Basilicata Zuid Italië met kinderen

Basilicata, Zuid Italië, met kinderen

Basilicata? Ja, Basilicata Zuid Italië!

Basilicata is een minder bekende regio van Italie. Niet verwonderlijk, het ligt vrij zuidelijk, verstopt tussen Apulia, Campania en Calabria en de regio lijkt grote bezienswaardigheden te ontberen. Maar niets is minder waar! Onlangs schreef ik over de ‘uit de rotsen gehouwen’ stad Matera, werelderfgoed vanwege zijn sassies (stenen grotwoningen). Een adembenemende plek met heel veel geschiedenis.

Matera Zuid Italie

Een andere mooi plek in Basilicata vind je in de Lucanische Dolomieten met de Mont Impiso als hoogste piek (1319 meter). Lijkend op de Dolomieten is dit een prachtig berggebied met grillige rotsformaties waar een tweetal van Italie’s mooiste dorpen liggen: Castelmezzano en Pietrapertosa. Beide dorpen zijn spectaculair gelegen tegen de rotsen en sommige huizen zelfs erin. De dorpjes zelf zijn leuk om doorheen te slenteren, om zo de smalle straatjes met opgehangen was en het dagelijkse leven te zien. Er zitten ook lekkere restaurantjes.

Pietrapertosa Basilicata Zuid Italië Met kinderen

De twee dorpen worden verbonden door een gaaf wandelpad; ‘percorso delle 7 pietre’. De mooiste start is in Castelmezzano bij de kleine (ook mooie) oude begraafplaats. Vandaar ga je een paar honderd meter omlaag en vervolgens zo’n 900 meter omhoog. Superleuk voor de kinderen; onderweg kan je roofvogels, slangetjes en hagedissen spotten.

Basilicata Zuid Italië

Pietrapertosa Basilicata Zuid Italië

Maar er is nog een andere verbinding tussen de dorpen (nee, niet de auto :)). En wel een hele spectaculaire; de Angel flight! (Volo Dell’Angelo) Een heuse kabel verbindt de beide dorpen en jij vliegt bevestigt aan deze kabel met meer dan 100 kilometer per uur naar het andere dorp. Onvergetelijk, al helemaal voor je kids! Tickets kunnen online worden gereserveerd (http://www.volodellangelo.com/).

Je kan naar keuze in Castelmezzano of Pietrapertose starten en een retourtje boeken. De “San Martino” lijn start van Pietrapertosa (op 1020 meter) en komt aan in Castelmezzano (op 859 meter) na afleggen van 1415 meter met een topsnelheid van 110 kilometer per uur.

De “Peschiera” lijn start in Castelmezzano (op 1019 meter) en komt aan in Pietrapertosa (op 888 meter) na afleggen van 1452 meter met een topsnelheid van 120 kilometer per uur.

Kortom; reserveer een hele dag om of lekker te wandelen in 1 van deze dorpjes (wij vonden Castelmezzano net iets mooier) en pak of de Angel flight of ga lekker wandelen in de natuur.

Pietrapertosa Basilicata Zuid Italië met kinderen

Pietrapertosa Basilicata Zuid Italië met kinderen

Category: Europa met kinderenItalië

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl