Belgrado met kinderen

Belgrado met kinderen mini guide

Belgrado met kinderen mini guide

In de zomer van 2016 maakten wij een prachtige reis met de eigen auto door een groot aantal Balkan landen (voormalig Joegoslavië). De belangrijkste reden? De vrijheid van de eigen auto, het samen ontdekken en onderweg zijn, de vele mooie bezienswaardigheden in alle facetten (natuur, cultuur, strand, mensen) en natuurlijk het lekkere zonnige weer…. We deden dat op onze eigen manier door de accommodaties zo te kiezen (variërend van een tent tot een appartement), dat wij de door ons gewenste bezienswaardigheden konden bezoeken. Zodat we ook niet téveel in de auto zouden vertoeven. Onze conclusie; ook dichter bij huis ben je op reis en is in ons veelzijdig Europa heel veel te ontdekken! De reis die wij maakten wordt elders op deze site kort beschreven inclusief de activiteiten en accommodaties waar wij verbleven (op tripadvisor kan je reviews nalezen, mocht je zelf die kant op willen gaan). Meer foto’s en filmpjes? Kijk eens op onze facebook pagina! Wij bezochten ook Belgrado, daarover lees je hieronder meer. Tips of meer informatie? info@metdekinderenopreis.nl.

Belgrado met kinderen, Servië

We overnachten in hotel Srbija Garni in hartje Belgrado; een prima hotel, vanwaaruit we gemakkelijk wandelend het oude centrum kunnen ontdekken. In de Balkanstad liggen de verschillende bezienswaardigheden niet ver uit elkaar en zijn prima te voet, per taxi of met het openbaar vervoer te bereiken.

 

 

Wij bezochten de volgende bezienswaardigheden

Belgrado fort en Kalemegdan park

Het fort is het belangrijkste symbool van de stad en ligt op een heuvel uitkijkend op het kruispunt van de rivieren Donau en Sava. Vanuit het restaurant Kalemegdanska Teraca heb je dan ook een prachtig uitzicht. Het fort van Belgrado is ruim 2000 jaar oud en er zijn zelfs nog Romeinse sporen te vinden. Op het complex vind je naast de overblijfselen van kerken, poorten en torens ook verschillende musea. In het Kalemegdan Park, gelegen rondom het fort en tevens het grootste park van Belgrado, worden in de zomer regelmatig festivals gehouden.

Oude stadscentrum

Het historische centrum van Belgrado ligt tegen het Kalemegdan Park aan, met in het hart de straat Knez Mihailova. Overdag kun je hier prima winkelen, ’s avonds is het een geliefd uitgaansgebied. Op het centrale plein van de stad, de Trg Republike, vind je onder andere het standbeeld van vorst Michaël Obreovic III en het Nationale Theater.

De Saint Sava kerk

De Saint Sava kerk is een van de grootste orthodoxe kerken van de wereld en werd vernoemd naar de eerste Aartsbisschop. De bouw van deze enorme kerk werd in 1935 gestart en is nog steeds niet volledig afgerond (en dan met name de binnenkant). In het parkje voor de kerk is het in de zomer prima toeven.

Ada Ciganlija

Belgrado met kinderenDit schiereiland in de rivier de Sava is een natuurgebied waar je heerlijk kunt picknicken of op het stadsstrand kunt liggen. In de zomer is dit een populaire plaats voor de inwoners van Belgrado. Op Ada Ciganlija ligt ook een meer waar je kunt kajakken, roeien en zwemmen. Het schiereiland is per bus en boot te bereiken (vertrekken vanaf de Branko brug).

Gardos en Zemum

Aan de rechterover van de Donau vind je de berg Gardos en de wijk Zemum. Het oudste gebouw van deze wijk is het fort met een historie die 1000 jaar teruggaat. Ook zijn hier mooie kerkjes en sfeervolle rommelmarktjes. Vanuit de Millennium toren, bovenop de Gredos, heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Oude parlementsgebouw

Voor dit indrukwekkende bouwwerk met een grote koepel verzamelden zich in het jaar 2000 bijna een miljoen mensen als protest tegen de toenmalige president Milosevic. In het gebouw zetelden de leden van het Joegoslavische parlement, maar tegenwoordig is het niet meer in gebruik.
 
Wat wij niet bezochten was Tito’s graf. Hadden we meer tijd gehad, dan hadden we dat zeker gedaan. De oude communistische president Josip Broz Tito’s graftombe ligt op een heuvel met een mooi uitzicht over de stad. Vlakbij het graf is een klein museum ingericht met een indrukwekkende verzameling batons.
 
In het hippe Belgrado vindt je veel leuke barretjes en restaurants, wij hebben hier twee avonden heerlijk gegeten!
Belgrado met kinderen

Category: Belgrado met kinderenServiëStedentrips met kinderenStedentrips met kinderen binnen Europa

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl