Costa Rica foto album met kinderen

Bezienswaardigheden Costa Rica met kinderen

Costa Rica met kinderen bezienswaardigheden

Verre reizen met kleine kinderen? Ja, doen! Costa Rica is een ideale bestemming om te ontdekken met het kroost. Op www.metdekinderenopreis.nl vind je veel info over allerlei leuke gezinsuitjes tijdens je vakantie in dit prachtige land, waaronder onze eigen reis. Blijf dus even “hangen”! Wat mag je niet missen in Costa Rica? Wij vinden het volgende.

Reacties? Mail ze ons en wij plaatsen ze op de site voor al onze bezoekers, info@metdekinderenopreis.nl. En kijk vooral eens op onze facebookpagina!

 

Tortuguero

Tortuguero, ten westen van Limon, is één van de hoogtepunten van jullie reis door Costa Rica. Een schitterend water- en junglegebied dat louter per boot bereikbaar is. Het plaatsje Tortuguero ligt ingeklemd tussen de Caribische zee aan de ene kant en mooie kanalen aan de andere kant. Vele tropische planten en dieren maken je verblijf tot een waar paradijs. Wat kan je zoal doen:

 • Wildlife spotten (per boot); slangen, vogels (toekans, aracari’s), kikkers, schildpadden, apen, leguanen, kaaimannen en veel meer.
 • Bezoek het plaatsje Tortuguero en vergaap je aan het relaxte leven daar.
 • Ga ’s avonds met een gids het strand op, op zoek naar schildpadden die aan land komen om eieren te leggen.

Je kan ook prachtige wandelingen maken, onder andere naar de niet meer actieve vulkaan Cerro del Tortuguero (100 meter hoog).

Caribische kust

De Caribische kust is prachtig; leuke dorpjes, mooie stranden en geweldige natuur. De dorpjes Puerto de Vieja en Cahuita zijn heerlijke artistieke dorpjes waar je kan genieten van het Caribisch leven. Beide dorpjes worden bevolkt door backpackers, surfers en kunstenaars (en vele toeristen) die zorgen voor een heerlijke  relaxte sfeer. Wat kan je zoal doen

  • Bezoek de mooie stranden.
  • Bezoek het nationaal park Cahuita en wandel langs de prachtige Caribische kust. De jungle reikt hier tot aan het strand. Spot vele dieren en geniet ’s middags van de hoge golven op het mooie strand bij Cahuita. Je kan hier ook prima snorkelen!
  • Bezoek Sloth Sanctuary (luiaard opvangcentrum) en neem een kijkje in het leven van de luiaard. Je kan hier ook met een boot een prachtige tocht maken over de plaatselijke rivier, rio Estralla. Kijk hier voor meer info.
  • Ga op zoek naar Dolfijnen! Diverse excursies ter plaatse te regelen.

Centrale vallei rond San José

De centrale vallei is een prachtige groene oase met mooie dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Stippel een mooie route uit langs meerdere dorpjes en drink koffie op het dorpsplein bij de kerk. Het dagelijks leven speelt zich daar af! Wij bezochten de dorpjes Orozi, Grecia, Paraiso, Sarchi en Servantes. Stuk voor stuk prachtig! Ook de moeite waard zijn de ruïnes van Ujarras oude koloniale kerk. Vergeet ook de steden Carthago (kathedraal) en Heredia niet, met zijn prachtige koloniale plein en kerk. In de centrale vallei vindt je ook de vulkanen Irazu en Poas. Beide zijn een bezoek waard, trek daar dan wel een ochtend voor uit!

Bij de Vulcan Arenal

De actieve ruim 1600 meter hoge Arenal vulkaan en het aangrenzende Lago Arenal (meer van Arenal) is van grote schoonheid. De kegel is van verre te zien en het omliggende natuurgebied biedt prachtige wandelmogelijkheden. Met een beetje geluk is de vulkaan actief als jullie er zijn. Ga wandelen! Verder kan je de volgende leuke dingen doen:Arenal meer

 • Bezoek hot springs, bijvoorbeeld Baldi Hotsprings.
 • Maak de prachtige La Fortuna wandeling naar de waterval en ga daar zwemmen.
 • Je hebt vele outdoormogelijkheden, zoals paardrijden en klimmen. Nieuw zijn de hangbruggen door het oerwoud!
 • Vergeet het plaatsje La Fortuna niet, leuke souveniers en lekker eten.

Meer info? Kijk hier!

Monteverde

Het gebied Monteverde is van grote schoonheid en huisvest twee wereldberoemde regenwouden; Santa Elena cloud forest en het Monteverde Biosphere reserve. Beide natuurgebieden zijn prachtig en herbergen vele bijzondere dieren zoals de bijna uitgestorven Quetzal. Daarnaast kan je met de kinderen vele actieve uitjes organiseren zoals:

  • Selvatura park; hanging bridges, canopy (geweldig voor de kinderen)
  • Prachtige wandelingen door het regenwoud (tip: ga niet zonder gids), zowel Monteverde Biosphere Reserve als het Reserva Santa Elena. Beiden zijn prachtig!!
  • Avond wildlife wandeling (in het donker, spannend!). Je komt oog in oog te staan met de Tarantula!
  • Bij de Monteverde Bat Jungle leer je over de diversiteit van vleermuizen, hoe de vleermuis leeft en wat hij eet zoals fruit, nectar, insecten, kikkers, vis, vogels, hagedissen en muizen. De vleermuisvleugels worden vergeleken met die van vogels. Zelfs vampiervleermuizen komen hier aan bod. Er is een tentoonstelling over dit bijzondere diertje. Adres: Paseo de Stella, Monteverde.Monteverde hanging bridges
  • Bajo de Tigre Trail (Children’s Eternal Rain Forest) in Monteverde is leuk om te bezoeken. In 1987 hebben Zweedse schoolkinderen geld verzameld om dit regenwoud te redden. Nu doneren kinderen van over de hele wereld aan Bosque Eterno de los Ninos. Het regenwoud bestaat uit meer dan 50.000 hectaren. Op het korte wandelpad kan je een wandeling maken en coati’s, toekans, apen, vleermuizen en een paar padden (deze komen hier veel voor) zien.

Finca Ecologica. Bij deze ecologische boerderij kan je een avondtour maken. Tijdens de tour ziet u nachtdieren tot leven komen. De tour duurt ca. 2 ½ uur en start om 17.30uur. Adres:Tussen Santa Elena en Monteverde Cloud Forest Reserve (afslag Jardin Mariposa). Openingstijden:07.30 tot 17.00 uur (dagelijks).

In het plaatsje Santa Elena kan je prima eten, winkelen en de excursies regelen. Wij boekten onze wandelingen bij Selvatura. Meer informatie over Monteverde? Kijk hier!

Atlantische oceaankust

In de provincie Guanacaste aan de Atlantische kust vindt je prachtige stranden en lieflijke dorpjes. Het gebied staat bekend om zijn rodeo’s, je vindt er dan ook vele “cowboys” en paardrijden is enorm populair. De zonsondergangen zijn prachtig en het eten is er goed. Er zijn meerdere stranden die je kan bezoeken bijvoorbeeld het strand bij Tamarindo, tevens een levendig surfdorpje (http://www.tamarindo.com). Ook leuk is een bezoek aan Marino Las Baulas, hier komen de Leatherback schildpadden eieren leggen (vraag ter plaatse naar de mogelijkheden). Of ga mee op een zeiltocht!

Corcovado

Dit nationale park is van grote schoonheid en is één van de ruigste van Costa Rica. Je vindt er mangroves, regenwoud en moerassen. Met 140 soorten zoogdieren, 367 vogelsoorten 117 soorten reptielen is het een waar dieren eldorado. Hou je fototoestel dus bij de hand en vergeet de muggenolie niet, want er zijn veel muggen.

Manuel Antonio

Nationaal park Manuel Antonio is geliefd bij de Costa Ricanen en terecht! Prachtige hagelwitte stranden met aan de randen betoverende jungle. Je kan er makkelijk vele dieren spotten, waaronder vele vogelsoorten (meer dan 350)! Manuel Antonia wordt bijna geheel door de zee omgeven en heeft een grillige kustlijn. Bovenop de Punta Cathedral vindt je enkele panorama punten met prachtig uitzicht op de eilandjes die voor de kust liggen. Je betaalt een kleine toegangsprijs.

Cano Negro

Bij de grens met Nicaragua ligt één van Costa Rica’s mooiste natuurgebieden. Het waterrijke gebied is het beste met een bootje te verkennen en biedt uitstekende mogelijkheden voor vogelspotting (meer dan 350 soorten). Verder in het gebied komen ook jaguars, puma’s en tapirs voor. Dit nog los van de vele apen, luiaarden en leguanen!

 

Category: Bezienswaardigheden Costa Rica met kinderenCosta Rica met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl