prachtig. Volgens de reisgidsen komen bepaalde dieren op bepaalde plekken voor. Volgens de plaatselijke gidsen is dat niet waar, de dieren verplaatsen zich. Daardoor heb je eigenlijk overal wel kans op een bijzondere ontmoeting. Wij raden ook een avond safari aan. In het donker is het nog indrukwekkender! Ons gezin heeft een onvergetelijke tijd in het Krugerpark gehad, we hebben er nog steeds heimwee naar (“reisverhaal”). Meer informatie? “Kruger”!

Route R62

Eén van de mooiste rijroutes van Zuid Afrika! De R62 voert je door de Kleine Karoo en de Breede Rivier Vallei. Je bent bijna constant omringd door bergen en begeeft je door kilometers lange wijn- en fruitgaarden via diepe valleien en hoge bergpassen. Bezoek vooral een wijnboer! De Huisrivier Pas vind je ter hoogte van Calitzdorp, in Barrydale, de Tradouws Pas en voorbij Montagu passeer je de spectaculaire Kogmans Kloof. Meer informatie over deze route bij “reizen in Zuid Afrika met de kinderen”. 

Panorama route

De Panorama Route ligt in het noordoosten van Mpumalanga en is prima te combineren met een verblijf in het Kruger nationaal park. De route begint bij Lydenburg aan de R36 en eindigt bij Hazyview aan de R40. De panorama route leidt door het ruige gebergte van de noordelijke Drakensbergen in de provincie Mpumalanga. Het meest spectaculaire deel van de Panorama Route is de Blyde River Canyon. Vanaf vele goed gepositioneerde uitkijkpunten heb je een uitzicht op de 33 km lange kloof, die begint bij Bourke‘s Luck Potholes en eindigt bij de Drie Rondavels. De Potholes zijn zeer indrukwekkende rotsformaties die miljoenen jaren geleden werden gevormd door erosie. Je kinderen zullen het geweldig vinden, ze kunnen daar klimmen en klauteren!

De “drie rondavels” zijn door erosie gevormde heuvels die lijken op de traditionele hutten van de Xhosa stam. Vanaf één van de uitkijkpunten heb je zicht op deze prachtige natuurfenomenen. Overigens heeft de Blyde River Canyon op het eerste oog veel weg van de Grand Canyon in de VS. Bij “reizen in Zuid Afrika met de kinderen” vindt je meer informatie over de panoramaroute. 

Kleine Karoo

Dit prachtige gebied, een woestijn, is te mooi om alleen maar doorheen te rijden. Maak wandelingen met je gezin, geniet van de bloemen en planten én vergezichten. En.. bezoek een wijnboer. Tip: overnacht bij Warmwaterberg Spa (zie “leuke accommodaties”) waar jullie heerlijk kunnen poedelen in een aantal natuurlijke warmwaterbronnen. Echt een geweldige plek!

Category: Bezienswaardigheden Zuid Afrika met kinderenZuid Afrika met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl