Canada met kinderen Morraine lake

Banff nationaal park Canada met kinderen

Banff Canada met de kinderen

Banff nationaal park is van grootste schoonheid, heeft het leuke plaatsje Banff en enkele van de mooiste panorama routes van heel canada. Op www.metdekinderenopreis.nl vind je veel meer informatie over delen van Banff NP (Icefields Parkway, Bow Valley Parkway), hierna volstaan wij met enkele hoogtepunten. Reacties of tips? info@metdekinderenopreis.nl en bezoek vooral af en toe onze facebookpagina.

 

Kaart Banff nationaal park Canada met kinderenBanff

Banff is een mooie kleine stad met vele voorzieningen en ongeveer 7000 inwoners.Het ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Calgary maar is ook prima bereikbaar vanuit het Westen via bijvoorbeeld Jasper. Banff is zowel in de zomer als de winter seizoen erg druk met toeristen. Het plaatsje is namelijk een echt wintersportmekka en dat zie je terug in de straten. Voor een mooi uitzicht over stad en landschap pak je de Banff Gondola, zeg maar de skilift.

Banff nationaal park

Banff is één van de meest bezochte nationale parken van Canada en is naast via het spoor ook via de weg bereikbaar via de Trans Canada highway (hwy 1) en vanuit Jasper via de Icefields Parkway (hwy 93). Langs de Bow Valley Parkway (hwy 1a) ligt Johnston Canyon waar je via een gemakkelijk pad in 20 minuten naar de ´lower falls´ en in een uur naar de ´upper falls´ kunt lopen. Daarnaast onderscheidt Banff NP zich met twee prachtige meren: Lake Louise en lake Moraine. Lake Moraine is één van de absolute toppers. Het dankt zijn bijzondere turquoise kleur aan erosie waardoor kleine steentjes van de gletsjers in het meer gevoerd worden. Deze kleine steentjes voeren mineralen met zich mee die zorgen voor de turquoise kleur. Vanaf Lake Louise kom je automatisch terecht op de Icefields Parkway met een aantal geweldige bezienswaardigheden: Peyto lake, Crowfoot Glacier, Mistaya Canyon en Saskatchewan viewpoint. Tenslotte liggen vlakbij Banff NP een aantal andere parken zoals het Kootenay National Park, Yoho National Park en Jasper National Park. Trek er dus de tijd voor uit, meer informatie over Banff? http://www.banffnationalpark.com.

Lake Louise en lake Moraine

Je kan overnachten op de lake Louise campground (http://www.lakelouisellc.com). Vandaaruit kan je de ongekend mooie meren Moraine en Louise bezoeken. Sla er niet één over want ze zijn beide prachtig én verschillend. Is lake Louise groen van kleur, lake Morraine is ijsblauw door de kleine deeltjes kleileem die vanuit het smeltwater uit de omliggende bergen in het water komen. Beide meren zijn omgeven door machtige bergen wat de schoonheid nog mooier maakt. Met name het eerste aanzicht op lake Moraine is onvergetelijk; omringd door zo’n 10 loodrechte rotswanden (waaronder Mount Wenkchemma) straalt het ijsblauwe water je tegemoet. Lake Moraine wordt als het juweel van de Rockies beschouwd en heeft lang op het Canadese 20-dollarbiljet gestaan. Het gebied heet hier de “valley of the 10 peaks” en is absolutely breathtaken.

Bow Valley Parkway

De Bow Valley Parkway is een panorama route (“scenic route”) die parallel loopt aan de snelweg 1. Het is een absolute aanrader; je hebt goede kans op het zien van wild (beren, elanden, herten) en halverwege ligt de Johnston canyon, een prachtige kloof door schitterend landschap. Trek er lekker een dagje voor uit, ga wandelen en kijk goed om je heen voor wildlife. Meer informatie op www.metdekinderenopreis.nl / Bow Valley Parkway.

Icefields Parkway

De Icefields Parkway staat op de Unesco werelderfgoedlijst, is 230 kilometer lang en ligt tussen lake Louise en het plaatsje Jasper. Onvergetelijk natuurschoon trekt aan je voorbij; lake Peyto, dramatische rotswanden (Rockies), prachtige meren, vergezichten, Mistaya canyon, watervallen, gletsjers en nog veel meer. Overnacht halverwege de Parkway en trek zo twee dagen uit voor al dat natuurschoon. Ga ook vooral de auto of camper uit om te wandelen, want alleen dan beleef je de grootsheid van het gebied het best. Wij overnachten op de campground van staatsbosbeheer (Rampart Creek, 88 kilometer vanaf lake Louise). Meer informatie op www.metdekinderenopreis.nl / Icefields Parkway.

 

Category: Banff Canada met kinderenCanada met kinderenNationale parken Canada met kinderen

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl