Bali met kinderen bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Bali met kinderen

Bali met kinderen bezienswaardigheden

 

Bali met kinderen? Een waar kinderparadijs! Het kleine eiland barst van de mooie bezienswaardigheden voor je kinderen en het hele gezin. Natuurlijk de mooie stranden, natuur en het lekkere eten, maar vergeet zeker niet de mooie cultuur trekpleisters en de dorpjes die bruisen van het dagelijks leven. Bali is één groot artistiek eiland, zelf zeggen de Balinezen dat elke Balinees een kunstenaar is. Je vindt er dan ook vele ambachten, wat het geheel nog kleurrijker maakt. De Balinezen zelf zijn gek van kinderen, dus trek er vooral op uit. Bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar, dus mooie dagtochten zijn eenvoudig te organiseren. Vele Balinezen zullen hun diensten aanbieden, maak daar gebruik van; het is (veel) goedkoper dan in Nederland een gids te boeken. Onze tip; blijf niet op één plek, maar kies drie (strategisch gelegen) dorpjes uit verspreidt over het eiland. Bijvoorbeeld een paar dagen in Sanur (zuid kust), een paar dagen in Ubud (binnenland) en een paar dagen in de buurt van Lovina (noord kust). Op deze manier kan je het hele eiland in een weekje (of twee) bezichtigen! Kijk ook eens op facebookpagina, daar vindt je meer van onze belevenissen met ons kroost in verre oorden. Een paar bezienswaardigheden op een rij:

Bali met kinderen reisverhaal

Sanur

Sanur is één van de meest toeristische plaatsjes. Het is er lekker toeven aan het strand of bij het hotel en ’s avonds kunnen jullie lekker slenteren langs de hoofdstraat met de vele souvenirswinkeltjes. Lekker eten kan ook op vele plekken! Vanuit Sanur kan je leuke dagtochten ondernemen naar mooie tempels (bijvoorbeeld Pura Tanah Lot, bij zonsondergang onvergetelijk,of Pura Luhur Uluwatu Uluwatu of Pura Tirta Empul of Pura Besakih), Kuta, Bali Safari & Marine Park of Seminyak. Tip: regel ter plaatse een gids en maak daarmee goede afspraken. Is een stuk goedkoper dan vanuit NL bijboeken.

Ubud en omliggende dorpjes

Ubud is één van de artistieke dorpjes prachtig gelegen in de centrale hooglanden. Omringd door mooie natuur vindt je in deze omgeving vele mooie kunstenaars dorpjes zoals Mas / houtsnijwerk, Batuan / schilders en Celuk / sieraden. Echt schitterend! Maar bezoek ook eens een traditioneel huis en zie hoe de Balinezen wonen; elk wooncomplex (de hele familie woont daar) is opgebouwd uit een keuken, stukje boerderij met vee, eigen tempeltje en slaapvertrekken van kinderen, ouders en grootouders. Vanuit Ubud kan je de rijstvelden van Tegallalang bezoeken én daar wandelen! Ook kan je een bezoekje brengen aan de Bali Zoo en daar op een olifant rijden. Tenslotte is een bezoek aan het tempelcomplex van Mengwi uiterst aan te raden, werkelijk schitterend. Kortom; genoeg te doen! En vergeet ’s avonds in Ubud of bij een hotel/restaurant niet een bezoekje te brengen aan één van de klassieke Balinese dansen: ‘Barong en Kris dance’ of de ‘Kecak en vuur dance’. Je kids kijken hun ogen uit jij ook trouwens.

Lovina

Lovina ligt in het noorden aan de kust en is vooral beroemd om zijn plaatselijke dolfijnen. Elke ochtend vertrekken tientallen bootjes vol met toeristen op zoek naar deze rakkers. Weest jezelf ervan bewust dat het een nogal toeristische attractie is. Vanuit Lovina kan je een bezoekje brengen aan de Gitgit waterval, de boedhistische tempel Brahma Vihara Arama nabij Banjar én de openbare hot springs van Banjar (erg leuk!). Heb je tijd over? Bezoek dan de voormalige hoofdstad van Bali, Singaraja.

Rijstvelden

Verspreid over heel Bali vindt je prachtige rijstvelden die bewerkt worden door lokale boeren en families. De mooiste rijstvelden liggen bij Tegallalang en bij Jatiluwih. Ga vroeg in de ochtend, dan ben je de toeristen én de warmte voor!

Bali met kinderen activiteiten

Tahah Lot

De prachtige rotstempel van Tanah Lot is betoverend. Schitterend gelegen in zee, bij laag water begaanbaar en bij hoog water niet, torent de rots met daarop de tempel uit boven de zee. Magnifiek! Je mag ‘m bezoeken, maar dan moeten  jullie wel (ook de kinderen) de kniën bedekken. Als je geluk hebt, wij hadden dat, dan mag je onder begeleiding een offer brengen aan de Hindoegod. Een onvergetelijke ervaring waar onze kinderen het nog over hebben. Begeleid door de priester leer je de stappen van ‘offering’ met bloemetjes!

Besakih tempel

Wij vonden deze tempel overweldigend. Naast zijn enorme omvang en prachtige ligging tegen de berghelling van Mount Agung (dichterbij de hemel), waren wij daar op een zondag. Temidden van duizenden gelovige Balinezen, die allerlei offers brachten, waren wij getuige van de dagelijkse gang van zaken. Hele families brachten hun vrije dag door in dit complex en brachten gedurende de dag vele offers (bloemen, dieren) die daarna ‘gezegend’ weer mee naar huis gingen. Een werkelijk prachtige kleurrijke ervaring! Onze tip is dan ook om vooral op de zondag de tempels te bezoeken, dan heb je de grootste kans om het Balinese leven van dichtbij te zien.

Bali met kinderen reisverhaal

Tenganan, Pura Tirta Empul, Pura Ulun Danu en Pura Ulun Danu Batur

Aan de meren Batur en Bratan liggen twee van de mooiste tempelcomplexen van Bali. Eigenlijk moet je ze beide bezoeken, zo mooi zijn ze! Ook hier kan je geluk hebben met lokale ceremoniën die op meerdere momenten van de week worden georganiseerd. De tempels kleuren in dat geval prachtig wit en geel met de prachtig geklede Balinezen! Ook mag een bezoekje aan het stokoude dorpje Tenganan niet ontbreken. Daar vindt je nog het oude Bali, zowel qua dorpsopbouw (huisjes en inrichting) als qua levenswijze.

Bali met kinderen praktische informatie

 

Category: Bali met kinderenBezienswaardigheden Bali met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl