Amerika met kinderen

Amerika met kinderen reisverhaal

Amerika met kinderen reisverhaal

“een dagje Yosemity met de kinderen”

 

Juli 2008, (volg onze facebookpagina!)

Na een paar heerlijke dagen in San Francisco koersen we met onze camper (“huis op wielen”) op Yosemity nationaal park, volgens de verhalen een prachtig natuurgebied. We vinden een prachtige campground op ongeveer een half uurtje rijden van de ingang van het park. Op de campground kunnen we heerlijk even spelen in het zwembad, want het is warm (ongeveer 30 graden). ‘S ochtends zijn we vroeg uit de veren om Yosemity te ontdekken. Een prachtige weg leidt ons naar de ingang van het nationaal park, om vervolgens overdonderd te worden door de schoonheid van het park. Steile hellingen, watervallen, groene vlaktes; het is er prachtig.

Lekker wandelen en fietsen

De kids willen zo snel mogelijk de camper uit om lekker te wandelen (en zwemmen). We informeren eventjes bij het Visiter Center naar de recreatie mogelijkheden. Naast diverse wandelingen is het mogelijk om fietsen te huren, te raften of om berg te beklimmen (meer info). We besluiten eerst een korte wandeling te maken naar één van de watervallen. We blijken niet de enige te zijn, het is nogal druk met toeristen. Daarna maken we nog een mooie wandeling wat verder af van de meute naar de rivier die door Yosemity stroomt.

Omdat onze kids (Mika is dan 4,5 jaar en Skye 1 jaar) te jong zijn om te raften, huren we fietsen. Twee fietsen mét een aanhangwagen waar ze beide inpassen. En zo fietsen we dik twee uur dwars door de Yosemity vallei genietend van de prachtige uitzichten. Én picknikken we op een prachtige plek aan de rivier. Onvergetelijk! Is weer eens wat anders dan een fiets huren op de Hoge Veluwe.

Zwemmen?

De dag is al een eind op weg wanneer we besluiten om terug naar de camping te rijden. De kinderen willen zwemmen! Op de terugweg zien we eigenlijk heel toevallig een aantal mensen op drooggevallen stukjes land in de rivier liggen. We vragen ons af of we daar ook kunnen komen! We lopen een stuk langs de rivier en kunnen op een gegeven moment door ondiep (koud!!) water heenlopen naar de “eilandjes”. Echt geweldig! Kunnen we toch nog zwemmen en wel in de rivier, te midden van al die natuurpracht. Je begrijpt, we zijn er niet meer weg te slaan. De kinderen vinden het geweldig en wij raken ook aan de praat met een aantal Amerikanen die het wel leuk vinden. Crazy dutchmen met hun kleine kinderen! Zo ongeveer tot zonsondergang zijn wij op die plek te vinden, tot het water gaat stijgen en we terug moeten. Een onvergetelijk moment op een onvergetelijke plek.Yosemity nationaal park Amerika met kinderen

Als toetje een mooi uitzicht

Helemaal blij rijden we terug voor ons toetje van die dag; “valley view”. Het schijnt het mooiste uitkijkpunt over Yosemity te zijn en niets is minder waar. Aan onze voeten ligt de vallei waar we deze dag zoveel leuke dingen hebben beleefd. En zo eindigt een onvergetelijke gezinsdag uiteindelijk op onze camping waar we nog lekker gaan bbq’én.

Zoals gezegd, Yosemity is prachtig; hoge bergen, diepe dalen, oeroude bossen, mooie weiden en grote watervallen. Én enkele unieke plant- en diersoorten; wolven, valken, herten, beren, eekhoorns en de enorme Sequoia bomen die tussen de 1000 en 3000 jaar oud zijn.

De meeste gebieden van het park zijn met de auto bereikbaar. Wil je de immensheid goed beleven doe dan wat wij deden:

  1. Wandel over één van de vele mooie wandelingen en geniet van de immensheid van de natuur (half dome, el capitan, Yosemity falls).
  2. Ga fietsen door het gebied. De fietsen kan je huren bij het bezoekerscentrum (voor de kleinere kids kan je een aanhangwagen huren). Het is bijna zoals fietsen op de Veluwe!
  3. Ga zwemmen in de Merced river, zoals de Amerikanen. ‘S zomers zijn er in deze rivier diverse drooggevallen plekken, waar de Amerikanen zonnen en zwemmen. Doe dat ook!!
  4. Rij als laatste naar het mooiste uitkijkpunt over de Yosemity vallei: “valley view”.

Meer informatie over Yosemity vindt je op www.metdekinderenopreis.nl.

Yosemity Amerika met kinderen

Category: Amerika met kinderenAmerika met kinderen reisverhaalNationale parken Amerika met kinderenNoord Amerika met kinderenReisverhalenReisverhalen Amerika met kinderenReisverhalen met kinderen buiten Europa

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: (c) metdekinderenopreis.nl